• چهارشنبه / ۱۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1404041107276
  • خبرنگار : 71604

چراغ سبز کنگره آمریکا به پروژه ناسا برای رسیدن به ماه

چراغ سبز کنگره آمریکا به پروژه ناسا برای رسیدن به ماه

کنگره آمریکا به طرح ناسا برای رسیدن به ماه که «ایلان ماسک» و «جرد آیزاکمن» با آن مخالف بودند، چراغ سبز نشان داده است.

به گزارش ایسنا، غول‌های قدیمی حوزه هوافضا روز سه‌شنبه با تصویب لایحه اصلاح بودجه مطرح‌شده توسط «دونالد ترامپ» که میلیاردها دلار دیگر را به برنامه «آرتمیس»(Artemis) ناسا اختصاص می‌دهد، به پیروزی دست یافتند.

به نقل از تک کرانچ، افزایش ۱۰ میلیارد دلار به ساختار برنامه آرتمیس که بودجه مورد نیاز را موشک‌های «سامانه پرتاب فضایی»(SLS) و یک پایگاه قمری به نام «دروازه ماه»(Lunar Gateway) شامل می‌شود، سرزنشی برای منتقدانی است که آرزو داشتند از فناوری‌های جایگزین استفاده کنند. در میان این منتقدان، «ایلان ماسک»(Elon Musk) مدیرعامل شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) و «جرد آیزاکمن»(Jared Isaacman) کارآفرین میلیاردر که ماسک او را به عنوان مدیر بعدی ناسا پیشنهاد داده بود، حضور دارند.

هیچ نشانه‌ای از بهبود روابط تیره بین ماسک و ترامپ وجود ندارد. اگر ترامپ این لایحه را امضا کند، احتمالاً پیامدهای آن که پس از لغو ناگهانی نامزدی آیزاکمن آغاز شد، - اگر تشدید نشوند - ادامه خواهند یافت.

ماسک به طور ویژه موشک سامانه پرتاب فضایی را به این دلیل که کاملاً قابلیت استفاده مجدد دارد، هدف قرار داده است. برخلاف خانواده موشک‌های اسپیس‌ایکس که همگی برای استفاده مجدد طراحی شده‌اند، سامانه پرتاب فضایی یک‌بارمصرف است. همان طور که ماسک در سال ۲۰۲۰ گفت، این بدان معناست که هر بار موشک پرتاب ‌شود، یک موشک میلیارد دلاری منفجر خواهد شد. حتی این هم ممکن است کم‌لطفی باشد زیرا آمار جدیدتر ناسا نشان می‌دهند هزینه‌ تولید مکرر نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار برای هر پرتاب خواهد بود.

تاکنون در مجموع حدود ۲۴ میلیارد دلار به تولید سامانه پرتاب فضایی اختصاص داده شده است. این بودجه‌ عمدتاً به مجموعه‌ای از شرکت‌های برتر حوزه هوافضا از جمله «بوئینگ»(Boeing)، «اروجت راکت‌داین»(Aerojet Rocketdyne) و «نورثروپ گرومن»(Northrop Grumman) که سرپرستی ساخت اجزای اصلی موشک را بر عهده دارد، اختصاص یافته است.

آیزاکمن در جلسات اخیر تایید صلاحیت خود در سنا، این مبالغ هنگفت را زیر سوال برد. او استفاده از سامانه پرتاب فضایی را برای دو ماموریت بعدی آرتمیس تأیید کرد اما در نهایت گفت که فکر نمی‌کند این موشک، یک راهبرد بلندمدت برای رفت و آمد به ماه و مریخ با سرعت بالا باشد.

اگر کنگره و ترامپ به امضای این لایحه و تبدیل آن به قانون تصمیم بگیرند، به این معناست که تصمیم گرفته‌اند کار را ادامه دهند. حدود ۴.۱ میلیارد دلار از مجموع ۱۰ میلیارد دلاری که به این سند اضافه شده است، صرف موشک‌های سامانه پرتاب فضایی بیشتر برای ماموریت‌های آرتمیس ۴ و ۵ خواهد شد. حدود ۲.۶ میلیارد دلار نیز به تکمیل پایگاه دروازه ماه اختصاص خواهد یافت.

نکته قابل توجه این است که درخواست بودجه سال مالی رئیس جمهور برای ناسا که در ماه مه ارائه شد، پیشنهاد داد سامانه پرتاب فضایی و کپسول فضایی «اوریون»(Orion) پس از تکمیل ماموریت آرتمیس ۳ به تدریج از رده خارج شوند. این بودجه جدید در تضاد با آن پیشنهاد است که پیش از جنجال عمومی ماسک و ترامپ در ماه ژوئن ارائه شده بود.

این بودجه جدید شامل ۷۰۰ میلیون دلار برای یک مدارگرد مخابراتی جدید مریخ، ۱.۲۵ میلیارد دلار برای عملیات بیشتر ایستگاه فضایی بین‌المللی و ۳۲۵ میلیون دلار برای اسپیس‌ایکس جهت توسعه یک فضاپیما برای خروج از مدار ایستگاه فضایی بین‌المللی در پایان دهه جاری میلادی است. کل مبلغ اختصاص یافته برای فضاپیمای خروج از مدار ۸۴۳ میلیون دلار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha