به گزارش ایسنا، فردا در جمعه، ۱۳ تیر ۱۴۰۴ سیاره عطارد (تیر) به وضعیت حداکثر کشیدگی شرقی (Greatest Eastern Elongation) میرسد؛ به این معنا که زاویه جدایی آن از خورشید از دید زمین، به بیشترین مقدار خود، یعنی ۲۵.۹ درجه میرسد.
این رخداد بهترین زمان برای رصد این سیاره در آسمان شب نیمکره شمالی است.
در این روز، عطارد پس از غروب خورشید در افق غربی ظاهر میشود و برای حدود ۴۰ تا ۶۰ دقیقه (بسته به عرض جغرافیایی) قابل مشاهده است، پیش از آنکه خودش نیز غروب کند. بهخصوص اگر افق غربی صاف و بدون مانع باشد، با دوربین دوچشمی یا حتی چشم غیرمسلح میتوان آن را رصد کرد.
زمان تقریبی بهترین رصد این جرم آسمانی ۳۰ تا ۴۵ دقیقه بعد از غروب خورشید و محل ظاهر شدن آن در افق غربی، کمی بالاتر از محل غروب خورشید خواهد بود.
کشیدگی یا (Elongation) ، فاصله زاویهای یک سیاره از خورشید در آسمان زمین است. برای سیارات داخلی (عطارد و زهره) که مدارشان بین زمین و خورشید قرار دارد، این زاویه هرگز به ۱۸۰ درجه نمیرسد، چون آنها همیشه در نزدیکی خورشید دیده میشوند.
عطارد به خورشید بسیار نزدیک است و از دید زمین، همیشه در نزدیکی آن دیده میشود. بیشینه فاصله زاویهای آن از خورشید بین ۱۸ تا ۲۸ درجه است که در این رخداد به ۲۵.۹ درجه میرسد.
این سیاره معمولاً در افق روشن و پرنور نزدیک غروب یا طلوع پنهان میماند و به همین دلیل، حداکثر کشیدگیها (چه شرقی چه غربی) مناسبترین زمان رصدی برای این سیاره هستند.
رصدگران برای رصد این پدیده لازم است در افق غربی صاف و بدون مانع مثل دشت یا ساحل باشند و حدود ۲۰ تا ۴۵ دقیقه پس از غروب خورشید، با دوربین دوچشمی آسمان غربی را اسکن کنند. عطارد به شکل نقطهای درخشان و سفید مایل به زرد در نزدیکی محل غروب ظاهر میشود.
نظرات