ابوالفتح لشگری، در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه این پروژه در روستای کالو به عنوان یک ابتکار مهم در راستای تحقق اهداف اجتماعی و اقتصادی برای زنان روستایی اجرا میشود، افزود: این طرح به منظور ایجاد اشتغال مستقیم و پایدار برای بانوان روستایی طراحی شده است.
وی اظهار کرد: این نیروگاه یکی از پروژههای استراتژیک در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر شناخته میشود؛ با اجرای این طرح، انتظار میرود که زنان سرپرست خانوار و دیگر بانوان روستایی به فرصتی برای کسب درآمد و استقلال اقتصادی دست یابند.
فرماندار کلات با اشاره به اینکه نیروگاه خورشیدی تجمیعی کالو با ظرفیت ۱۵ مگاوات در زمینی به وسعت ۸۰۰۰ مترمربع احداث خواهد شد، خاطرنشان کرد: این پروژه نه تنها زمینهساز اشتغال برای بانوان محلی است، بلکه با تولید انرژی پاک، به کاهش آلایندگی محیطزیست نیز کمک خواهد کرد.
وی افزود: متقاضیان مشارکت در این پروژه میتوانند از تسهیلات کمبهره که از سوی بنیاد برکت و نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی ارائه میشود، بهرهبرداری کنند.
لشگری در ادامه با اشاره به اهمیت مشارکت زنان در این طرح، گفت: نکته شاخص این پروژه، مشارکت ۹۰ درصدی بانوان روستای کالو در دریافت تسهیلات و بهرهمندی از فرصتهای شغلی است؛ این ویژگی، روستای کالو را به نخستین روستای خورشیدی بانوانمحور در کشور تبدیل خواهد کرد.
وی همچنین اعلام کرد: با بهرهبرداری از این نیروگاه تا پایان سال ۱۴۰۴، درآمد حاصل از فروش برق به شبکه سراسری میتواند تحولی اقتصادی در زندگی ۱۲۰ خانوار روستایی ایجاد کند؛ این تحولات بهویژه به نفع زنان سرپرست خانوار خواهد بود که با بهرهمندی از این پروژه، میتوانند زندگی بهتری برای خود و خانوادهشان بسازند.
فرماندار کلات با بیان اینکه این نیروگاه با هدف تقویت حس مسئولیتپذیری اجتماعی و اقتصادی در میان زنان روستایی طراحی شده است، بر اهمیت حمایت از ظرفیتهای بومی تأکید و بیان کرد: نقش کلیدی زنان در توسعه اقتصاد محلی بر هیچکس پوشیده نیست و بدون شک اشتغال پایدار و توانمندسازی زنان در این زمینه، گامی مؤثر در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار در روستاهای شهرستان خواهد بود.
وی این پروژه را الگویی در زمینه اشتغالزایی و توسعه پایدار که میتواند منجر به افزایش اعتماد به نفس در زنان و تقویت روحیه کارآفرینی در جامعه روستایی شود دانست و گفت: با توجه به اینکه ظرفیتهای بالقوهای در میان زنان روستایی شهرستان کلات وجود دارد، این نیروگاه میتواند به بروز استعدادها و توانمندیهای آنان کمک کند و آنها را به عرصههای اقتصادی و اجتماعی نزدیکتر سازد.
لشگری در ادامه توجه به آموزشهای لازم برای زنان در حوزههای مدیریتی، فنی و اقتصادی را امری ضروری دانست و افزود: با ارائه دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی، میتوان زنان را برای فعالیت در این نیروگاه و زمینههای مرتبط با آن آماده کرد.
وی اظهار کرد: نیروگاه خورشیدی بانوانمحور کالو میتواند نمادی از همت و اراده بانوانی باشد که با تکیه بر تواناییهای خود میخواهند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده و جامعه خود بپردازند.
فرماندار کلات تحقق این هدف را نیازمند حمایتهای بیشتر از سوی دولت و نهادهای مرتبط دانست و افزود: امیدواریم این نیروگاه نه تنها به عنوان یک پروژه اقتصادی بلکه یک الگویی موفق در راستای توانمندسازی زنان، افزایش ظرفیتهای محلی و ترویج انرژیهای تجدیدپذیر مورد توجه قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: با آغاز عملیات اجرایی این پروژه، چشمانداز جدیدی برای روستای کالو و سایر مناطق مشابه ایجاد خواهد شد که میتواند زمینهساز تحولی بزرگ در عرصه اشتغال و توسعه اقتصادی برای زنان در روستاها باشد.
شهرستان مرزی کلات با وسعت ۳۵۰۳ کیلومترمربع در فاصله ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.
این شهرستان با داشتن ۱۴۳کیلومتر مرز مشترک با ترکمنستان، دارای سه بخش، چهار شهر، ۶ دهستان و ۳۶ هزار و ۲۳۷ نفر جمعیت بر اساس سرشماری نفوس مسکن در سال ۱۳۹۵ است که ترکیب ۷۰درصد جمعیت روستایی و ۳۰درصدی شهری را از آن خود کرده است.
بر اساس اعلام دستگاههای خدمت رسان همچون شبکه بهداشت کلات، جمعیت این شهرستان افزون بر ۴۳ هزار نفر است.
انتهای پیام
نظرات