کامران فرمانپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: متاسفانه سازمان جهاد کشاورزی لرستان الگوی کشت را رعایت نکرده و به خاطر تولید، مردم را به سمت کاشت محصولات آبدوست هدایت میکنند.
وی اضافه کرد: از طرفی، شرکت آب منطقهای لرستان آب فروشی کرده و پمپها و تلمبههای زیادی در مسیر رودخانه وجود دارد که اکثراً غیرمجاز هستند و برخورد خیلی ضعیفی با صاحبان پمپها و تلمبهخانههای غیرمجاز دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان تصریح کرد: برخی کشاورزان در مسیر رودخانه کشکان اقدام به حفر چاله کرده و جلوی آب را گرفتهاند که باعث جمعآوری آبهای سطحی میشود و به وسیله پمپها و تلمبهخانهها آنها را به اراضی کشاورزی منتقل میکنند.
وی با بیان اینکه حقآبه زیست محیطی سد ایوشان خیلی کم رعایت شده است، تاکید کرد: عدم رعایت حقآبه زیست محیطی این سد، باعث برهم زدن تعادل اکوسیستم شده و اکولوژیک رودخانه و تمام ژنتیک گونههای آبزی در خطر هستند و بخش زیادی از ذخایر ژنتیک از بین رفته که تهدید جدی برای گونههای آبزی است.
فرمانپور ادامه داد: از استاندار لرستان، سایردستگاههای مربوطه و همچنین در جلسه مدیریت بحران آب درخواست کردیم که حقآبه زیست محیطی این سد رعایت شود؛ هرچند با وجود رعایت حقآبه، پمپها و تلمبهخانههای غیرمجاز در مسیر رودخانه آب را برداشت میکنند.
وی با بیان اینکه شرکت آب منطقهای لرستان باید آب سد ایوشان را رهاسازی کند، بیان کرد: علاوه بر این باید نظارت خوبی بر جمعآوری پمپها و موتورهای غیرمجاز در مسیر کشکان انجام شود و آب به میزانی رهاسازی شود که اگر تلمبهخانهها و پمپها این آب را برداشت کردند، آب مسیر طولانیتری طی کرده و به رودخانهکشکان در پلدختر برسد تا ذخایر ژنتیکی که همانا آبزیان هستند حفظ شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان خاطرنشان کرد: میزان دقیقی از تلفات گونههای آبزی در رودخانه کشکان مشخص نیست اما تعداد زیادی از آبزیان را از دست دادهایم.
انتهای پیام
نظرات