محمد دشتی مرویلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه روحیه، فرهنگ و منش برآمده از مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع)، ملت ایران را شکستناپذیر و تسلیمناپذیر کرده است، افزود: کاویدن نقش فرهنگ عاشورایی در دو جنگ تحمیلی بعد از انقلاب اسلامی به وضوح این ادعا را ثابت میکند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: واقعیت این است که وقتی رژیم صهیونیستی در اقدامی ابلهانه و جنایتکارانه، مستقیماً ایران اسلامی را آماج حمله موشکی و پهپادی قرار داد، تحلیلگران جهان در انتظار شکست و شکاف در جبهه داخلی ایران بودند اما آنچه در عمل رخ داد، تکرار یک واقعیت تاریخی بود؛ ملتی که ریشه در عاشورا دارد، در لحظه تهدید، تسلیم ناپذیر و مقاوم میشود.
وی با اشاره به اینکه وقتی ملت ایران امروز در برابر حمله صهیونیستی ـ آمریکایی میایستد، در حقیقت همان حماسه عاشورا را با زبان روز بازخوانی میکند، گفت: همان جمله معروف که «مرگ با عزت ترجیح بر زندگی همراه ذلت دارد» حالا به ایستادگی ملی در برابر تجاوز استکبار و صهیونیسم تبدیل شده است.
دشتی مرویلی ادامه داد: قرابت این روزهای صحنه سیاسی ایران اسلامی در تقابل با نظام سلطه، با وقایع قیام عاشورا عجیب و درس آموز است؛ از یکسو به ما یادآوری میکند که کربلا در امتداد تاریخ همواره جریان داشته و مدام در حال بازتولید است و ما باید به نقشآفرینی خود در این صحنه بیندیشیم و از سوی دیگر به ما میآموزد که اکنون به عنوان شیعه امام حسین(ع) چه تکلیفی داریم و چه موضعی باید اتخاذ کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر تصریح کرد: وقتی رئیس جمهور نادان، احمق و متوهم آمریکا مردم ایران را مخیر بین تسلیم و یا حمله نظامی کرد، دقیقا بازگشت به همان تاریخی بود که یزید ملعون، امام عزیز ما را مخیر بین بیعت و جنگ کرد و پاسخ امامی که چراغ راه و کشتی نجات است، مسیر تاریخی ما را روشن کرده است.
وی با بیان اینکه سیدالشهدا(ع) نه تنها تقدیم جان عزیز خود را بر ذلت ترجیح داد، بلکه همه عزیزان خود را به مسلخ برد و به اسارت خانواده و دختران خود راضی شد اما تن به ذلت نسپرد، افزود: ملتی که قرنها چنین پیشوایی را تقدیس و تکریم میکند چگونه میتواند در برابر تهدید دشمن تن به تسلیم و ذلت بسپارد؟
همدلی مردم را باید در عمق تاریخ و فرهنگ ایرانی اسلامی جست وجو کرد
دشتی مرویلی تاکید کرد: ملت ایران، از اقوام و مناطق گوناگون، از طبقات مختلف اجتماعی، از مؤمنترین مؤمنان تا حتی آنان که شاید ظاهرشان مذهبی نبود، در یک واکنش هماهنگ و ریشهدار، پشت نظام، نیروهای مسلح و عزت ملی خود ایستادند؛ این پدیده را نمیتوان صرفاً با تحلیل سیاسی یا امنیتی توضیح داد بلکه باید آن را در عمق تاریخ و فرهنگ ایرانی اسلامی جستوجو کرد.
وی با بیان اینکه فرهنگ دفاع از مظلوم، نفرت از ظلم و ایستادگی در برابر تجاوز، تنها ریشه در تاریخ ایران دارد، تصریح کرد: این فرهنگ، از زمانی در جان ایرانیان نهادینه شد که نام «حسین» در کوچهها و خانهها و دلهای مردم جاری شد.
دشتی مرویلی با اشاره به اینکه آتش عشق به امام حسین (ع)، در طول قرون، نه تنها شعله ایمان را فروزان کرد، بلکه معیار اخلاق، سیاست و هویت ایرانی شد، خاطرشان کرد: در فرهنگ ما، پهلوانی، ایثار، غیرت، شرافت، جانبازی و مرگ با عزت، همه با نام حسین و عباس تعریف شده و گره خورده و اینگونه است که فرهنگ حقطلب ایرانی، در مکتب عاشورا ریشه گرفته، بالیده و هویتساز شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر اظهار کرد: این که ایرانیان در بین مسلمانان چنین شیفته حسین و عاشورای حسین شدهاند، خود ریشه در زیست حقطلبانه و آزادیخواهانه ما ایرانیان دارد که با اسلام و پیروی از ائمه اطهار به بلوغ و تکامل رسیده است.
سکوت دولتهای غربی نشان دهنده شکاف عمیق میان فرهنگ ایرانی-اسلامی و فرهنگ سلطهگر غربی
وی با تاکید بر اینکه واکنش مردمی ایران به تجاوز ۱۲ روزه دشمن، فراتر از حمایت صرف از نظام سیاسی یا نیروهای مسلح بود، گفت: برخلاف بسیاری از نظامهای سیاسی جهان، سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران در حمایت از مظلوم و ایستادگی در برابر ظلم، دقیقاً بر مبنای همان فرهنگی است که مردم در آن رشد کردهاند و آنچه رهبر معظم انقلاب فرمودند، همان چیزی بود که دل میلیونها ایرانی از زبان خودشان میخواست بگوید.
دشتی مرویلی رژیم صهیونیستی را رژیمی دانست که هویتش را از اشغال، دروغ و کشتار گرفته است و تاریخ، مشروعیت و پایگاه مردمی ندارد و افزود: وقتی پهپادهای این رژیم که برای دفاع از خود، باید پشت ارتش آمریکا و رسانههای دروغپرداز غربی پنهان شود، به آسمان ایران رسیدند، گمان کرد میتواند غرور یک ملت را بشکند. اما نمیدانست در ایران، حسین(ع) زنده است و زینب(س) در قلبهاست.
وی این جنگ را تقابلی میان ملتی ریشهدار و با اصل و نسب با باندی جنایتکار و بی ریشه که برآمده از جعل و اشغال و ترور است، دانست و گفت: سکوت و گاها همراهی دولتهای غربی در برابر تجاوز مستقیم به ایران نهتنها خیانت به اصول ادعایی خودشان بود، بلکه پرده از شکاف عمیق میان فرهنگ ایرانی-اسلامی و فرهنگ سلطهگر غربی برداشت.
این دکتری علوم سیاسی اظهار کرد: غرب بار دیگر نشان داد که طرف مظلوم نیست، بلکه همدست ظالم است و ملت ایران بار دیگر نشان داد که در غرب تکیهگاه نمیجوید و این اقدام کثیف همچنان که صدراعظم آلمان نیز خود بدان معترف شد به نیابت از غرب و آمریکا صورت گرفت، پس چگونه میتوان توقع داشت که از سوی آنان محکوم گردد!
دشتی مرویلی با تاکید بر اینکه فرهنگ عاشورا، در نسل جدید تبدیل به خروش در لحظه بحران شد، افزود: برخلاف تصور بدخواهان، نسل جوان ایران در این واقعه نشان داد که هنوز دلش برای عزت ملی میتپد؛ اگرچه ابزارش فضای مجازی و زبانش مدرن است، اما فطرت او همان است که عباس(ع) را تحسین و زینب(س) را ستایش میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه ملایر تصریح کرد: در این میان، آنانی که آلت دست و مزدور دشمن شده و به آرمانهای ملت خیانت کردند، چه کسانی که عملاً دشمن را همراهی کرده و چه عده ی اندکی که در رسانهها و فضای مجازی، زبان دشمن را بازتولید کردند، امروز بیشتر از همیشه رسوا شدهاند.
همدلی جریانات مختلف سیاسی در تقابل با دشمن صهیونیستی بینظیر بود
وی همراهی و همدلی جریانات مختلف سیاسی در تقابل با دشمن صهیونیستی را بینظیر و خیره کننده خواند و گفت: حتی بخش عمدهای از اپوزیسیون خارج نشین نیز در این جریان با دریای بیکران مردم همراهی کردند و جز عده اندکی خودفروخته وطن فروش که روسیاهی همراهی با دشمن ملت و خیانت به وطن برای همیشه بر پیشانی آنان حک شد، مقابل جریان عظیم مردمی نایستاد.
دشتی مرویلی ضمن اشاره به بخشهایی از تاریخ ایران که عناصر داخلی، راه را برای نفوذ دشمن باز کردند، بیان کرد: از مشروطه تا پهلوی، از ۲۸ مرداد تا سالهای ابتدایی انقلاب، عبرتها بسیار است اما این بار این جریان در حداقل ممکن در انزوا قرار گرفت و البته باید اینها را به نسل جدید یادآوری کرد تا بداند استقلال، هدیه نیست؛ حاصل خون و بیداری است و راه جلوگیری از تکرار این اشتباهات، شناخت، تحلیل، تبیین و تربیت است؛ کاری که نخبگان، دانشگاهیان و رسانهها باید پیشتاز آن باشند.
وی با بیان اینکه پیروزی ما نه تنها نظامی، بلکه هویتی است، خاطرنشان کرد: ملت ایران در نبرد ۱۲روزه، پیروز شد چون تسلیم نشد، ترس را نپذیرفت و هویت خود را فراموش نکرد؛ این پیروزی، پیروزی سلاح نبود بلکه پیروزی روح مقاومت، فرهنگ و ایمان بود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: امروز، ما از این آزمون با عزت بیرون آمدیم و مادام که نام حسین(ع) در دلها زنده است، ملت ایران ایستاده خواهد ماند.
انتهای پیام
نظرات