• سه‌شنبه / ۱۷ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404041709989
  • منبع : پایگاه‌های خبری

مورد عجیب بازسازی ورزشگاه آزادی؛ ۱۹۰۰ میلیارد تومان چه شد؟

مورد عجیب بازسازی ورزشگاه آزادی؛ ۱۹۰۰ میلیارد تومان چه شد؟

بازسازی ورزشگاه آزادی فارغ از آنکه از ساخت یک ورزشگاه جدید زمان‌برتر شده است، ابهامات جدیدی هم دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از فوتبال ۳۶۰، ورزشگاه آزادی هنوز در مرحله بازسازی قرار دارد؛ در شرایطی که ساخت اولیه این مجموعه فقط ۱۷ ماه طول کشید، پروژه بازسازی‌اش که از سال ۱۴۰۲ استارت خورده، قرار است تازه پایان سال ۱۴۰۵ تکمیل شود. مهمترین مسئله این است که اعلام این زمان هم، تقریبی است و شاید باز هم به تعویق بیفتد؛ به ویژه اینکه تا به الان چندین زمان مختلف برای پایان بازسازی اعلام شده ولی هر بار این زمان به تعویق افتاده و در تازه‌ترین اظهارنظر از سوی مسئولان ورزش ایران، عنوان شده که تا پایان سال ۱۴۰۵، این بازسازی به اتمام خواهد رسید.

۵ ماه، یک سال‌واندی و حالا ۲ سال‌ونیم

استارت بازسازی ورزشگاه آزادی زمانی زده شد که النصر عربستان با کریستیانو رونالدو به تهران آمدند. آن روزها به قدری وضعیت ورزشگاه آزادی بد بود که این «بدی» تبدیل به سوژه رسانه‌های ریزودرشت در دنیا شد. نهایتا در تصمیمی ضربتی، نتیجه شد آنکه ورزشگاه جدیدی در تهران ساخته شود که به سرعت این ایده، پس از عقب‌نشینی چینی‌ها برای ساخت ورزشگاه، با شکست روبرو شد تا بازسازی کامل ورزشگاه آزادی دوباره در دستور کار قرار بگیرد. از روزی که استارت این ایده خورد، قرار شد این بازسازی ۵ ماه طول بکشد. بعد خبر رسید که یک سال‌ونیم طول می‌کشد و حالا هم که مشخص شده این موضوع زمانبر است و به انتهای سال ۱۴۰۵ کشیده شده است.

ابهام بزرگ‌تر: آن‌همه پول چه شد؟

مسئله‌ای که در این میان از طولانی شدن این پروژه بازسازی که حتی منجر به تغییر مدیریتی شده، مهم‌تر است اینکه وضعیت هزینه هنگفتی که برای بازسازی این ورزشگاه درنظر گرفته شده، با اظهارات تازه مسئولان ذی‌ربط، تبدیل به ابهام بزرگی شده است. ابتدا باید به اظهارات حسین طلا، مدیرعامل وقت شرکت توسعه و نگهداری، در سال ۱۴۰۳ پرداخت که قرارداد منعقدشده با شرکت خاتم‌الانبیا برای بازسازی کل ورزشگاه آزادی را ۱۹۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد. او گفته بود: «برای بازسازی تا الان چیزی حدود ۷۰۰ میلیارد پرداخت کرده‌ایم. البته کل قرارداد ما با خاتم‌الانبیا ۱۹۰۰ میلیارد تومان است که این اعتبار برای یک سال‌ونیم پیش‌بینی شده که اگر به هر دلیلی طی این مدت به طور مداوم بازی برگزار شود و کار بازسازی طول بکشد قطعا این عدد متفاوت خواهد شد». 

۷۰۰ میلیاردی که حسین طلا به آن اشاره کرده مربوط به هزینه بازسازی بخش غربی ورزشگاه آزادی بود که از آن به عنوان مهم‌ترین قسمت یاد شده بود. پرسش مهم‌تر اینکه درباره مابقی این مبلغ قرارداد یعنی ۱۲۰۰ میلیارد تومان دیگر، صحبتی نشده است. یعنی به طور دقیق مشخص نشده که هزینه تعمیر کنونی ۲ ضلع جنوبی و شمالی ورزشگاه که به مراتب کم‌هزینه‌تر از ضلع غربی هستند، چقدر شده و آیا این عدد پرداخت شده است یا خیر. 

اهمیت این موضوع آنجاست که مدیرعامل جدید شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی به تازگی، یعنی ۱۲ تیر ۱۴۰۴، گفته که منتظر تخصیص بودجه برای تکمیل این فرایند هستند! محمدعلی ثابت قدم چند روز پیش در گفت وگو با «ایسنا» با اشاره به اینکه فقط ۳۰ درصد از بازسازی ورزشگاه آزادی نهایی شده و این ورزشگاه تا پایان ۱۴۰۵ آماده می‌شود، درباره هزینه عملیات پیش رو هم گفته است: «هنوز اعتبارات ۱۴۰۴ از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص پیدا نکرده که ما برآورد بودجه برای کار بازسازی آزادی داشته باشیم. ابتدا باید ببینیم از سوی این سازمان چه میزان بودجه تخصیص پیدا می‌کند، سپس ارزیابی کنیم که اعتبار تخصیص یافته کافی است یا خیر؟»

مشخصا این اظهارات با قرارداد ۱۹۰۰ میلیارد تومانی که برای بازسازی کل ورزشگاه آزادی بسته شده، متفاوت است و نیاز به روشنگری جدی دارد. تا به الان فقط میزان هزینه‌کرد برای بخش غربی ورزشگاه آزادی برملا شده که آن‌هم ۷۰۰ میلیارد تومان است. بقیه ۱۲۰۰ میلیارد تومان، در صورت تخصیص، کجا هزینه شده و چرا دوباره نیاز به بودجه جدید برای بازسازی آزادی است. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha