علی آذریان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص بازگشت گرد و غبار به خوزستان اظهار کرد: امسال، تکرر پدیده گرد و غبار با اندازه ۱۰ میکرون در خوزستان افزایش یافته است و این مساله، طبیعی و قابل پیشبینی بود زیرا یکی از مسائلی که وقوع ریزگردها را تشدید میکند، کمبارشی و میزان کمرطوبت جوی است.
وی افزود: بارندگی کم و افزایش دما، در کاهش رطوبت جوی و روزهای شرجی بسیار تاثیرگذار است و این شرایط بر مناطق دارای پتانسیل، گرد و غبار، بسیار موثر است و منجر به خودنمایی این پدیده میشود.
کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به غالب شدن ذرات با اندازه ۱۰ میکرون بر آلاینده ۲.۵ میکرون گفت: طرح بیابانزدایی در کانونهای گرد و غبار توسط ادارهکل منابع طبیعی در حال اجرا است که باید تقویت شوند.
لزوم مدیریت منابع آبی در کانونهای گرد و غبار
آذریان بیان کرد: کانونهای گرد و غبار به ویژه در هندیجان و شرق و جنوب شرق در محور اهواز - رامهرمز، خشک شدهاند و مستعد خیزش گرد و غبار هستند، بنابراین مدیریت آب و منابع آبی در این کانونها به ویژه در شرایط خشکسالی بسیار مهم است تا بتوانیم آنها را احیا کنیم.

وی تصریح کرد: طرحهای بیابانزدایی باید در زمانی که در ترسالی هستیم و رطوبت خاک بالا است، در کانونهای گرد و غبار متمرکز شوند و مدیریت آب هم در زمان خشکسالی انجام شود تا موفقتر عمل کنیم اما متاسفانه طرحهای مقابله با گرد و غبار تقریبا شکست خوردهاند زیرا لازمه اجرای این طرحها، مدیریت منابع آب است.
کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در این زمینه باید سرمایهگذاریها و مدیریت مناسبی بر اساس مشورت با کارشناسان خبره و با استفاده از تجربههای موفق دنیا، انجام شود.
گرد و غبار خوزستان دامنگیر سراسر کشور میشود
آذریان بیان کرد: باید توجه شود که اگر به کانونهای گرد و غبار خوزستان توجه نشود، این مساله دامنگیر همه کشور خواهد شد زیرا آلودگی هوا حد و مرزی ندارد. این مساله باید در سطح کشور و فرامرزی پیگیری شود اما متاسفانه برنامهریزیها برای کنترل گرد و عبار خوزستان تنها بر اساس ظرفیت علمی یک استان انجام میشود.

وی ادامه داد: گرد و غبار در یک استان میتواند آن سوی مرزها را هم تحت تاثیر قرار دهد و اکنون میبینیم که کانونهای گرد و غبار عراق، سوریه، عربستان و... خوزستان را تحت تاثیر قرار میدهند.
مدیریت کانونهای خوزستان، نیازمند همکاری بینالمللی
کارشناس مسئول آزمایشگاه هوای ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان با تاکید بر لزوم همکاری بینالمللی برای مدیریت کانونهای برون مرزی گرد و غبار افزود: میبینیم که کشورهای چین، کره و ژاپن، دستگاههای سنجش آلودگی هوا و مانیتورینگ را به همدیگر متصل کردهاند و با همکاری یکدیگر این مساله را مدیریت میکنند. ایران و کشورهای همسایه نیز باید در این زمینه همگام شوند؛ در غیر این صورت باز هم یک جای کار میلنگد.
انتهای پیام
نظرات