• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۱
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404041810664
  • خبرنگار : 50534

 یک جامعه‌شناس:

دین عامل پیوند انسان با فطرت عدالت‌خواهی است

دین عامل پیوند انسان با فطرت عدالت‌خواهی است

ایسنا/زنجان  یک جامعه‌شناس زنجانی با تأکید بر اینکه دین اگر در راستای بیداری و دفاع از مظلوم حرکت نکند، از مسیر اصلی خود فاصله گرفته، گفت: دین جدا از عدالت‌خواهی، نمی‌تواند انسان را به حرکت وا دارد.

سیداحمد موسوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نقش دین در مواجهه با ظلم و بی‌عدالتی، اظهار کرد: در طول سال‌های اخیر، شهدای مدافع حرم مظلومانه مورد هجمه قرار گرفتند؛ در حالی‌که همین ایثارگری‌ها مانع از خسارات جبران‌ناپذیر برای کشور شد.

وی افزود: برخی نظریه‌پردازان غربی مدعی‌اند که دین انسان را احمق می‌کند، اما این نگاه ناشی از تجربه‌ی تحریف‌شده‌ی دین در کلیساها است که دین را به کنج عبادتگاه‌ها محدود کرده‌اند، در حالی‌که در دین اسلام، انسان مؤمن در برابر ظلم بی‌تفاوت نیست.

این هیت علمی رشته جامعه‌شناسی ادامه داد: دینی که نتواند در برابر خون مظلوم انسان را به حرکت وادارد، دین نیست. دین باید انسان را به مسئولیت‌پذیری اجتماعی و دفاع از حق سوق دهد.

موسوی گفت: این جمله از امام حسین(ع) که فرمودند اگر دین ندارید، آزاده باشید، نشان می‌دهد که کرامت انسانی مقدمه‌ای برای دینداری حقیقی است، گفت: آزادگی، عدالت‌خواهی و مقابله با ظلم، ویژگی‌هایی است که حتی افراد بی‌دین هم می‌توانند با آن همراه شوند و به همان مسیر ختم شوند.

او با اشاره به حضور پرشمار مردم اروپا در حمایت از مردم مظلوم غزه و فلسطین، بیان کرد: این حمایت‌ها، به‌رغم نداشتن اعتقادات دینی مشابه، نشان می‌دهد که انسانیت و فطرت مشترک، محور حرکت‌های جهانی شده است.

موسوی اذعان کرد: در جنگ ایران و عراق نیز افرادی از کشورهای دیگر به‌واسطه‌ی همین فطرت عدالت‌خواهی، به ایران آمدند و در برابر صدام جنگیدند. این همان قدرت تأثیرگذار گفتمان مقاومت مبتنی بر دین و انسانیت است.

وی خاطرنشان کرد: گروه‌هایی مثل داعش که خشونت را به نام دین ترویج می‌دهند، هیچ سنخیتی با دین حقیقی ندارند. دین واقعی، با خشونت بیگانه است و بر کرامت، مهربانی، اخلاق و دفاع از مظلوم تأکید دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha