به گزارش ایسنا، فرماندار «گرگ ابوت» روز گذشته (سهشنبه) اعلام کرد در پنجمین روز پس از سیل ویرانگر در منطقه هیل کانتری تگزاس، دستکم ۱۷۳ نفر همچنان مفقود هستند. از جمله مفقودان، ۱۶۱ نفر در شهرستان «کر» هستند، جایی که بدترین سیل در آنجا رخ داد و مقامات محلی اعلام کردند که از روز جمعه تاکنون کسی نجات نیافته است.
تعداد مفقودان ذکر شده توسط فرماندار نشان میدهد با توجه به اینکه تیمهای نجات در جستجوی اجساد در میان آوار هستند و تعداد کشتهشدگان که به ۱۱۱ نفر رسیده، ممکن است آمار فوتیها همچنان افزایش یابد.
به گزارش مقامات محلی، سیل ناگهانی که روز جمعه چهارم ژوئیه در منطقه کِر تگزاس رخ داد، پس از بارندگیهای شدید و بالا آمدن سطح رودخانه «گوادالوپه» به میزان ۸ متر در کمتر از ۴۵ دقیقه، زندگی بسیاری را نابود کرده است. این فاجعه که در تعطیلات طولانی آخر هفته همزمان با روز استقلال آمریکا رخ داد، گردشگران و کسانی را که برای چادر زدن به این منطقه آمده بودند، غافلگیر کرد.
انتقادها به عدم صدور هشدار سیل و طرحهای چالشی دولت ترامپ برای سازمان ملی هواشناسی
در این میان مقامات دولت محلی با انتقادات گستردهای روبرو شدهاند. بهرغم هشدارهای اولیه هواشناسی، مقامها تا نیمهشب هیچ اخطار وقوع سیل یا دستور تخلیهای را صادر نکردند.
برخی مقامات محلی گفتەاند که پیشبینیها شدت بارندگیها را به درستی نشان ندادهاند. گزارشها حاکی از آن است که در برخی مناطق تا ۳۰۰ لیتر بر متر مربع باران ظرف چند ساعت باریده که معادل یک سوم میانگین بارش سالانه این منطقه است.
به گزارش نیویورک تایمز، انتقادات همچنین به کاخ سفید و دولت «دونالد ترامپ» معطوف شده است.
از زمان آغاز دوره دوم ریاستجمهوری ترامپ در ژانویه ۲۰۲۵، بودجه خدمات ملی هواشناسی و اداره ملی اقیانوسی و جوی کاهش یافته و تعداد زیادی از دانشمندان این نهادها اخراج شدهاند.
نیویورک تایمز گزارش داد که چندین پست کلیدی در دفاتر هواشناسی تگزاس پیش از سیل، خالی بوده است. با این حال، ترامپ این فاجعه را «غیرقابل پیشبینی» خواند و از بازگرداندن کارکنان اخراجشده خودداری کرد.
انتهای پیام
نظرات