• شنبه / ۲۱ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042112378
  • خبرنگار : 71516

فرستاده آمریکا: هدف چشم انداز ترامپ دادن فرصتی به سوریه است

فرستاده آمریکا: هدف چشم انداز ترامپ دادن فرصتی به سوریه است

فرستاده آمریکا به سوریه تأکید کرد هدف چشم‌انداز رئیس جمهور آمریکا درباره این کشور دادن فرصتی به سوریه است.

به گزارش ایسنا، «توماس باراک» فرستاده آمریکا به سوریه به العربی الجدید گفت: «هدف چشم‌انداز دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا دادن فرصتی به سوریه است. با توجه به توافق سایکس-پیکو و تقسیم جهان به دولت-ملت‌ها و پیامدهای آن، مداخلات غرب در این منطقه از جهان، از سال ۱۹۱۹، به نتایج خوبی منجر نشده است. چشم‌انداز ترامپ متفاوت است.»

اظهارات این مقام آمریکایی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی مطرح شد که در نیویورک با روزنامه‌نگاران خارجیِ دارای مجوز از دفتر رسانه‌ای وزارت امور خارجه ایالات متحده در نیویورک برگزار کرد.

وی در پاسخ به سوالی درباره دیدگاه دولت فعلی آمریکا در مورد وضعیت سوریه و اهداف آن، ادامه داد: «پس دونالد ترامپ چه می‌خواهد بکند؟ تحریم‌ها علیه نظام بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه انباشته شده است. نکته شگفت‌انگیز این است که هیچ کس انتظار نداشت دولت ابومحمد الجولانی، رئیس موقت کنونی سوریه بتواند در دسامبر گذشته به دمشق برسد. آنها در ادلب کار خوبی انجام دادند اما نظام اسد کنترل کامل (دمشق) را در دست داشت.»

وی خاطرنشان کرد: یکی از نکات کلیدی در دیدگاه ترامپ در مورد الجولانی در ابتدا «گذار آهسته به یک دولت جدید» است. پیام اصلی ترامپ در لغو تحریم‌ها این است که اگر آنها در تنگنا باشند، نمی‌توانید به آنها فرصتی بدهید. اگر اتفاق واقعا بدی رخ دهد، همیشه می‌توانید تحریم‌ها را دوباره اعمال کنید.»

وی افزود: «این به مردم امید داد، بعد از همه چیزهایی که از سال ۲۰۱۱ پشت سر گذاشته‌اند. برخی از کشورها می‌خواستند که این روند تدریجی باشد تا ما بتوانیم نظارت کنیم و ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. اما رئیس جمهور تصمیم گرفت که این کار را به آرامی انجام ندهد زیرا آنها به منابع برای پیشرفت سریع و حمایت جهان نیاز دارند.»

باراک رویکرد آمریکا در سوریه را «یک رویکرد و آزمون جدید برای شروعی شفاف» برای این منطقه پیچیده جهان - خاورمیانه، خلیج فارس و خاور نزدیک - دانست و این سوال را مطرح کرد که «آیا می‌توانیم یک تابلو نقاشی جدید ایجاد کنیم. این یک آزمون است و ما تازه شروع کرده‌ایم.»

باراک در پاسخ به سوال خبرنگار العربی الجدید در مورد مذاکرات بین رژیم صهیونیستی و سوریه گفت: «همانطور که به یاد دارید، وقتی ترامپ تحریم‌ها را لغو کرد، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه، پنج شرط اصلی را که می‌خواست دولت الجولانی به آنها پایبند باشد، اعلام کرد و یکی از آنها توافق ابراهیم (عادی‌سازی روابط با اسرائیل) بود.»

وی تأکید کرد: «اشاره به توافق ابراهیم است، نه امضای آنها و اینکه آیا روابط بین سوریه و اسرائیل می‌تواند عادی شود؟ این امر ذاتا مستلزم عادی‌سازی روابط بین لبنان و اسرائیل، اردن و اسرائیل، عراق و اسرائیل است و ترکیه نیز در بطن همه این‌ها است. این یک هدف بزرگ است. بنابراین، الجولانی به صراحت تأکید کرد که اسرائیل دشمن نیست و او مایل است با آنها در مورد چگونگی حل مشکلاتی که با آن روبه‌رو هستند، بحث و مشورت کند و این کار با گام‌های کوچک شروع خواهد شد، همانطور که در همه جای منطقه چنین است.»

وی در مورد آنچه دولت آمریکا امیدوار است اتفاق بیفتد، ادعا کرد: «امید ما این است که با گام‌های جسورانه‌ای که ترامپ برداشته و هدف قرار دادن تأسیسات هسته‌ای ایران، فرصتی هرچند کوتاه مدت ایجاد شود و آن این است که ایران، حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها، حداقل فعلا، کند شده باشند. بقیه کشورها (کشورهای منطقه) می‌توانند برای خود یک زندگی جدید و یک قانون اساسی جدید تصمیم بگیرند و از قطبی شدن طایفه‌ای فاصله بگیرند اما این به خودشان بستگی دارد. اکنون، با حذف داعش و ایران، موضوع در دست آن کشورها باقی مانده است.»

وی در مورد اینکه آیا شورای امنیت تحریم‌های بین‌المللی اعمال شده علیه سوریه را مانند ایالات متحده لغو خواهد کرد یا خیر، گفت: تعدادی از کشورها مایلند منتظر بمانند و ببینند که اوضاع در سوریه چگونه پیش می‌رود، از جمله قانون اساسی، مسائل اقلیت‌ها و نیروهای خارجی که تعداد آنها بیش از بیست هزار نفر تخمین زده می‌شود.

وی توضیح داد: محدودیت‌های اعمال شده علیه هیئت تحریر الشام و دو مقام ارشد در دولت الجولانی در دست بررسی است و می‌تواند به تدریج لغو شود و تا آن زمان شورای امنیت می‌تواند هر زمان که درخواست شود، معافیت اعطا کند. با این حال، در میان بسیاری از کشورهای عضو این دیدگاه وجود دارد که لغو کامل آنها اشتباه خواهد بود و آنها می‌خواهند شاهد پیشرفت بیشتری در مسائلی باشند که به آنها مربوط می‌شود، مانند حقوق اقلیت‌ها و نیروهای خارجی.

وی گفت: آنچه ایالات متحده درباره نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) بر آن تأکید دارد، شامل حمایت از تشکیل یک دولت مستقل در درون دولت نمی‌شود بلکه اطمینان از وجود منطقی برای محدود کردن آنها در یک دولت واحد سوری است. دمشق موضعی اتخاذ کرده است که اجازه فدرالیسم یا حضور نیروهای وابسته به احزاب، چه دروزی، علوی یا کرد را نمی‌دهد. بنابراین، یک نهاد واحد وجود خواهد داشت.

وی همچنین تأکید کرد: نقطه شروع ایالات متحده این است که دولت‌های موجود و قانونی شناخته شده را به رسمیت بشناسد. در مورد همه گروه‌های دیگری که برای جایگاهی در دولت رقابت می‌کنند، ممکن است با آنها همدردی کنیم و گاهی اوقات از برخی از آنها جانبداری کنیم. مطمئنا در کنگره با نیروهای دموکراتیک سوریه همدردی وجود دارد. ما می‌خواهیم راهی برای پیوستن آنها به دولت وجود داشته باشد. هیچ نشانه‌ای مبنی بر وجود یک دولت مستقل کردی تحت حاکمیت آن یا یک دولت علوی یا دروزی وجود ندارد.

وی افزود: در سوریه، یک نظام در حال شکل‌گیری است، یک قانون اساسی و یک پارلمان وجود خواهد داشت و همه باید بتوانند در مورد چگونگی وقوع آن نظر خود را بیان کنند. نیروهای دموکراتیک سوریه شریک مهمی هستند و دولت ایالات متحده می‌خواهد که با آنها منصفانه رفتار شود و به آنها فرصت داده شود. نظام جدید سوریه خواهان یک سوریه متحد است. توافق‌نامه منعقد شده در مارس گذشته بین الجولانی و «مظلوم عبدی» فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه موفق نبود زیرا جزئیات آن مشخص نشد. اکنون ما در تلاشیم تا آنها را گرد هم آوریم، میانجیگری کنیم و کمک کنیم. اما این کار را برای همیشه انجام نخواهیم داد. ایالات متحده به نیروهای دموکراتیک سوریه متعهد است اما به شرطی که آنها عمل گرا باشند، در غیر این صورت جایگزین‌های دیگری وجود خواهد داشت.

باراک همچنین گفت: دلیل تأخیر دولت لبنان در تعامل با سلاح حزب‌الله ترس از جنگ داخلی است. یک چارچوب زمانی مشخص در لبنان وجود دارد که با صبر ترامپ مرتبط است. اما این صبر حد و مرزی دارد. ترامپ لبنان را دوست دارد. لبنانی‌ها باید اقدام کنند و از این فرصت استفاده کنند.

وی درباره سلاح حزب‌الله گفت: اگر توافقی در داخل دولت و بین رئیس‌جمهور، نخست وزیر و رئیس پارلمان لبنان شکل گرفت حزب‌الله نیز به صورت تدریجی با کنار گذاشتن سلاح سنگین خود توافق کرد این آغازی خواهد بود. همه در لبنان سلاح سبک دارند اینجا منظور سلاحی است که می‌تواند بر اسرائیل تأثیر بگذارد. این روند به حمایت نیاز دارد. باید ارتش لبنان بتواند سلاح‌ها را جمع آوری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha