نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در گفتو گو با ایسنا با تاکید بر ممنوعیت واردات برنج در فصل برداشت، اظهار کرد: دولت باید به فکر کمک به کشاورزان باشد در فصل برداشت برنج واردات این محصول به کشور، ظلم در حق قشر زحمتکش کشاورزان به ویژه برنجکاران است.
حسن حسننتاج با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ یادآور شد: با توجه به شعاری که نشان از اهمیت ویژه تقویت بخش تولید و نقش سرمایهگذاری در بهبود وضعیت اقتصادی کشور دارد، خودم و همه نمایندگان شمال کشور تمام قد جلوی تمامی مافیای برنج خواهیم ایستاد و اجازه نمیدهیم، منابع اقتصادی این محصول پررنج به جیب کسانی برود که هیچ مشقتی در چرخه تولید متحمل نشدهاند.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واردات برنج در فصل برداشت این محصول استراتژیک خلاف قانون است، گفت: طبق قانون، سه ماه قبل از برداشت برنج و سه ماه پس از برداشت آن، توزیع و واردات برنج به کشور ممنوع است.
حسن نتاج با بیان اینکه حدود نیمی از برنج کشور در مازندران تولید میشود خاطرنشان کرد: کشاورزان از این گلایه دارند وقتی عرضه در کشور بالا میرود قیمت برنج خواه ناخواه پایین میآید بنابراین بر تولید داخل تاثیر میگذارد لذا ما باید بهعنوان ناظر دستگاه اجرایی مراقبت کنیم تا نیاز واقعی کشور براساس تولید صورت گیرد و اگر کسری وجود داشت؛ جبران شود همچنین تناسب زمانی وجود داشته باشد تا در زمانی که کشاورز در حال برداشت محصول است درآن زمان اجازه واردات داده نشود.
عضو مجمع نمایندگان مازندران گفت: با شرایط فعلی عمده سود را واسطهها میبرند، چون زمانی که کشاورز در حال فروش محصول است یک واسطه بهدلیل اینکه مثلاً اشباع بازار رخ داده بر سر جنس کشاورزان میزند و فردا با قیمت بالایی آن را میفروشد.
واردات برنج سبب کاهش قیمت برنج داخل میشود
مدیریت جهادکشاورزی بابل هم در این خصوص به ایسنا گفت: شهرستان بابل بعنوان بزرگترین تولیدکننده برنج کشور همچنین رتبه اول میزان سطح و میزان تولید برنج در استان را به خود اختصاص داده است.
رحیم شهیدی پور افزود: ۵۲ درصد فرایند نشاء برنج مکانیزه انجام میشود اما برداشت آن ۹۹ درصد به صورت مکانیزه است.
وی با اشاره به اینکه در شهرستان بابل کشت برنج کم محصول را داریم از کشت تنها ۹ درصد برنج پرمحصول در این شهرستان خبر داد و تصریح کرد: هشت درصد برنج مورد نیاز کشور در بابل تولید میشود.
شهیدی پور با بیان اینکه شاهد نخستین برداشت برنج از ۲۱ تیرماه در این شهرستان شروع شده است، یادآور شد: پیشبینی میشود ۷۵ درصد زیر کشت مجدد شالی برود.
وی افزود: با توجه به افزایش قیمت برنج و اجازه واردات این محصول استراتژیک و نزدیک شدن به زمان برداشت شاهد کاهش قیمت برنج خواهیم بود.
شهیدی پور یادآور شد: با توجه به خالی بودن انبار و افزایش بیش از حد قیمت برنج، واردات کنترل شده سبب ثبات قیمت در بازار میشود.
محمود علیتبار یکی از شلیکاران مازندرانی هم به ایسنا گفت: کمبود و افزایش قیمت نهادههای کشاورزی بخصوص در سال جاری که در فصل کاشت کشاورزان را سردرگم کرده بود با خبر لغو ممنوعیت واردات برنج، کشاورزان را دچار شوک کرده است.
وی افزود: حمایت از مصرف کننده باید در کنار تولید کننده باشد باید این تصمیم همراه با برنامه اصولی خرید تضمینی، ارائه یارانه های هدفمند و ارتقا بهرهوری کشاورزی باشد تا شاهد آسیب به تولیدکنندگان داخلی نباشیم.
انتهای پیام
نظرات