مهدی زابل عباسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: امروزه تعداد زیادی فدراسیون بینالمللی عکاسی در دنیا وجود دارد که با اعطای مدارک بینالمللی و معتبر در سطح جهانی به هنرمندان فعالیت میکنند.
وی اضافه کرد: جوانان در برخورد با این فدراسیونها و عکسهایی که مورد پذیرش واقع شده و جایزه گرفتند انگیزه پیدا میکنند تا در این مسیر قدم بگذارند. در تمامی کشورهای جهان کلوپهای بینالمللی عکاسی قدرتمندی وجود دارد که برخی از آنها مانند PSA آمریکا، GIP آلمان و یا FIAP که از سمت یونسکو به رسمیت شناخته شده است و هر ساله کشورهای زیادی در این فستیوالها با یکدیگر به رقابت میپردازند.
این عکاس با اشاره به موقعیت مناسب ایران برای ثبت تصاویر خاطرنشان کرد: کشورهای آسیایی مانند هند و چین که از دیرباز در مسیر جاده ابریشم قرار داشتند، به علت داشتن تمدن قوی و کهن از ظرفیت و تنوع بالایی نسبت به کشورهای اروپایی مانند فرانسه و اسپانیا برای عکاسی برخوردارند. در ایران نیز ما دارای تیم ملی عکاسی به نمایندگی کلوپ عکس فوکوس هستیم که علاقهمندان میتوانند به ترتیب درجات تعیین شده را طی کنند و به نشانهای مختلف دست پیدا کنند.
وی ادامه داد: به طور کلی این فدراسیونها برای شناخت هنرمندان شکل گرفتهاند که هرکدام با اعطاء القاب و نشان رزومه معتبری را به وجود میآورند. برخی از ارگانهای دولتی جشنوارههای عکاسی را برگزار میکنند که از نظر درجات هنری اعتبار زیادی ندارند به همین دلیل اگر افرادی که به دنبال عکاسی جدی و حرفهای هستند، آشنایی بیشتری با فدراسیونهای جهانی داشته باشند اتفاقات مثبتی در کارنامه آنها رقم خواهد خورد.
وی در خصوص تفاوت بین عکاسی هنری و بازاری گفت: افرادی که دارای تحصیلات و مدرک عکاسی هستند و به عنوان یک حرفه به آن نگاه میکنند، قطعاً تمامی ژانرهای صنعت تبلیغاتی را برای کسب درآمد موردنظر قرار میدهند. عکاسی به عنوان یک علم مطرح شده است که اگر کسی به دنبال پیشرفت و ترقی در این راه است حتما باید آن را به صورت آکادمیک فرا گیرد.
زابل عباسی بیان کرد: با توجه به اینکه امروزه به راحتی ابزاری برای ثبت تصاویر در اختیار افراد قرار دارد، تفاوت بین یک عکاس آکادمیک و بازاری کاملا مشخص میشود. به طورکلی بازار هیچگاه طلب یک خروجی حرفهای را از خود نشان نداده است و این نتیجه ضعف در امور علمی و آموزشی است.
وی ادامه داد: افرادی که در این محیط قرار دارند به این دلیل که با یک عکس خوب و باکیفیت برخورد نداشتند و نسبت به اصول عکاسی آگاهی لازم و کافی را ندارند، به دنبال خروجی خوب نیز نیستند. به همین دلیل در شرایط فعلی حرفه عکاسی به خطر افتاده است، چرا که کارفرماهای فارغالتحصیلان این رشته به علت نداشتن سواد آکادمیک، توانایی تشخیص عکس خوب و بد را از یکدیگر را ندارد و به دنبال این اتفاق عکاسان حرفهای به حاشیه میروند و عکاسان هنری فقط به خاطر علایق شخصی خود این مسیر را ادامه میدهند.
انتهای پیام
نظرات