• دوشنبه / ۱۲ آبان ۱۴۰۴ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404081207214
  • خبرنگار : 50664

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی مطرح کرد

شناسنامه‌دار کردن باغات، کلید افزایش صادرات محصولات کشاورزی

شناسنامه‌دار کردن باغات، کلید افزایش صادرات محصولات کشاورزی

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، با اشاره به پیشرفت‌های استان درزمینهٔ شناسنامه‌دار کردن باغات، گفت: خراسان رضوی در این حوزه پیشرو است و در طول ۲سال گذشته، ۶۳ هزار هکتار از باغات استان شناسنامه‌دار شده است که این امر در افزایش صادرات محصولات کشاورزی مؤثر است.

محمد رجب‌زاده، در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق ماده (۷۱) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران، جهاد کشاورزی موظف است تا شناسنامه و شناسه برای محصولات خام کشاورزی و فراورده‌های خام دامی تهیه کند. در این راستا، شناسنامه‌دار کردن باغات و صدور شناسه برای محصولات باغی در خراسان رضوی در حال انجام است و شناسنامه‌دار کردن باغ‌ها و محصولات باغی یکی از عوامل کلیدی در افزایش صادرات محصولات به خارج از کشور محسوب می‌شود.  

وی خاطرنشان کرد: بر اساس بند خ ماده ۷۱ برنامه هفتم توسعه کشور، شناسنامه‌دار کردن باغات و صدور شناسه برای هر محصولی که قرار است صادر شود، به وزارت جهاد کشاورزی تکلیف شده است ازاین‌رو در خراسان رضوی، این اقدامات انجام‌شده و تاکنون ۲۵ درصد از باغات مختلف استان شامل باغات پسته، انار، زعفران و… شناسنامه‌دار شده‌اند.  

رجب‌زاده به اهمیت شناسنامه‌دار کردن باغات و صدور شناسه برای هر محصول کشاورزی اشاره کرد و گفت: در راستای این اقدام، اطلاع‌رسانی به کشاورزان انجام‌شده و اجرای کار به اتاق اصناف محول شده است. پیشرفت کار قابل‌قبول بوده و از ۳۷۰ هزار هکتار باغات استان، ۶۳ هزار هکتار در این مدت شناسنامه‌دار شده است.  

وی تصریح کرد: خراسان رضوی جزو استان‌های پیشرو در صدور شناسنامه باغات است و امیدواریم بتوانیم کشاورزان را بیشتر ترغیب کنیم تا برای محصولات خود شناسنامه بگیرند. با صدور شناسه محصول، که یک کد مشخص‌کننده است، مشخصات محصول ازجمله محل تولید و کیفیت آن، در هر نقطه‌ای از جهان قابل‌شناسایی خواهد بود. این فرآیند از ابتدای فصل رشد تحت نظارت کارشناسان قرارگرفته و به لحاظ گواهی سلامت، محصول مورد تأیید قرار می‌گیرد.  

رجب‌زاده افزود: اتاق اصناف در مرکز استان و نمایندگان آن‌ها در هر شهرستان درزمینهٔ شناسنامه‌دار کردن باغات و صدور شناسه محصول، هماهنگ با جهاد کشاورزی فعالیت دارند. این همکاری به تولیدات باغی کمک می‌کند تا با رعایت استانداردهای بین‌المللی همراه باشد.  

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تأکید کرد: هدف ما از شناسنامه‌دار کردن باغات و صدور شناسه برای محصولات، افزایش کیفیت و امنیت محصولات کشاورزی است تا با این اقدامات، نه‌تنها بازار داخلی را تقویت کنیم بلکه بتوانیم به‌راحتی در بازارهای جهانی نیز حضور پیدا کنیم. همچنین این اقدامات به افزایش صادرات و درآمد کشاورزان کمک می‌کند و باعث ارتقاء کیفیت محصولات و بهبود جایگاه استان در عرصه کشاورزی کشور می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha