• دوشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042314181
  • خبرنگار : 50990

فعالیت انجمن‌های علمی دانشگاه فردوسی مشهد/12/

تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت؛ مهمترین هدف انجمن علمی شیمی دانشگاه فردوسی

تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت؛ مهمترین هدف انجمن علمی شیمی دانشگاه فردوسی

ایسنا/خراسان رضوی دبیر انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد به تشریح فعالیت‌های انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد پرداخت.

مبین احمدیان‌یزدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به فعالیت‌های انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: فعالیت‌های انجمن علمی شیمی در طول سال‌های گذشته شامل بخش‌های ثابتی بوده است که عملکرد خود را حفظ کرده‌ و نیز بخش‌های جدیدی در سال‌های اخیر با نوآوری و خلاقیت دانشجویان به آن اضافه شده است. بخش نشریه انجمن که به نام «کمیستریوم» شناخته می‌شود، در ابتدا با نام «کیمیا» تأسیس شده و سپس به مرور زمان نام آن تغییر یافته است. این نام جدید، الهام گرفته از نوع نامگذاری عناصر شیمیایی است و ما تا به امروز آن را حفظ کرده‌ایم.

وی در خصوص انتخاب نشریه کمیستریوم در سال گذشته به عنوان نشریه برتر دانشگاه در جشنواره «حرکت»، بیان کرد: این موفقیت به عنوان نتیجه تلاش‌های تیم نشریه ثبت شد و دانشگاه ما این نشریه را به عنوان نشریه‌ای برتر شناسایی کرد. انجمن علمی شیمی در طول سال‌های گذشته فعالیت‌های متنوع و بسیاری را در حوزه آموزش برگزار کرده است که در دوره‌های اخیر نمود بیشتری پیدا کرده و موجب شد تا به عنوان انجمن علمی برتر در حوزه آموزش در دانشگاه فردوسی مشهد شناخته شویم. برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی به همراه بازدیدهای آموزشی از جمله اقداماتی بود که ما را به تخصص و کیفیت بالایی در ارائه این دوره‌ها رساند.

آغاز اقداماتی در زمینه تولید پادکست‌های آموزشی توسط انجمن علمی شیمی

احمدیان یزدی با اشاره به اینکه در دوره گذشته دو بخش جدید به فعالیت‌های انجمن همچون بخش ویدیوهای یوتیوب و ارتباط با صنعت اضافه شد، عنوان کرد: بخش ویدیوهای یوتیوب با تلاش دانشجویانی که در این حوزه تخصص داشتند، ایجاد شد. ما تمام حمایت‌های لازم را برای تجهیز و فراهم آوردن فضای ضبط ویدیوهای این بخش انجام دادیم و کانالی به نام «ChemVid» برای انجمن علمی شیمی ایجاد کردیم. ما در دانشگاه فردوسی مشهد، فعالیت‌های ویدیویی مشابه‌ای را در دیگر انجمن‌ها مشاهده نکرده‌ایم. موضوعات این ویدیوها شامل معرفی نرم‌افزارهای شیمی، تاریخچه علم شیمی و زندگی‌نامه دانشمندان بزرگ شیمی است. یکی از نوآوری‌های جالب در این بخش استفاده از تکنیک‌های هوش مصنوعی بود که به ما این امکان را داد تا تصاویر و چهره دانشمندان را بر روی بازیگران قرار دهیم و به صورت مجازی به روایت زندگی‌نامه آن‌ها بپردازیم.

تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت؛ مهمترین هدف انجمن علمی شیمی دانشگاه فردوسی

شیمی یکی از ارکان اساسی صنایع مختلف به شمار می‌رود

وی با بیان اینکه ارتباط ما با صنعت، به طور ویژه در سال گذشته بسیار فعال بوده است، توضیح داد: با توجه به مشکلات ناشی از پاندمی کرونا و ضعف ارتباطات با صنعت، در گذشته توجه کافی به برگزاری بازدیدهای صنعتی نمی‌شد. ما بر این باور بودیم که این حلقه مفقوده باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا شیمی یکی از ارکان اساسی صنایع مختلف به شمار می‌رود. از سال گذشته، ما با قدرت بیشتری به این موضوع پرداخته و تعداد زیادی بازدید صنعتی برگزار کردیم تا دانشجویان بتوانند کاربرد رشته خود را در عمل مشاهده کنند. این اقدامات در دانشکده علوم به خوبی نمود پیدا کرده و موجب افزایش ارتباط بین دانشجویان و صنعت شده است.

دبیر انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی با اشاره به برگزاری بازدیدهای صنعتی با حجم و تعداد بسیار بالا در دانشگاه فردوسی مشهد، مطرح کرد: این بازدیدها تنها به صنایع شیمیایی محدود نشده و ما از صنایع غذایی مانند شرکت‌هایی که نقش شیمی در فرآیندهای آن‌ها چشمگیر است، بازدیدهایی داشتیم. همچنین انجمن در جشنواره‌ای که از سوی ستاد زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، توانست رتبه دوم کشوری را کسب کند.

احمدیان یزدی با بیان اینکه انجمن‌های علمی با چالش‌های متعددی مواجه هستند که این چالش‌ها تنها مختص به ما نیست و بسیاری از انجمن‌های دیگر نیز با مشابه آن درگیر هستند، اظهار کرد: شدت این چالش‌ها ممکن است متفاوت باشد؛ برخی از انجمن‌ها بر اساس نوع و روحیه اعضای جدید، سال به سال تغییراتی در این زمینه تجربه می‌کنند. یکی از مهم‌ترین چالش‌ها، نگرانی دانشجویان درباره سودمندی فعالیت‌های انجمن است. دانشجویان به عنوان افرادی که به طور داوطلبانه و بدون دریافت هیچ‌گونه حقوق یا مزایای خاصی فعالیت می‌کنند، ممکن است با سوالاتی از سوی دوستان و خانواده خود مواجه شوند. این سوالات عمدتاً به این شکل است که «این انجمن چه سودی برای تو دارد؟» و این موضوع می‌تواند در ذهن دانشجویان به دغدغه‌ای تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه، تصور داوطلبانه بودن فعالیت‌ها ممکن است در میان مسئولین نیز منجر به برداشت‌های نادرستی شود، افزود: این برداشت که چون این فعالیت‌ها داوطلبانه هستند، نباید هیچ گونه مزایا یا منافعی برای اعضای آنها وجود داشته باشد به نظر من نادرست است، اگرچه این فعالیت‌ها باید از روی عشق و علاقه و روحیه داوطلبانه انجام می شود، اما این نباید به معنای عدم بهره‌مندی افراد از مهارت‌ها و منافع معنوی باشد. من نیز مخالف این هستم که در انجام فعالیت داوطلبانه حقوقی به کسی پرداخت شود، اما باید بستر بسیار قوی و موثری برای بهره مندی اعضای انجمن ها از مهارت های گوناگون و منافع معنوی فراهم گردد.

یادگیری نرم‌افزارها به تنهایی کافی نیست

احمدیان یزدی با بیان اینکه انجمن‌های علمی می‌توانند فعالیت‌های متنوع و مفیدی را برای اعضای خود انجام دهند، اما این فعالیت‌ها باید به‌طور جامع و کلی سازمان‌دهی شوند، تصریح کرد: ما در انجمن علمی شیمی به منظور ارتقاء مهارت‌های اعضا اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی مختلف کردیم. در صورتی که بودجه انجمن اجازه دهد، می‌توانیم دوره‌های آموزشی مانند فتوشاپ را تهیه کنیم تا اعضا بتوانند مهارت‌های لازم برای انجام وظایف خود در انجمن را به دست آورند. یادگیری نرم‌افزارها به تنهایی کافی نیست، بلکه نیازمند تجربه عملی دارد. یادگیری نرم‌افزارها نیز به تمرین و کار در دنیای واقعی وابسته است.

دبیر انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی با اشاره به اینکه انجمن علمی شیمی در حال حاضر با حدود ۲۵ نفر عضو فعال در زمینه‌های مختلفی از جمله ویدیو، پادکست، آموزش، ارتباط با صنعت و نشریه فعالیت می‌کند، گفت: روند جذب اعضا به این شکل است که برای ورودی‌های جدید رشته شیمی، یک جلسه آشنایی برگزار می‌شود. این جلسه معمولاً در آخرین تایم کلاس درس شیمی عمومی که اولین درس این دانشجویان است، به کمک استاد هماهنگ می‌شود. در این جلسه اعضا با فعالیت‌های انجمن آشنا می‌شوند و بروشورهای معرفی انجمن نیز به صورت چاپی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

وی افزود: ما همکاری‌های متعددی با اتحادیه علمی دانشجویی شیمی ایران که به عنوان دومین اتحادیه برتر دانشجویی کشور شناخته می‌شود، داشته‌ایم. همچنین، ما با این اتحادیه و سایر انجمن‌های علمی شیمی کشور در برگزاری فعالیت‌های مشترک همکاری داشته‌ و سعی کرده‌ایم این ارتباط نزدیک را به‌خوبی حفظ کنیم. در زمینه همکاری با سایر بخش‌ها، ما ارتباط خوبی با مرکز مشاوره دانشگاه داریم و در آینده نزدیک قصد داریم با این مرکز در برگزاری همایشی در حوزه مواد اعتیادآور با دیدگاه‌های شیمی و روانشناسی همکاری کنیم.

دبیر انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی بیان کرد: انجمن علاوه بر رشته‌های مختلف دانشگاه فردوسی با انجمن‌های علمی نانو، پلیمر، مهندسی شیمی، صنایع غذایی و روانشناسی نیز همکاری داشته‌ است. همچنین با پارک علم و فناوری خراسان، پالایشگاه سرخس و صنایع معدنی سنگان نیز همکاری‌هایی داشته‌ایم، که در این راستا نشست‌های دانشگاهی با نام «پیوند» را برگزار کردیم.

احمدیان یزدی درخصوص مهم‌ترین دستاورد انجمن علمی شیمی، گفت: انجمن علمی شیمی به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین انجمن‌های دانشگاه در حوزه آموزش و نشریه شناخته می‌شود. همچنین این انجمن به‌عنوان یکی از انجمن‌های علمی شیمی برتر در کشور انتخاب شده و رتبه دومی را نیز در ستاد زیست فناوری کسب کرده است. معتقدم که مهم‌ترین دستاورد ما در این دو دوره، احیای ارزش‌های سودمند و ارزشمند انجمن علمی برای دانشجویان بوده است. به نظر می‌رسد که این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است و در شرایط کنونی جامعه و باورهای دانشجویی این نیاز به تکرار و بیان مداوم دارد.

هدف انجمن تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت در حوزه شیمی است

احمدیان یزدی درخصوص فعالیت‌های آینده انجمن، عنوان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و تجربیات حاصل از دو سال فعالیت قصد داریم به‌طور جدی وارد همکاری‌های وسیع با نهادهای صنعتی و مؤسسات علمی سطح بالا شویم که ارتباط نزدیکی با رشته شیمی دارند. هدف ما تقویت پیوند میان دانشگاه و صنعت به‌خصوص در حوزه رشته خودمان است. ما به دنبال استخراج مشکلات موجود در صنایع و وارد کردن آن‌ها به گروه‌های تحقیقاتی دانشکده خود هستیم تا دانشجویان بتوانند راه‌حل‌هایی برای این مشکلات ارائه دهند و در نتیجه این ارتباط تقویت شود.

وی ادامه داد: همچنین در نظر داریم که به اعضای جدید به‌ویژه نو ورودها، فرصت یادگیری و کسب تجربه در امور اجرایی انجمن را بدهیم تا با کار گروهی آشنا شوند. اعضای با تجربه‌تر ما نیز می‌توانند به حوزه‌های اصلی مانند ارتباط با صنایع کلان و نهادهای علمی بسیار سطح بالا وارد شوند و برگزاری همایش‌ها و برنامه‌های مشترک با این نهادها را سرلوحه کار خود قرار دهند.

دبیر انجمن علمی دانشجویی شیمی دانشگاه فردوسی با بیان اینکه هدف ما ایجاد حس رغبت و علاقه در دانشجویان علم شیمی است تا بتوانند از علم خود برای حل مشکلات جامعه و کمک به اقتصاد کشور بهره‌برداری کنند، یادآور شد: ما در نظر داریم که ارتباط رشته شیمی را با پیشرفت اقتصادی کشور تقویت کرده و در صورت امکان به این روند کمک کنیم. اگر توانستیم گروه‌هایی را تشکیل دهیم که به تحقیق و حل مشکلات در زمینه‌های صنعتی شیمی بپردازند، این کار را انجام خواهیم داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha