• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042414601
  • خبرنگار : 50549

آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت ۶ مگاوات در خراسان رضوی

آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت ۶ مگاوات در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی استاندار خراسان رضوی گفت: قطعی برق می‌تواند به بحران اقتصادی و کاهش تاب‌آوری واحدهای تولیدی منجر شود به همین خاطر ضرورت دارد که برنامه سه‌ساله، سه هزار مگاواتی خراسان رضوی با زمان‌بندی مشخص و با دقت پیش رود.

غلامحسین مظفری امروز ۲۴ تیرماه در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت ۶ مگاوات و با مشارکت ۲۱ دستگاه اجرایی استان، اظهار کرد: برای اولین بار در کشور، مزرعه خورشیدی به‌عنوان اولین پروژه دولت آغاز شده که ضرورت دارد، دولت سهم خود را در این برنامه ایفا کند.

وی در مراسم آغاز عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت ۶ مگاوات که در قالب رویداد «سه‌شنبه‌های انرژینو» در محل نیروگاه حرارتی طوس برگزار شد، شرکت کرد و دستور اجرای این پروژه را صادر نمود.

استاندار خراسان رضوی در این خصوص عنوان کرد: ستاد انرژی‌های تجدیدپذیر استانداری خراسان رضوی با جدیت در یکی از اولویت‌های اصلی کشور، گام‌های محکم و استواری برداشته است. با هماهنگی‌های صورت گرفته و اخذ اختیارات لازم از ساتبا، خراسان رضوی به‌عنوان یکی از پیشگامان حوزه انرژی تجدیدپذیر مطرح است.

وی با اشاره به اینکه فرآیند و مسیر تعریف شده ظریفی در این حوزه در نظر گرفته شده است، بیان کرد: برخی ظرافت‌ها در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر وجود دارد که اگر به موقع مدیریت نشود، ممکن است سرعت اجرا را دچار اختلال کند.

استاندار خراسان رضوی عنوان کرد: هماهنگی میان ۲۱ دستگاه اجرایی استان با مسئولیت‌ها و کارکردهای متفاوت، تجربه موفقی محسوب می‌شود. این همکاری، مصداق همدلی و وفاق است و هنر مدیریتی ستاد انرژی را نشان می‌دهد.

مظفری افزود: درخواست می‌شود که زمان‌بندی پروژه‌ها کوتاه‌تر گردد. کلنگ‌زنی باید همراه با اقدامات عملی صورت گیرد. همزمان با تجهیزات، کار عملیاتی آغاز شود. این رویه باید در پروژه‌های آینده نیز دنبال گردد و زمان‌بندی دقیق (CPM) برای هر پروژه تعریف شود.

استاندار خراسان رضوی بیان کرد: امروزه با بحران انرژی و برق مواجه هستیم. قطعی برق نه تنها برای مصارف خانگی، بلکه برای واحدهای تولیدی نیز مشکل‌ساز شده است. این موضوع می‌تواند به بحران اقتصادی و کاهش تاب‌آوری واحدهای تولیدی نیز منجر شود. بنابراین، باید با سرعت و دقت عمل کرد. برنامه سه‌ساله سه هزار مگاواتی خراسان رضوی زمان‌بندی مشخصی دارد و باید به‌دقت کنترل گردد.

وی بخش دیگر سخنانش را به همکاری با بخش خصوصی اختصاص داد و افزود: بخش خصوصی، سرمایه‌گذار اصلی این پروژه‌هاست که ضرورت دارد، همکاری لازم انجام شود اما با برنامه‌ریزی دقیق این امر باید صورت گیرد. سرمایه‌گذاران باید زمان شروع و اتمام پروژه را مشخص و منابع مالی و فنی خود را روشن کنند. ستاد انرژی نیز باید با بخش خصوصی وارد مذاکرات شفاف و مشخص شود تا پروژه‌ها با سرعت و کیفیت بالا پیش رود.

مظفری ادامه داد: برای همه سرمایه‌گذاران فرش قرمز پهن شده است، اما این فرش قرمز باید به مقصد مشخصی ختم گردد. سرمایه‌گذاری که زمین و مجوز دریافت می‌کند، باید زمان شروع و اتمام پروژه را به‌روشنی مشخص کند. به این معنا که از روز اول باید برنامه دقیق و زمان‌بندی مشخصی داشته باشد.   

استاندار خراسان رضوی گفت: منابع مالی و فنی سرمایه‌گذار باید روشن باشد. کنترل پروژه باید از همان روز اول و مطابق برنامه‌ پیشنهادی، انجام شود. درخواست می‌شود که حداکثر تا دو ماه پس از واگذاری زمین و صدور مجوز، اگر سرمایه‌گذار نتوانست مقدمات کار را فراهم کند زمین اقاله شود. 

وی تصریح کرد: منابع محدودی در استان وجود دارد که باید بهترین، بالاترین کیفیت و دقت را برای استفاده از آن‌ها کرد. در زمینه تجهیزات نیز باید مراقبت گردد که بهترین‌ها، چه در بخش خصوصی و چه دولتی، استفاده شود لذا امیدواریم نمایشگاه تجهیزات انرژی خورشیدی در مشهد، با وجود همزمانی با نمایشگاه تهران، به خوبی برگزار شود و فرصتی برای معرفی فناوری‌های برتر باشد.

استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: این پروژه با حضور ۲۱ دستگاه استانی، گامی مؤثر است. اکنون باید سراغ دستگاه‌های ملی و سایر نهادهایی برویم که بودجه استانی ندارند. مذاکرات لازم انجام شده تا خراسان به‌عنوان پایلوت برای برخی پروژه‌های ملی انتخاب شود. امیدوارم این تلاش‌ها به نتایج موثری منجر شود. باید منابع محدود به بهترین شکل مدیریت شود و با برنامه‌ریزی دقیق، کارها را پیش رود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha