• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404042414641
  • خبرنگار : 30147

بیش از ۲۰ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی نیشابور به چرخه تولید بازگشت

بیش از ۲۰ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی نیشابور به چرخه تولید بازگشت

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: بیش از ۲۰ هزار و ۴۶۰ مترمربع از اراضی کشاورزی آزادسازی و به چرخه تولید بازگشت.

علی مبارکی، صبح امروز ۲۴ تیر در جمع خبرنگاران و در حاشیه آزادسازی اراضی کشاورزی که به طور غیر مجاز تغییر کاربری داده شده بودند، با بیان اینکه در راستای حفظ اراضی کشاورزی و تأمین امنیت غذایی، اخیراً در شهرستان نیشابور، ۳۱ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی زراعی روستای صومعه مازول قلع و قمع شد، افزود: این اقدام به‌ منظور جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی انجام شد.

وی با اشاره به اینکه تلاش خود را در حفاظت از اراضی کشاورزی و افزایش تولیدات کشاورزی به کار گرفته‌ایم، تصریح کرد: این ساخت و سازها که شامل احداث بنا، دیوارگذاری، محوطه‌سازی و حفر استخر به صورت غیرمجاز بودند، به‌طور مستقیم در تضاد با قوانین مربوط به حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی قرار داشتند.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: طبق تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغ‌ها، هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز مشمول پیگرد قانونی است و این اقدامات در راستای حفظ زمین‌های زراعی و بهبود تولیدات کشاورزی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این تخریب در همکاری با اداره راه و شهرسازی و به همراه نیروی انتظامی به عنوان نماینده دادستان انجام شد، گفت: هدف ما حفاظت از امنیت غذایی جامعه و حفظ زمین‌های زراعی است که نقش اساسی در تأمین نیازهای غذایی کشور دارند.

شهاب جهانداری، رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی نیشابور، ضمن بیان جزئیات این قلع و قمع، افزود: تعداد پنج مورد بنا به مساحت ۲۰۸ مترمربع، ۱۸ مورد دیوارگذاری به متراژ یک هزار و ۷۰ متر، سه مورد پی‌کنی و پی‌ریزی دیوار به متراژ ۲۴۰ متر، یک مورد محوطه‌سازی به مساحت ۸۰ مترمربع و چهار مورد حفر استخر غیرمجاز به مساحت ۹۸ مترمربع تخریب شدند که در مجموع با این اقدامات، ۲۰ هزار و ۴۶۰ مترمربع از اراضی کشاورزی آزادسازی و به چرخه تولید بازگشت.

وی حفاظت از زمین‌های کشاورزی را یکی از مؤلفه‌های کلیدی در تأمین امنیت غذایی دانست و بیان کرد: با افزایش جمعیت و تغییرات اقلیمی، نیاز به تولید غذای بیشتر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

جهانداری با تأکید بر اینکه تخریب زمین‌های کشاورزی و تغییر کاربری آن‌ها به مصارف غیر کشاورزی، می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای امنیت غذایی کشور به دنبال داشته باشد، افزود: اگر این روند ادامه یابد، علاوه بر کاهش تولیدات کشاورزی، وابستگی به واردات مواد غذایی افزایش خواهد یافت که به نوبه خود می‌تواند به بحران‌های اجتماعی و اقتصادی منجر شود.

وی خاطرنشان کرد: به ‌طور جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی برخورد خواهیم کرد و در این مسیر از مردم انتظار داریم که در حفاظت از این اراضی همیار ما باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، از طریق سامانه تلفنی ۱۳۱ به ما اطلاع دهند.

رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی نیشابور گفت: این سامانه به‌ صورت شبانه‌روزی و رایگان در خدمت مردم قرار دارد تا بتوانند نظرات و مشاهدات خود را به کارشناسان منتقل کنند.

وی حفاظت از اراضی کشاورزی را یک مسئولیت اجتماعی دانست و گفت: کشاورزی پایدار و حفظ منابع طبیعی می‌تواند به ارتقای کیفیت زندگی و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه کمک کند.

جهانداری ارتقای آگاهی عمومی در خصوص اهمیت حفاظت از زمین‌های کشاورزی و تأمین امنیت غذایی را ضروری دانست و اظهار کرد: امیدواریم با همکاری مردم و نهادهای دولتی، شاهد کاهش تخلفات و افزایش تولیدات کشاورزی باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha