علی مبارکی، صبح امروز ۲۴ تیر در جمع خبرنگاران و در حاشیه آزادسازی اراضی کشاورزی که به طور غیر مجاز تغییر کاربری داده شده بودند، با بیان اینکه در راستای حفظ اراضی کشاورزی و تأمین امنیت غذایی، اخیراً در شهرستان نیشابور، ۳۱ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی زراعی روستای صومعه مازول قلع و قمع شد، افزود: این اقدام به منظور جلوگیری از تغییر کاربری غیرمجاز اراضی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه تلاش خود را در حفاظت از اراضی کشاورزی و افزایش تولیدات کشاورزی به کار گرفتهایم، تصریح کرد: این ساخت و سازها که شامل احداث بنا، دیوارگذاری، محوطهسازی و حفر استخر به صورت غیرمجاز بودند، بهطور مستقیم در تضاد با قوانین مربوط به حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی قرار داشتند.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خاطرنشان کرد: طبق تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغها، هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز مشمول پیگرد قانونی است و این اقدامات در راستای حفظ زمینهای زراعی و بهبود تولیدات کشاورزی انجام میشود.
وی با بیان اینکه این تخریب در همکاری با اداره راه و شهرسازی و به همراه نیروی انتظامی به عنوان نماینده دادستان انجام شد، گفت: هدف ما حفاظت از امنیت غذایی جامعه و حفظ زمینهای زراعی است که نقش اساسی در تأمین نیازهای غذایی کشور دارند.
شهاب جهانداری، رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی نیشابور، ضمن بیان جزئیات این قلع و قمع، افزود: تعداد پنج مورد بنا به مساحت ۲۰۸ مترمربع، ۱۸ مورد دیوارگذاری به متراژ یک هزار و ۷۰ متر، سه مورد پیکنی و پیریزی دیوار به متراژ ۲۴۰ متر، یک مورد محوطهسازی به مساحت ۸۰ مترمربع و چهار مورد حفر استخر غیرمجاز به مساحت ۹۸ مترمربع تخریب شدند که در مجموع با این اقدامات، ۲۰ هزار و ۴۶۰ مترمربع از اراضی کشاورزی آزادسازی و به چرخه تولید بازگشت.
وی حفاظت از زمینهای کشاورزی را یکی از مؤلفههای کلیدی در تأمین امنیت غذایی دانست و بیان کرد: با افزایش جمعیت و تغییرات اقلیمی، نیاز به تولید غذای بیشتر از اهمیت ویژهای برخوردار است.
جهانداری با تأکید بر اینکه تخریب زمینهای کشاورزی و تغییر کاربری آنها به مصارف غیر کشاورزی، میتواند عواقب جبرانناپذیری برای امنیت غذایی کشور به دنبال داشته باشد، افزود: اگر این روند ادامه یابد، علاوه بر کاهش تولیدات کشاورزی، وابستگی به واردات مواد غذایی افزایش خواهد یافت که به نوبه خود میتواند به بحرانهای اجتماعی و اقتصادی منجر شود.
وی خاطرنشان کرد: به طور جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی برخورد خواهیم کرد و در این مسیر از مردم انتظار داریم که در حفاظت از این اراضی همیار ما باشند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، از طریق سامانه تلفنی ۱۳۱ به ما اطلاع دهند.
رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی نیشابور گفت: این سامانه به صورت شبانهروزی و رایگان در خدمت مردم قرار دارد تا بتوانند نظرات و مشاهدات خود را به کارشناسان منتقل کنند.
وی حفاظت از اراضی کشاورزی را یک مسئولیت اجتماعی دانست و گفت: کشاورزی پایدار و حفظ منابع طبیعی میتواند به ارتقای کیفیت زندگی و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه کمک کند.
جهانداری ارتقای آگاهی عمومی در خصوص اهمیت حفاظت از زمینهای کشاورزی و تأمین امنیت غذایی را ضروری دانست و اظهار کرد: امیدواریم با همکاری مردم و نهادهای دولتی، شاهد کاهش تخلفات و افزایش تولیدات کشاورزی باشیم.
انتهای پیام
نظرات