• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۱
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404042414758
  • خبرنگار : 30057

استفاده از ربات‌های هوشمند برای مقابله با ریزگردها در شبکه برق/پایش خطوط و مقره‌ها با فناوری بومی

استفاده از ربات‌های هوشمند برای مقابله با ریزگردها در شبکه برق/پایش خطوط و مقره‌ها با فناوری بومی

با هدف افزایش دقت و ایمنی در شبکه برق کشور، فناوران مرکز نوآوری و توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت پژوهشگاه نیرو، از ربات‌ها برای پایش خطوط انتقال و توزیع برق و همچنین شستشوی مقره‌های آلوده به ریزگردها بهره گرفته‌اند؛ اقدامی که به کاهش اختلالات و ارتقای پایداری شبکه کمک می‌کند.

دولت جمشیدی، رئیس مرکز نوآوری و توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و امنیت پژوهشگاه نیرو در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نقش فناوری‌های نوین در صنعت انرژی، گفت: در حال حاضر ما در صنعت انرژی به‌ویژه در بخش تخصصی فناوری اطلاعات و ارتباطات، از فناوری‌های نوینی بهره‌گیری می‌کنیم که محوریت آنها مبتنی بر داده است.

وی افزود: در این حوزه، فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و بلاک‌چین به‌کار گرفته می‌شوند که با اتکا به تحلیل داده‌ها، امکان پیاده‌سازی حکمرانی داده و تصمیم‌گیری هوشمند در بخش‌های مختلف صنعت آب و برق فراهم شده است.

رئیس مرکز نوآوری پژوهشگاه نیرو به یکی از مهم‌ترین کاربردهای این فناوری‌ها اشاره کرد و گفت: مرکز پایش و مانیتورینگ نیروگاهی، یکی از پروژه‌های کلیدی است که با همکاری پژوهشگاه نیرو و شرکت مادر تخصصی برق حرارتی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: در این مرکز، از طریق نصب مجموعه‌ای از سنسورها در نیروگاه‌های مختلف، داده‌های مربوط به عملکرد تجهیزات جمع‌آوری می‌شود. این داده‌ها با بهره‌گیری از یک بستر مخابراتی به مرکز مانیتورینگ منتقل شده و تحلیل آن‌ها در همین مرکز انجام می‌شود.

جمشیدی افزود: بر اساس تحلیل این داده‌ها می‌توان اقدام به تعمیرات پیشگیرانه کرد. به‌عنوان مثال، اگر یکی از تجهیزات نیروگاه دچار اختلال شود، این مشکل در داده‌ها منعکس شده و پیش از بروز خرابی کامل، اقدامات لازم برای تعمیر و نگهداری آن انجام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در این فرآیند، گفت: توسعه این فناوری‌ها در پژوهشگاه نیرو انجام شده و سپس دانش فنی آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان منتقل می‌شود. این شرکت‌ها مسئولیت تولید تجهیزات و پیاده‌سازی عملی این فناوری‌ها را برعهده دارند.

جمشیدی با تأکید بر نقش ربات‌ها در صنعت برق نیز اظهار کرد: در بخش‌هایی از صنعت برق و آب که با شرایط سخت کاری مواجه هستند، مانند دمای بالا در نیروگاه‌ها یا تعمیرات تجهیزات در نقاط دورافتاده، استفاده از ربات‌ها می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

وی افزود: در حال حاضر در پایش خطوط انتقال و توزیع برق، از ربات‌ها استفاده می‌شود. همچنین برای شستشوی مقره‌هایی که بر اثر ریزگردها دچار آلودگی می‌شوند و عملکرد سیستم را مختل می‌کنند، ربات‌ها به کار گرفته شده‌اند.

رئیس مرکز نوآوری پژوهشگاه نیرو خاطر نشان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی با در اختیار داشتن دانش فنی لازم، در حال توسعه و تولید این ربات‌ها هستند. پژوهشگاه نیرو نیز نقش پشتیبان علمی و فناورانه در این فرایند را ایفا می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha