• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1404042414760
  • خبرنگار : 71263

پس از سانحه «ایر ایندیا»

قطعه مظنون در بوئینگ‌های ایرلاین‌ها بازرسی می‌شود

قطعه مظنون در بوئینگ‌های ایرلاین‌ها بازرسی می‌شود

هند، با ادامه تحقیقات درباره سقوط مرگبار یک فروند بوئینگ شرکت «ایر ایندیا»، به شرکت‌های هواپیمایی داخلی دستور داد تا سوئیچ‌های سوخت چندین مدل بوئینگ را بررسی کنند و همزمان کره جنوبی اعلام کرد که دستور اقدام مشابهی را صادر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، اقدامات احتیاطی هند، کره جنوبی و برخی از شرکت‌های هواپیمایی در کشورهای دیگر در حالی صورت گرفت که شرکت آمریکایی بوئینگ و اداره هوانوردی فدرال آمریکا، در روزهای اخیر به ایرلاین‌ها و نهادهای نظارتی اعلام کرده‌اند که قفل‌های سوئیچ سوخت جت‌های بوئینگ ایمن هستند.

این قفل‌ها پس از سقوط یک فروند جت «ایر ایندیا» در ماه گذشته که ۲۶۰ کشته بر جای گذاشت، تحت بررسی دقیق قرار گرفته‌اند. یک گزارش اولیه نشان داد که اندکی پس از برخاستن هواپیما، سوئیچ‌ها تقریبا همزمان از حالت پرواز به حالت قطع سوخت، تغییر وضعیت داده‌اند. در صداهای ضبط شده کابین خلبان، صدای یکی از خلبانان شنیده شد که از دیگری می‌پرسید چرا سوخت را قطع کرده است.

در این گزارش آمده است: خلبان دیگر پاسخ داد که این کار را نکرده است. این گزارش به توصیه‌ای از سوی سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد که به اپراتورهای چندین مدل بوئینگ از جمله ۷۸۷ توصیه کرده بود که قفل سوئیچ‌های قطع سوخت را بررسی کنند تا اطمینان حاصل شود که آنها به طور تصادفی جابجا نمی‌شوند. اما آنها را برای انجام بررسی، اجبار نکرده بود.

اداره کل هواپیمایی غیرنظامی هند اعلام کرد که پس از آنکه چندین شرکت هواپیمایی هندی و بین‌المللی بازرسی‌های خود از سوئیچ‌های سوخت را شروع کردند، دستوری برای بررسی قفل‌های چندین مدل بوئینگ از جمله ۷۸۷ و ۷۳۷ صادر کرده است.

هواپیماهای بوئینگ توسط سه شرکت از چهار شرکت هواپیمایی بزرگ این کشور استفاده می‌شوند.

بررسی‌های احتیاطی

برخی از شرکت‌های هواپیمایی در سراسر جهان از جمله شرکت‌های هواپیمایی کانتاس استرالیا و آل نیپون ایرویز ژاپن، به رویترز گفتند که از سال ۲۰۱۸، مطابق با توصیه‌های  رگولاتور آمریکا، سوئیچ‌های مربوطه را بررسی کرده‌اند.

همچنین برخی از شرکت‌ها اعلام کردند که از زمان انتشار گزارش اولیه در مورد سقوط هواپیمای «ایر ایندیا»، بررسی‌های اضافی یا جدیدی انجام داده‌اند. شرکت هواپیمایی سنگاپور روز سه‌شنبه اعلام کرد که بررسی‌های احتیاطی روی سوئیچ‌های سوخت ناوگان ۷۸۷ این شرکت، از جمله هواپیماهای مورد استفاده توسط شرکت تابعه کم‌هزینه «اسکوت» (Scoot)، تائید کرده است که همه آنها به درستی کار می‌کنند.

سخنگوی وزارت حمل و نقل کره جنوبی گفت که بررسی‌ها مطابق با توصیه‌نامه سال ۲۰۱۸ سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا انجام خواهد شد، اما جدول زمانی ارائه نکرد.

شرکت هواپیمایی کره، روز سه‌شنبه، اعلام کرد که به طور پیشگیرانه بازرسی سوئیچ‌های کنترل سوخت را آغاز کرده و هرگونه الزامات اضافی که وزارت حمل و نقل ممکن است داشته باشد را اجرا خواهد کرد.

 شرکت «ژاپن ایرلاینز» اعلام کرد که بازرسی‌ها را مطابق با توصیه‌نامه سال ۲۰۱۸ انجام می‌دهد.

سهام بوئینگ، روز دوشنبه، پس از آنکه هیچ اقدام توصیه‌ شده‌ای در گزارش علیه اپراتورهای جت‌های ۷۸۷ یا موتورهای جنرال الکتریک وجود نداشت، ۱.۶ درصد افزایش یافت.

یک منبع آگاه روز دوشنبه به رویترز گفت: شرکت «ایر ایندیا» در طول آخر هفته، بررسی مکانیسم قفل سوئیچ‌های سوخت ناوگان ۷۸۷ و ۷۳۷ خود را آغاز کرد و هنوز هیچ مشکلی پیدا نکرده است. این منبع که مایل نبود نامش فاش شود، افزود: حدود نیمی از هواپیماهای ۷۸۷ این گروه و تقریبا تمام هواپیماهای ۷۳۷ آن بازرسی شده‌اند. قرار است بازرسی‌ها در یک یا دو روز آینده تکمیل شود.

گزارش اولیه سقوط «ایر ایندیا» اعلام کرد که این شرکت هواپیمایی، بازرسی‌های پیشنهادی سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا را انجام نداده است، زیرا توصیه سال ۲۰۱۸ این رگولاتور، الزامی نبوده است. اما همچنین اعلام کرد که سوابق تعمیر و نگهداری نشان می‌دهد که ماژول کنترل دریچه سوخت که شامل سوئیچ‌های سوخت است، در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۳ در هواپیمای سانحه ‌دیده تعویض شده بود.

بر اساس گزارش رویترز، کمپبل ویلسون، مدیرعامل «ایر ایندیا»، روز دوشنبه، در یک یادداشت داخلی اعلام کرد که گزارش اولیه، هیچ نقص مکانیکی یا تعمیر و نگهداری را نشان نمی‌دهد و تمام تعمیرات و نگهداری‌های لازم انجام شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha