محمدعلی طالبی امروز ۲۴ تیر در جلسه ستاد سرمایهگذاری استان کرمان با اشاره به دیدار با چند سرمایهگذار اظهار کرد: تصمیماتی که در نشست با این سرمایهگذاران گرفته شد، استانی بود و هر کدام بیانگر بخشی از مشکلات و نقاط ضعف ما در حوزه سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال بود.
وی افزود: تصمیمات، ناظر به رفع مشکلات و مواردی است که در سطح استان آثار و برکات خود را خواهد داشت و این از نتایج خوب تشکیل ستاد خدمت سرمایهگذاری است که به تدریج میتواند آثار خود را در اشتغال و سرمایهگذاری استان نشان دهد.
طالبی در ادامه سخنانش با اشاره به دستور جلسه امروز «سهشنبههای سرمایهگذاری کرمان» بیان کرد: نیروگاههای خورشیدی یکی از موضوعاتی است که باید در این مرکز به آن پرداخته میشد و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر یکی از محورهای توسعه استان کرمان است.
استاندار کرمان گفت: کاری که در طول هشت ماه گذشته با تسریع در صدور مجوزها و اجرای پروژهها اتفاق افتاده، کرمان را در صدر استانهای صادرکننده مجوز، واگذاری زمین و بهرهبرداری از نیروگاههای خورشیدی قرار داده و این ارزشمند است.
وی خطاب به مدیران دستگاههای اجرایی تاکید کرد: به دلیل اینکه موضوع انرژیهای تجدیدپذیر از اولویتهای کشور و از موضوعات مورد تاکید و پیگیری رئیس جمهور و راهبرهای توسعه استان است؛ همه دستگاهها باید حداکثر همکاری را در صدور مجوزها و فراهم کردن زمینه سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر را به عمل آورده و با حساسیت بالا کار دنبال شود.
طالبی تصریح کرد: زمینههای سرمایهگذاری باید به گونهای بتواند اقشار مختلف جامعه را در بر بگیرد و سرمایهگذاری به سمتی برود که بیشترین منافع عاید مردم استان شود و باید در اجرای پروژهها، مناطق مسکونی یا مددجویان نهادهای حمایتی و پروژههای دهیاریها مورد تاکید ماست.
استاندار کرمان با بیان اینکه با همکاری معاونت توسعه مناطق محروم کشور، دهیاریها را به ویژه در مناطق محروم از این سرمایهگذاری برخوردار کنیم، افزود: تامین بخشی از برق ادارات از طریق انرژی خورشیدی مورد تاکید است و کار را از استانداری کرمان آغاز خواهیم کرد و باید تعهدات قانونی ادارات در این رابطه انجام شود.
وی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: اکنون در برخی از مناطق استان که برای احداث نیروگاه خورشیدی جذاب است، با کمبود زمین مواجه شدیم و لازم است به صورت جدی پایش فوری در رابطه با زمینهای واگذاری و مجوزهای صادر شده صورت بگیرد.
طالبی ادامه داد: مواردی که مجوز صادر اما کار انجام نشده و تعطیل است، سریعا مجوز باطل و در اختیار سرمایهگذاران جدید قرار بگیرد و این موارد باید زودتر تعیین تکلیف شود.
استاندار کرمان گفت: امیدواریم با تصمیماتی که امروز در حوزه انرژیهای خورشیدی میگیریم، سرعتی به اجرای طرحها بدهیم. پایش دیگری نیز حوزه اقتصادی باید انجام دهد و پروژههایی که با کندی مواجه است، آسیبشناسی شود.
وی همچنین تاکید کرد: باید چرخه خدمات و تولید ابزارآلات موردنیاز استقرار نیروگاههای خورشیدی را در استان کرمان داشته باشیم و هر نوع کالا و خدمتی که در این زمینه لازم است، باید در داخل استان تامین شود. سرمایهگذار برای این بخش نیز هست و افراد اعلام آمادگی کردهاند و باید کار دنبال شود.
طالبی اظهار کرد: نیروگاههای خورشیدی میتواند یکی از برندهای خدمات فنی مهندسی ایران باشد و از اکنون روی این موضوع برنامهریزی خواهیم کرد.
استاندار کرمان گفت: کارخانه ساخت پنلهای خورشیدی در استان تاسیس شده اما دچار چالش با بانک است و تاکنون به نتیجه نهایی نرسیده که باید این سرمایهگذاری به نتیجه برسد زیرا ظرفیت از معدن سیلیس تا چرخههای مختلف و زنجیره منتهی به تولید پنل خورشیدی در استان وجود دارد و باید به صورت ویژه روی این حوزهها کار کنیم.
انتهای پیام
نظرات