• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1404042414815
  • خبرنگار : 71667

لزوم تغییر نگاه حاکمیت به اقتصاد دیجیتال

لزوم تغییر نگاه حاکمیت به اقتصاد دیجیتال

سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی گفت: اقتصاد دیجیتال در یک ماه اخیر خوش درخشیده است و این وظیفه حاکمیت است که نگاه خود را به این حوزه تغییر دهند.

 گزارش ایسنا، امیر سیاح- سرپرست معاونت اقتصادی و تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی امروز در همایش اینترنت و آینده ایران اظهار کرد:  لازم است که نگاه به این حوزه از دردسر و تهدید به ابزار حل مشکل تغییر یابد. امسال مجموع رویدادهایی را در نظر گرفته‌ایم تا با بازی برد برای برای دولت و فعالان این حوزه باشد چراکه آنها رقیب نیستند. در رابطه با فیلترینگ می‌توان گفت دو جور دیدگاه در نظر گرفته می‌شود که به عقیده شخصی تقابل یا گفت‌وگو برای مفاهمه است. 

سیاح گفت: به نظر من راه دوم بیشتر جواب می دهد. نیاز است تا زمانی که امیدی در زمینه اقتصاد دیجیتال است مطالبات به حق مانند اینترنت خوب و سایر موارد مورد توجه قرار گیرد. 

به گفته وی در حال حاضر، ساختارهای قانونی موجود مانند شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، به اندازه کافی نقش مؤثری در حل مسائل اقتصادی ایفا نمی‌کنند و دولت و بخش خصوصی باید بیشتر و بهتر با هم همکاری کنند.

این مقام مسئول همچنین در ادامه گفت: در قانون اصل ۴۴ و تدوین سیاست‌های مربوط به ارتباط دولت با فعالان اقتصادی، تصور بر این بود که این ارتباط به صورت مستقیم و مؤثر برقرار شود، اما در عمل این هدف محقق نشد؛ بنابراین اهمیت شفافیت و دقت در مطالبه‌گری مهم است و باید مشکلات به صورت روشن و دقیق بیان شوند تا بتوان راه‌حل‌های مناسب ارائه داد.

سیاح تأکید کرد: در دهه‌های گذشته، ایران در حوزه استراتژی دیجیتال نسبت به منطقه بسیار پیشتاز بود، اما درحال حاضر عقب‌افتاده و نیازمند اقدامات جدی است. به طور مثال در مشکلات دسترسی به اینترنت بین‌المللی، در حوزه بانکداری، دارو، بیمه و حمل‌ونقل با تشکیل ستاد تسهیل اقتصاد دیجیتال تخصصی و همکاری میان بخش‌های مختلف، می‌توان این مشکلات را حل کرد.

وی با اشاره به تلاش‌های انجام شده در حوزه فناوری اطلاعات و استراتژی دیجیتال بر اهمیت هم‌افزایی و همکاری برای حل مسائل اقتصادی و فناوری تأکید و تشریح کرد: باید با اتحاد و همکاری بیشتر بین بخش‌های مختلف برای حل مشکلات اقتصادی و فناوری کشور تلاش کرد، البته برنامه‌های مهمی در حال اجراست که در صورت نهایی شدن، می‌تواند تحولات مثبتی در حوزه اینترنت، فناوری و اقتصاد دیجیتال ایجاد کند.

سیاح در پایان گفت: مشکل در زمینه فعالیت استارت آپ‌ها تنها به شورای عالی فضای مجازی مربوط نمی‌شود بلکه بسیاری از دستگاه‌های دیگر نیز همچنان به دنبال سیستم سنتی خود هستند و از ورود هرگونه فناوری های نوین جلوگیری می‌کنند که باید این مشکلات نیز مطرح و حل شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha