• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404042414950
  • خبرنگار : 51009

 مدیرکل بهزیستی استان زنجان خبر داد

ارائه خدمات به بیش از ۱۲ هزار توانخواه در زنجان

ارائه خدمات به بیش از ۱۲ هزار توانخواه در زنجان

ایسنا/زنجان  مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به برنامه‌ها و عملکرد این نهاد در حوزه‌های توان‌بخشی، اجتماعی و مشارکت‌های مردمی، گفت: در حال حاضر ۶۷ مرکز توانبخشی شامل مراکز دولتی و غیردولتی، کلینیک‌های مددکاری، مراکز نگهداری و مراکز «مثبت زندگی» در استان فعال هستند.

مریم کرمی امروز سه‌شنبه ۲۴ تیر در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه ۱۲ هزار و ۹۵۱ نفر از جامعه هدف از خدمات مراکز غیردولتی توانبخشی بهره‌مند می‌شوند، افزود: از ۳۵۰۰ سالمند تحت پوشش، ۱۱۰۲ نفر در مراکز شبانه‌روزی نگهداری می‌شوند. همچنین ۲۳۲۵ بیمار روان مزمن نیز از خدمات این سازمان استفاده می‌کنند.

وی به آمار فعالیت کمیسیون‌های پزشکی اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۲۹ نفر و امسال تاکنون ۵۸۷ نفر برای تعیین شدت و نوع معلولیت در این کمیسیون‌ها شرکت کرده‌اند.

مدیرکل بهزیستی زنجان اظهار کرد: در سال گذشته ۱۹۶۲ کودک تحت غربالگری بینایی قرار گرفتند که این عدد در سال جاری به ۱۹۱۹ نفر رسیده است. در غربالگری شنوایی نیز سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۰۰ نوزاد مورد بررسی قرار گرفتند و امسال تاکنون ۲۵۰۰ نوزاد غربالگری شده‌اند. همچنین ۲۵ پایگاه غربالگری تنبلی چشم در سطح استان فعال است.

کرمی با اشاره به اجرای معافیت خدمت سربازی برای فرزندان مددجویان، گفت: سال گذشته ۱۳۵ نفر و امسال تاکنون ۱۶ نفر از این طرح بهره‌مند شده‌اند. بر اساس ماده ۲۶ قانون حمایت از حقوق معلولان، یکی از فرزندان خانواده‌هایی که خود والدین یا دو فرزند دارای معلولیت دارند، از خدمت سربازی معاف می‌شوند.

مدیرکل بهزیستی زنجان با تاکید بر اهمیت جلب مشارکت‌های مردمی عنوان کرد: سال گذشته بیش از ۴۶ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی توسط خیرین به بهزیستی استان ارائه شده است. در سال جاری نیز تاکنون ۱۱ میلیارد تومان مشارکت جذب شده است.

وی افزود: طرح‌هایی نظیر «حامی»، «شکرانه سلامت» و پویش‌های مناسبتی از جمله برنامه‌های جذب مشارکت در این حوزه بوده‌اند. در حال حاضر ۱۷۰ مرکز دارای مجوز از بهزیستی در استان فعالیت دارند که شامل ۱۶ موسسه خیریه و ۳۳ مرکز مثبت زندگی است.

کرمی گفت: تاکنون ۱۲۳۶۹ پرونده مددجویان برای دریافت خدمات تخصصی به مراکز «مثبت زندگی» واگذار شده است. این مراکز از سال گذشته تحت معاونت سلامت اجتماعی، اشتغال و توانمندسازی فعالیت می‌کنند.

مدیرکل بهزیستی زنجان با اشاره به تلاش برای توانمندسازی مددجویان از طریق اشتغال و مسکن، گفت: در سال گذشته ۱۳۷۱ زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند و این تعداد امسال به ۱۱۹۸ نفر رسیده است. همچنین ۳۸۸ واحد مسکن در سال گذشته و ۲۵ واحد در سال جاری واگذار شده است.

وی افزود: سال گذشته ۷۴۰ نفر از تسهیلات اشتغال بهره‌مند شدند و امسال نیز حدود ۵۰ نفر تاکنون از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

کرمی با اشاره به فعالیت معاونت سلامت اجتماعی، اظهار کرد: در این معاونت ۵۸۷۸ پرونده فعال وجود دارد که ۲۷۸۳ پرونده مربوط به زنان سرپرست خانوار است. سال گذشته ۴۵۵ خانواده توانمند شدند و امسال نیز تاکنون ۱۲۰ خانواده به مرحله توانمندی رسیده‌اند.

وی عنوان کرد: آموزش مهارت‌های زندگی برای ۶۳۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در دو شهرستان زنجان و خدابنده به عنوان بخشی از طرح‌های اجتماع‌محور در حال اجرا است.

 مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: هم‌اکنون ۶۷ مرکز توانبخشی شامل مراکز دولتی و غیردولتی، کلینیک‌های مددکاری، مراکز نگهداری و مراکز «مثبت زندگی» در سطح استان به افراد دارای معلولیت خدمات ارائه می‌دهند. تعداد خدمت‌گیرندگان از مراکز غیردولتی توانبخشی نیز ۱۲ هزار و ۹۵۱ نفر اعلام شد. در حوزه سالمندی، از مجموع ۳۵۰۰ سالمند تحت پوشش، ۱۱۰۲ نفر در مراکز نگهداری حضور دارند. همچنین ۲۳۲۵ بیمار روان مزمن نیز در حال دریافت خدمات از سازمان بهزیستی هستند.

وی افزود: سال گذشته ۲۰۱۶ کارت برای افراد دارای معلولیت صادر شد و امسال نیز تا این لحظه ۲۶۷ کارت صادر شده است. در همین راستا، ۳۲۹ نفر در سال گذشته و ۵۸۷ نفر در سال جاری در کمیسیون‌های پزشکی تعیین نوع و شدت معلولیت شرکت کرده‌اند.

کرمی ادامه داد: در زمینه پیشگیری از معلولیت، سال گذشته بیش از ۱۹ هزار نفر از طرح غربالگری بینایی و ۱۱۸۰۰ نفر از غربالگری شنوایی بهره‌مند شدند. امسال نیز تا کنون نزدیک به ۲۵۰۰ نفر در غربالگری شنوایی و ۱۹۱۹ نفر در غربالگری بینایی شرکت کرده‌اند. ۲۵ پایگاه فعال نیز در سطح استان در زمینه غربالگری تنبلی چشم فعالیت دارند.

وی عنوان کرد: در خصوص معافیت سربازی نیز بر اساس ماده ۲۶ قانون حمایت از حقوق معلولان، سال گذشته ۱۳۵ نفر و امسال تاکنون ۱۶ نفر از معافیت بهره‌مند شده‌اند. این معافیت شامل فرزندان بانوان سرپرست خانوار و خانواده‌هایی است که والدین یا دو فرزند دارای معلولیت دارند.

مدیرکل بهزیستی زنجان از جذب ۴۶ میلیارد تومان مشارکت نقدی و غیرنقدی در سال گذشته و ۱۱ میلیارد تومان در سال جاری خبر داد. ۱۷۰ مرکز و مؤسسه در سطح استان با مجوز رسمی فعالیت دارند که شامل ۱۶ مؤسسه خیریه و ۳۳ مرکز مثبت زندگی است. همچنین طرح‌هایی نظیر «ایران همدل» از طریق سامانه #۱۲۳* برای جذب داوطلب در حال اجرا است.

کرمی افزود: در حوزه اشتغال و توانمندسازی، تاکنون ۷۴۰ نفر از تسهیلات اشتغال بهره‌مند شده‌اند. در حوزه مسکن نیز سال گذشته ۳۸۸ واحد و امسال ۲۵ واحد به جامعه هدف واگذار شده است. تعداد زنان سرپرست خانواری که از بیمه‌های اجتماعی بهره‌مند شده‌اند نیز ۱۱۹۸ نفر اعلام شد.

مدیرکل بهزیستی زنجان اظهار کرد: در بخش حمایت از کودکان بی‌سرپرست، ۴۰ کودک در مراکز نگهداری و ۳۳۹ کودک در خانواده بستگان زندگی می‌کنند. مجموع کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست تحت حمایت ۳۷۹ نفر است که در سال گذشته ۹۶ کودک به خانواده و جامعه بازگشت داده شده‌اند؛ این رقم در سال جاری تا کنون ۲۹ کودک بوده است.

او ادامه داد: در حوزه مشاوره، ۲۴ مرکز مشاوره فعال هستند و تا کنون ۳۲۳۷ جلسه مشاوره در سال جاری برگزار شده است. خط مشاوره ۱۴۸۰ نیز که پیش‌تر به صورت محدود فعالیت می‌کرد، اکنون به صورت ۲۴ ساعته و شبانه‌روزی خدمات ارائه می‌دهد.

 مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: انتخاب تیم مدیریتی در این مجموعه صرفاً بر اساس توانمندی همکاران انجام شده تا خدمات با کیفیت و اثربخشی بیشتری به جامعه هدف ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه بهزیستی متولی اصلی ساماندهی کودکان کار بر اساس دستورالعمل‌ها و قوانین است، افزود: در حال حاضر مرکز حمایتی-آموزشی کودک و خانواده به‌صورت روزانه فعالیت دارد که اقدام به شناسایی کودکان کار و تشکیل پرونده برای واجدین شرایط می‌کند. این مرکز با ارائه آموزش‌های لازم و حمایت از خانواده‌ها، تلاش دارد تا از حضور کودکان در خیابان‌ها جلوگیری شود.

کرمی تأکید کرد: بهزیستی مسئول جمع‌آوری این کودکان نیست، اما وظیفه ما توانمندسازی خانواده‌ها و پیگیری وضعیت تحصیلی این کودکان است. اغلب کودکانی که تحت حمایت قرار دارند، در حال تحصیل هستند. در مواردی که کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی شوند و جزو جامعه هدف ما باشند، اقدامات حمایتی برای بازگرداندن آن‌ها به چرخه تحصیل انجام می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان در ادامه درباره مسئله کودک‌همسری گفت: اگرچه متولی مستقیم این موضوع بهزیستی نیست، اما با توجه به تخصص سازمان در حوزه آسیب‌های اجتماعی، معاونت پیشگیری بهزیستی استان سال گذشته پژوهشی در شهرستان‌های خدابنده، ایجرود و ماه‌نشان انجام داده تا دلایل و زمینه‌های بروز کودک‌همسری شناسایی و برنامه‌ریزی‌های لازم برای کاهش آن صورت گیرد.

وی درباره وضعیت بانوان متکدی و زباله‌گرد نیز گفت: بهزیستی متولی جمع‌آوری این افراد نیست، اما اگر فردی شناسایی شود که در معرض آسیب، دارای معلولیت یا زن سرپرست خانوار باشد، تحت حمایت سازمان قرار گرفته و خدمات توانمندسازی به وی ارائه می‌شود.

کرمی گفت: در حوزه همسرآزاری، بهزیستی از طریق خانه‌های امن به زنانی که مورد خشونت خانگی قرار گرفته‌اند، خدمات تخصصی ارائه می‌دهد. این خدمات شامل مشاوره، مددکاری و در صورت لزوم، اسکان اضطراری برای حفظ امنیت جانی زنان و فرزندان‌شان است.

وی تأکید کرد: اولویت اصلی سازمان بازگشت این افراد به کانون خانواده از طریق مداخلات روانشناختی و مددکاری است، اما اگر این امر ممکن نباشد، برنامه‌های توانمندسازی برای استقلال فردی و اقتصادی این زنان در دستور کار قرار می‌گیرد.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به آمار همسرآزاری در استان، اظهار کرد: ارائه آمار دقیق در این زمینه نیازمند هماهنگی با نهادهای مختلف از جمله وزارت کشور، پزشکی قانونی و سامانه‌های رصد است. اما در مجموع، استان زنجان در این حوزه معمولاً در میانه جدول کشوری قرار دارد.

در ادامه سرپرست اداره فوریت اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌ها و بازتوانی اعتیاد اداره کل بهزیستی استان زنجان گفت: بر اساس آمار موجود، ۶ درصد افراد دارای اعتیاد در استان زنجان را زنان تشکیل می‌دهند، در حالی که ۹۴ درصد این جمعیت را مردان درگیر با اعتیاد شامل می‌شوند.

لیلا احمدی با اشاره به اینکه بهزیستی تنها متولی ارائه خدمات درمان و بازتوانی به افراد بالای ۱۸ سال است، افزود: ارائه خدمات درمانی و حمایتی به افراد زیر ۱۸ سال که دچار مشکل اعتیاد هستند، بر اساس دستورالعمل‌ها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است و بهزیستی در این حوزه ورود مستقیم ندارد.

وی تأکید کرد: در حال حاضر، مراکز اقامتی درمان اعتیاد تحت عنوان کمپ‌های ماده ۱۵، تحت نظارت بهزیستی برای افراد بالای ۱۸ سال فعالیت دارند و خدمات لازم اعم از درمان، روان‌درمانی، بازتوانی و مهارت‌آموزی به افراد نیازمند ارائه می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha