زهرا غلامرضایی ظهر امروز ۲۴ تیرماه در نشست با اهالی رسانه اظهار کرد: در حوزه توانبخشی ۹ مرکز شبانهروزی نگهداری معلولین ذهنی، ۲ مرکز شبانهروزی نگهداری معلولین جسمی و حرکتی، ۹ مرکز شبانهروزی سالمند، ۶ مرکز شبانهروزی نگهداری بیماران روانی مزمن، ۲ مرکز ویزیت در منزل معلولین جسمی و یک مرکز ویزیت درمنزل برای سالمندان مشغول ارائه خدمت هستند. همچنین یک مرکز ویزیت درمنزل بیماران روانی مزمن، ۲ مرکز مراقبت در منزل معلولین، ۴ مرکز به عنوان خانههای کوچک ذهنی، یک مرکز به عنوان خانههای کوچک بیماران روانی مزمن و ۲ مرکز به عنوان خانههای کوچک سالمندان خدمت ارائه میکنند.
وی ادامه داد: پرداخت مستمری ماهیانه و افزایش آن متناسب با نیازها و خدمات روز جامعه، در دستور کار قرار دارد. در حال حاضر ۲۷ هزار و ۸۳ نفر در بهزیستی دارای پرونده معلولیت هستند و ۲۲ هزار و ۵۷۳ نفر از آنان مستمری دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین تصریح کرد: مستمری پرداختی به خانوادههای یک نفره یک میلیون و ۴۰۰ میلیون تومان، دونفره ۲ میلیون تومان، سه نفره ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، چهارنفره ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و پنج نفره ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.
وی در خصوص حق پرستاری معلولین ضایعه نخاعی خاطرنشان کرد: این کمک هزینه به معلولین ضایعه نخاعی پرداخت میشود. میزان سرانه این کمک هزینه در سال گذشته ۲۹ میلیون و ۴۰۰ هزار ریال بوده که به حساب این افراد واریز شده است؛ در حال حاضر ۵۵۴ معلول ضایعه نخاعی در استان شناسایی و از خدمات بهرهمند شدند.
غلامرضایی اشاره کرد: معلولان هر چند سال یکبار در کمیسیونهای تخصصی بر اساس استانداردهای پزشکی و جهانی مجدداً مورد پایش قرار میگیرند چون درجه معلولیت آنان بهدلیل دریافت خدمات توانبخشی نظیر فیزیوتراپی تخفیف پیدا میکند. بر همین اساس از ابتدای سالجاری تعداد ۲۰ جلسه برای معلولین برگزار و ۷۵۰ پرونده مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته است.
وی بیان کرد: رویکرد بهزیستی در حوزه توانبخشی، بازتوانی جامعه هدف است، بازاجتماعی شدن معلولین در عرصههای مختلف موجب حذف آنان از چرخه خدمات بهزیستی نمیشود بلکه همچنان مورد حمایت بهزیستی قرار خواهند داشت.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: سال گذشته برای اولینبار آزمون سه درصد استخدام جامعه معلولین برگزار شد؛ بر اساس سهمیه استان، ۲۴۳ نفر در این آزمون پذیرفته و وارد مرحله گزینش شدند، در حال حاضر پیگیر جذب این افراد در دستگاههای اجرایی هستیم.
وی با بیان اینکه مناسبسازی شرکتهای دولتی و غیردولتی فرصتی برای اشتغال جامعه هدف بهزیستی است، افزود: در حال حاضر بیش از ۷۰۰ معلول در شرکت فیروز مشغول به کار هستند و این شرکت برای حضور معلولان مناسبسازی شده است.
غلامرضایی تصریح کرد: اغلب خدمات بهزیستی در حوزه سلامت اجتماعی است که این خدمات در حوزه حمایت از زنان سرپرست خانوار، کودکان بیسرپرست و فاقد سرپرست، مشاوره، فرزندخواندگی و بازپیوند فرزندان، اورژانس اجتماعی و اعتیاد ارائه میشود.
وی اعلام کرد: ۲۵ فرزند در قالب فرزندخواندگی و امین موقت واگذار شدند و ۳۲۶ فرزند نیز در قالب طرح امدادبگیران در خانوادههای خود پرورش یافته و بهزیستی به این خانوادهها کمک هزینه پرداخت میکند. ۶ خانواده در قالب خانواده میزبان پذیرای ۶ نفر از فرزندان بهزیستی بودند؛ ۶۴ فرزند در مراکز شبه خانواده بهزیستی نگهداری میشوند و قابلیت واگذاری این فرزندان را نداریم چون والدین آنان در قید حیات بوده ولی درگیر آسیبهای اجتماعی هستند؛ ۷۲ فرزند هم طی یک سال اخیر در خانوادهها پذیرش و ۵۳ نفر از آنان ترخیص شدند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: ۴ هزار و ۳۲۴ زن سرپرستخانوار تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و از خدمات مستمری این اداره استفاده میکنند، هدف ما این است که این زنان را توانمند کنیم؛ عمده کمک به این افراد پرداخت تسهیلات خوداشتغالی است.
وی در خصوص حمایت از خانوادههای دارای فرزند چندقلو گفت: بهزیستی از خانوادههای چندقلو حمایت میکند به همین منظور ۴۷۸ خانواده دارای فرزند دوقلو، ۲۴ خانواده دارای فرزند سه قلو و ۲ خانواده داری فرزند چهار قلو تحت حمایت این سازمان قرار دارند. این حمایت تا سه سال انجام میشود اما اگر خانواده جزو دهکهای پایین باشد این کمک ادامه خواهد داشت.
غلامرضایی اظهار کرد: در حوزه مشاوره و امور روانشناختی تعداد ۳۷ هزار و ۵۰۰ تماس با خط ۱۴۸۰ برقرار شده و از خدمات مشاورهای استفاده کردند؛ ۱۵ مشاور دارای مدرک کارشناسی ارشد هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ مشغول ارائه مشاوره تلفنی به متقاضیان هستند.
وی افزود: ۴۸ مرکز مشاوره تحت نظات بهزیستی هستند که خدمات ارائه میدهند و عمده مراجعهکنندگان بهدلیل مشکلات خانوادگی بین زوجین و تربیت فرزند مشاوره میگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اعلام کرد: طی سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۸۵ نفر از خدمات مرکز مشاوره غیردولتی و ۱۰۵۰ نفر از خدمات مرکز مشاوره دولتی بهزیستی بهره بردند، در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نیز برای خانوادههایی که دچار سوگ شدند خدمت ارائه دادیم.
وی اضافه کرد: در سال گذشته تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی نیز ۸ هزار و ۹۱۸ بار به صدا درآمده است. در اورژانس اجتماعی برای مداخلات نیازمند مجوز قضایی هستیم برای همین منظور با نیروی انتظامی و دستگاه قضا ارتباط تنگاتنگ داریم.
غلامرضایی مطرح کرد: ۱۹ مرکز ترک اعتیاد از بهزیستی مجوز دارند که ۴۷۹۳ نفر تحت پوشش آنها هستند. در حوزه توانمندسازی معتادین ۲۱۸ بیمار بهبود یافته را مدیریت کردیم برای همین منظور ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، حمایت خانواده و اشتغال آنان بهصورت ویژه پیگیری شد.
وی گفت: به ۶۲۳ طرح، تسهیلات اشتغال پرداخت کردیم، در حوزه مسکن نیز ۲۷۴ واحد تحویل دادیم و به ازای هر نفر ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کردیم. تعداد ۳۲۸ نفر برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن به بانکها معرفی شدند تا تسهیلات قرضالحسنه دریافت کنند. تعداد ۲۴۹ دانشجوتحت پوشش بهزیستی هستند که بر اساس شدت معلولیت و دهک درآمدی، شهریه دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: مشارکتهای مردمی شامل کمکهای نقدی، خدماتی و غیرنقدی است که در مجموع ۱۶۶ میلیارد و ۹۵۳ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۷۴۷ ریال کمک صورت گرفته است. میزان جذب مشارکتهای مردمی در مراکز غیردولتی و مؤسسات خیریه نیز ۴۶۰ میلیارد و ۳۴۷ میلیون و ۸۴۶ هزار و ۱۶۴ ریال بوده است که نسبت به سال ۱۴۰۲ میزان۱۰ درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: مناسبسازی محل زندگی معلولان جزو وظایف بهزیستی و مناسبسازی معابر و فضاهای شهری جزو وظایف شهرداریهاست. اقداماتی توسط شهرداریها و دستگاههای مربوطه انجام شده است ولی جای کار بسیاری وجود دارد که استاندار قزوین دستور تسریع امور را دادند.
غلامرضایی یادآور شد: تردد معلولین در دستگاههای اجرایی بسیار مهم است و از شرکای اجتماعی درخواست ویلچر برقی داریم تا معلولان ایاب و دهاب راحتتری داشته باشند؛ برای همین منظور امسال خرید ۱۰۰ ویلچر برقی در استان پیشنهاد شده است.
انتهای پیام
نظرات