• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۱۶:۵۱
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404042415191
  • منبع : نمایندگی فارس

معاون استاندار:

عملیات اجرایی طرح انتقال آب از خلیج فارس به فارس و یزد شتاب می‌گیرد

عملیات اجرایی طرح انتقال آب از خلیج فارس به فارس و یزد شتاب می‌گیرد

ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس از آغاز مرحله جدیدی از عملیات اجرایی پروژه انتقال آب از خلیج فارس به استان‌های فارس و یزد خبر داد و گفت: با ورود صندوق توسعه ملی به تأمین مالی پروژه، سرعت اجرای آن افزایش می‌یابد و چشم‌اندازی روشن برای تأمین پایدار آب شرب و صنعتی استان ترسیم شده است.

محمود رضایی کوچی سه‌شنبه ۲۴ تیر در تشریح روند اجرای این پروژه اظهار کرد: عملیات انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس و یزد از چند سال پیش توسط شرکت فراسان آغاز شده و در حال حاضر بخش‌هایی از پروژه در سواحل جنوبی کشور در دست اجراست. تجهیزات آب‌شیرین‌کن نیز نصب شده و فازهای مختلف انتقال آب از منطقه پارسیان به سوی فارس در دستور کار است.

وی افزود: در گام نخست، ۶۰ میلیون مترمکعب آب شیرین از پارسیان وارد استان فارس خواهد شد و مسیر انتقال از شهرستان‌های لامرد و مهر آغاز و با عبور از اوز، گراش، جویم، جهرم، فسا، سروستان، خرامه و مرودشت، به مناطق شمالی استان می‌رسد که در طول این مسیر، انشعاب‌هایی برای تأمین آب مناطق مختلف در نظر گرفته شده است.

رضایی با بیان اینکه در سطح کشور عمده مصرف‌کنندگان آب انتقالی صنایع هستند، گفت: در پروژه مشابهی که از دریای عمان به کرمان و اصفهان انجام شده، صنایع فولادی و پالایشگاه‌ها سرمایه‌گذار بوده‌اند، اما در استان فارس این پروژه توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به مشارکت برخی صنایع استان فارس در تأمین مالی پروژه تصریح کرد: پتروشیمی شیراز به عنوان یکی از مصرف‌کنندگان عمده آب صنعتی، برای مشارکت اعلام آمادگی کرده است. همچنین بخشی از آبی که به صنایع جنوبی فارس منتقل می‌شود، صرف شرب نیز خواهد شد.

معاون استاندار فارس با اشاره به وسعت پروژه خاطرنشان کرد: طول مسیر انتقال ۸۵۰ کیلومتر است که دو زون ابتدایی آن در حاشیه خلیج فارس قرار دارند و هم‌اکنون با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا هستند. زون ۳ و ۴ که در شهرستان‌های اوز و لارستان قرار دارند، به دلیل برخی موانع، مدتی متوقف شده بودند که به‌زودی از سر گرفته می‌شود.

رضایی کوچی از انعقاد قرارداد با صنایع متقاضی برای دریافت آب خبر داد و گفت: با ورود صندوق توسعه ملی به پروژه، مسیر تأمین مالی تسهیل شده است که این موضوع، آینده‌ای مطمئن برای تأمین آب شرب و صنایع استان از طریق دریا رقم خواهد زد.

وی با اشاره به پروژه‌های مکمل در حوضه انتقال آب گفت: استان فارس به دلیل داشتن حوضه‌های آبریز مشترک، در پروژه‌های تأمین آب بین استانی نیز مشارکت دارد. به‌زودی عملیات انتقال ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب از سد تنگ‌سرخ بشار در استان کهگیلویه و بویراحمد به شهرستان شیراز، غرب فارس و روستاهای مسیر آغاز می‌شود.

معاون عمرانی استاندار فارس در ادامه اعلام کرد: هم‌اکنون حدود ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب شرب در سطح استان فارس تولید و توزیع می‌شود که بخشی از آن از خطوط انتقالی و منابع خارج از استان تأمین می‌شود.

رضایی با اشاره به خشکسالی امسال در استان افزود: در سال جاری برخی شهرستان‌های جنوبی و شرقی استان با تنش آبی مواجه بوده‌اند اما شرکت‌های آب منطقه‌ای با اجرای طرح‌های مختلف در حال مدیریت این وضعیت هستند.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی استانداری فارس، وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا پایان سال جاری، سد نرگسی که از سدهای بزرگ استان است به مرحله آبگیری برسد و با تکمیل پروژه‌های انتقال از سایر استان‌ها و نیز پروژه انتقال از دریا، بخش قابل توجهی از نیاز شرب و صنعتی استان فارس برطرف شود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha