• سه‌شنبه / ۲۴ تیر ۱۴۰۴ / ۲۳:۴۳
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1404042415321
  • خبرنگار : 30205

تعمیر شیشه تا تأمین یخچال؛ بازگشت رایگان زندگی به خانه‌های جنگ‌زده پایتخت

تعمیر شیشه تا تأمین یخچال؛ بازگشت رایگان زندگی به خانه‌های جنگ‌زده پایتخت

در جریان بازسازی واحدهای آسیب‌دیده از جنگ ۱۲ روزه، شهرداری با حمایت دولت خدماتی چون تعمیر رایگان، کمک‌هزینه نقدی، تأمین مسکن و ارائه لوازم منزل تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان در فروشگاه‌های شهروند را برای خانوارهای خسارت‌دیده آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران در خصوص آخرین آمار خسارات واحدهای مسکونی در جنگ ۱۲ روزه گفت: آمارها تغییر می‌کند و این موضوع طبیعی است. هرچه به هفته آینده نزدیک‌تر می‌شویم، آمارها دقیق‌تر خواهد شد. به دلیل نگاه‌های فنی و مهندسی، گاهی یک واحد مسکونی در ابتدا در حد تعمیرات متوسط تصور می‌شود، اما پس از بررسی شرکت‌های متخصص مشخص می‌شود که نیاز به مقاوم‌سازی دارد. یا برعکس، ساختمانی که تصور می‌شده نیازمند مقاوم‌سازی است، ساکنان آن تمایل به نوسازی دارند که این موضوع نیز با حمایت شهرداری همراه است. این تفاوت در آمارها به دلیل همین شرایط و طبیعت حوادث است.

وی افزود: حدوداً اگر بدون شیشه را در نظر بگیریم، حدود ۳۵۰۰ الی ۳۶۰۰ واحد ساختمانی و اگر ساختمان‌ها را با شیشه در نظر بگیریم، حدود ۸۵۰۰ واحد در درجاتی آسیب دیده‌اند که حدود ۵ هزار واحد نیاز به شیشه دارد که ما به آن تعمیرات جزئی می‌گوییم. آن‌هایی که نیاز به تعمیرات جزئی دارند، امید داریم ظرف مدت این هفته تمام شود.

نصیری گفت: موضوع رنگ به دلیل این‌که دیرتر ابلاغ شد، ممکن است کمی طول بکشد، اما شیشه را امید داریم ظرف این هفته تمام شود. هم‌اکنون در برخی از مناطق ۹۵ درصد، در بعضی مناطق ۸۰ درصد و به طور میانگین ۷۶ درصد پیشرفت داشته است.

تعمیرات رایگان، پرداخت‌های نقدی و روش‌های غیرنقدی

نصیری در پاسخ به این‌که کسانی که دچار خسارت شدند برای جبران شیشه‌ها و دیگر موارد مبلغی پرداخت کرده‌اند یا این اقدامات جزو کمک‌های دولت بوده است، گفت: دو گروه وجود دارد؛ یا شهرداری خودش پیمانکار گرفته و شیشه‌ها را ترمیم کرده است یا عزیزان خودشان انجام داده‌اند و فاکتور آن را شهرداری پرداخت کرده است. کل خدماتی که شهرداری و دولت مشترکاً انجام می‌دهند، با همکاری شهرداری، حمایت دولت و پشتیبانی شورای اسلامی شهر تهران، رایگان است. از ساخت منازل تا هر اتفاق و فرایندی که من توضیح می‌دهم، همه این‌ها رایگان است.

وی در خصوص واحدهایی که نیاز به تعمیرات اساسی دارند، بیان کرد: در خصوص تعمیرات اساسی، سه گروه باقی مانده است. یک گروه تعمیرات متوسط دارند، یعنی سازه سالم است ولی کار فراتر از شیشه است و یک اتفاق معماری در خانه افتاده است؛ به‌طور مثال یک تیغه خراب شده، یا اوپن آشپزخانه از بین رفته، سقف کاذب ریخته یا سرویس بهداشتی آسیب دیده است. این موارد در حالی است که سازه سالم است. این گروه حدود ۲ هزار و ۶۰۰ الی ۲ هزار و ۷۰۰ واحد را شامل می‌شود. اگر تعداد را ۲۶۰۰ واحد در نظر بگیریم، تخمین می‌زنیم که حدود ۱۶۰۰ واحد با هزینه زیر ۳۰۰ میلیون تومان کارشان انجام می‌شود. شهرداری به این گروه پول می‌دهد و همین هفته هم پرداخت‌ها را شروع کرده است. برای این منظور یک شماره حساب در بانک شهر افتتاح می‌کنند و قسط اول واریز می‌شود. قسط دوم نیز بلافاصله پس از اتمام ارزیابی قیمتی توسط نظام مهندسی ساختمان، که قول داده تا شنبه تمام شود، پرداخت خواهد شد.

از تعمیر شیشه تا بازسازی کامل؛ چهار گروه آسیب‌دیده چگونه دسته‌بندی شدند؟

خانه‌هایی با خسارت زیر ۳۰۰ میلیون و بالای ۳۰۰ میلیون

نصیری ادامه داد: پس از پرداخت، مردم خودشان کارگر و بنا می‌گیرند یا پیمانکار می‌گیرند و کار را انجام می‌دهند و با سرعت به داخل خانه و زندگی خودشان بازمی‌گردند. آن واحدهایی که هزینه‌شان بیش از ۳۰۰ میلیون تومان است، به‌طور مثال آن‌هایی که سازه سالم است ولی حدود ۷۰۰ میلیون تومان خسارت دیده‌اند، شهرداری به‌طور متمرکز و با روشی غیرنقد با پیمانکار حساب می‌کند. شهرداری این پیمانکاران متمرکز را انتخاب می‌کند و همزمان چندین گروه اجرایی را در مناطق مستقر می‌کند تا کار با سرعت پیش برود.

رئیس سازمان مدیریت بحران تهران بیان کرد: اگر تعمیرات منزلی که در حد متوسط است، بیش از سه ماه طول بکشد، ما برای مردم خانه اجازه می‌دهیم.

نصیری در خصوص گروه بعدی اظهار کرد: گروه سوم آن‌هایی هستند که نیازمند مقاوم‌سازی هستند. مواردی که نیازمند مقاوم‌سازی‌اند، کارشان کمی پیچیده است و تشخیص مقاوم‌سازی اکنون تقریبی است. برای قطعی شدن اینکه این خانه واقعاً نیازمند مقاوم‌سازی است یا جزو گروه تخریب و نوسازی یا تعمیر متوسط نیست، شرکت‌های مشاور متخصص این کار را انجام می‌دهند که حدود دو هفته زمان می‌برد. این گروه ارزیابی تخصصی خود را انجام می‌دهند و این کار به سازمان نوسازی سپرده شده است. به‌صورت خلاصه، هر خانه‌ای که با تشخیص اولیه نظام مهندسی یا حتی بنیاد مسکن و فرم‌های مربوطه، مشکوک به مقاوم‌سازی باشد، همه به سازمان نوسازی شهرداری تهران ارجاع می‌شوند.

نصیری در خصوص گروه آخر عنوان کرد: گروه آخر ساختمان‌هایی هستند که نیاز به تخریب و نوسازی دارند. طرف حساب این موارد شهرداری همان منطقه است. این خانه‌ها اغلب خانه‌هایی هستند که مورد اصابت مستقیم موشک، بمب یا هر چیز دیگری قرار گرفته‌اند. ما چند راهکار برای مردم داریم. یکی از این راهکارها این است که شهرداری تهران، که بانک آپارتمان دارد، در هر ۲۲ منطقه تعدادی آپارتمان در اختیار دارد.

وی در ادامه بیان کرد: به توصیه شهردار تهران، به‌منظور بازتر شدن دست مردم، حتی قرار شده آپارتمان‌های بیشتری در این ایام تملک شود. لیست این آپارتمان‌ها در اختیار مردم قرار می‌گیرد. قیمت کارشناسی منزل پیش از وقوع حادثه جنگی مشخص است یا توسط کارشناسان رسمی دادگستری تعیین می‌شود. عزیزان می‌توانند در همان منطقه یا هر منطقه دیگر تهران، معادل آن قیمت کارشناسی، یک منزل شناسایی کنند و از شهرداری دریافت کنند. اگر تفاوت قیمتی هم وجود داشته باشد، ما مابه‌التفاوت را به صورت تقسیط و در چند قسط به مردم کمک می‌کنیم.

نصیری در ادامه به روش دیگر پرداخت و افزود: مالک می‌خواهد در همان زمین خانه بسازد. در این صورت پیمانکار توسط خود شهرداری معرفی می‌شود یا مالک می‌خواهد خودش پیمانکار معرفی کند. پیمانکار باید بیاید و با شهرداری به روش غیرنقد وارد عمل شود. یا تراکم تشویقی مطابق مصوبات کمیسیون ماده ۵ دریافت می‌کند یا ملک معوض در جای دیگری از تهران یا در پروژه‌های دیگر که شهرداری دارد، در آن پروژه با شهرداری در خصوص عوارض آن تخفیف می‌گیرد یا معادل آن هزینه حساب و کتاب می‌شود. فرض بر این است که مردم همان ملکی که داشتند را نوساز شده، پس از حدود دو سال که زمان می‌برد، تحویل خواهند گرفت.

رئیس سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران در خصوص خسارات وارده به ساختمان‌ها گفت: کل ماجرا حدود ده همت پول است به‌صورت تقریبی و باید کمی جلوتر برویم. بسته حمایتی که دولت گذاشته بود، برای موضوع اسکان موقت بوده است. این مسئله مربوط به زمانی بود که شهرداری هنوز وارد نشده بود. این بسته پیشنهادی توسط عزیزان ما در وزارت راه ارائه شده بود که شامل یک میلیارد پیش‌پرداخت و ۲۰ میلیون تومان اجاره به‌عنوان میانگین در تهران بود.

وی ادامه داد: با ورود شهرداری و درخواست شهرداری‌های مناطق، که بیشتر در مناطق شمالی درگیری داشته‌ایم تا مناطق جنوبی، شهرداران به شهردار تهران پیشنهاد دادند که شاید این عدد کفایت نکند و لازم است با توجه به نوع منازل درگیر و محل وقوع آن‌ها، که عموماً گران‌تر هستند، بازنگری شود. میانگینی که شهرداری تهران تصویب کرد، یک و نیم میلیارد پیش‌پرداخت و ۳۰ میلیون تومان اجاره ماهانه بود که قرار شد شهرداران مناطق با توجه به شرایط، تا ۲۰ درصد کمتر یا بیشتر از این عدد، بر اساس نوع مکان و منطقه، قدرت مانور داشته باشند. اگر این عدد را در نظر بگیریم، حدود هزار خانوار نیازمند اسکان هستند؛ آن‌هایی که مقاوم‌سازی بخواهند، شاید یک سال طول بکشد و اگر نوسازی بخواهند، ممکن است تا دو سال زمان ببرد. با میانگین ۱۸ ماه، حدود ۲ همت هزینه خواهد داشت. با دولت هم جلسات اولیه برگزار شده و فکر می‌کنم برای این ۲ همت کمک خواهند کرد. این توضیحات مربوط به اسکان است.

نصیری در ادامه تأکید کرد: این توضیحات مربوط به اسکان است و در سایر موارد، توافق شهرداری بر این بوده که موضوعاتی مانند بازسازی و نوسازی با روش‌های غیرنقدی انجام شود. همه این موارد ارتباطی با مردم ندارد و کار مردم با سرعت انجام می‌شود. مباحثی که در دولت و شورای شهر صورت می‌گیرد، اداری است. دولت و شهرداری حساب و کتاب‌های مشترکی دارند و با یکدیگر تهاتر می‌کنند. در نهایت، دولت این هزینه‌ها را از شهرداری حمایت خواهد کرد، نه به‌صورت نقد، بلکه با دیونی که بین خودشان وجود دارد، حساب‌های متقابل، سازمان ملی زمین و مسکن، زمین‌هایی که دارد، تسهیلات دولتی و... جبران می‌شود. معادل قیمت کارشناسی خانه نیز برای فرد اجاره می‌شود.

مسکن موقت و اسکان اضطراری در هتل‌ها

رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران در خصوص اسکان اضطراری گزارش داد و گفت: تا امروز ۱۱ هتل با ظرفیت ۱۲۰۴ نفر در قالب ۴۱۰ خانوار برای اسکان در نظر گرفته شده است. یکی از این هتل‌ها، هتل لاله دولت است. همچنین مجتمع کوثر بنیاد مستضعفان، یک مجتمع متعلق به سپاه، هتل‌های شهرداری تهران و سایر مکان‌هایی که اجازه شده، برای اسکان استفاده می‌شوند. کسانی که از شهرستان می‌آیند و نیاز به اسکان دارند، کارهایشان در کمتر از نصف روز انجام می‌شود.

وی درباره مدت زمان اسکان در هتل‌ها عنوان کرد: حداکثر زمان اسکان سه ماه است و امیدواریم در این مدت وضعیت عزیزان تعیین تکلیف شود. در هتل‌ها، صبحانه بر عهده هتل است، ناهار و شام بر عهده شهرداری است و میان‌وعده یک روز در میان داده می‌شود. همچنین خدمات روانشناسی به صورت رایگان ارائه می‌شود.

لوازم زندگی تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، از فروشگاه‌های شهروند

نصیری گفت: یکی از اقداماتی که اداره کل پشتیبانی شهرداری تهران به دستور شهردار تهران انجام می‌دهد، ارائه کمک تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان برای تهیه لوازم منزل است. این مبلغ خارج از خسارتی است که دولت برای اسباب و وسایل پرداخت خواهد کرد. حداکثر از شنبه هفته آینده، در پنج فروشگاه شهروند منتخب از جمله فروشگاه‌های حکیمیه، بیهقی، بوستان پونک و چند مکان دیگر. در این بخش، ۱۷ قلم لوازم منزل شامل تلویزیون، یخچال، ماشین ظرفشویی، سرویس قابلمه، مبل و سایر وسایل با قیمتی پایین‌تر از بازار عرضه خواهد شد. این کمک ۲۵۰ میلیون تومانی برای افرادی است که تمام وسایل خود را از دست داده‌اند. در صورتی که فرد بخشی از وسایل مانند تلویزیون را از دست داده باشد، به همان میزان کمک پرداخت می‌شود. قیمت‌ها نیز ارزیابی و مشخص خواهد شد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در پایان اظهار کرد: بن‌ها ظرف ۲۴ ساعت پس از اعلام آمارها آماده و به خانواده‌ها تحویل داده می‌شود. با تاکسیرانی نیز هماهنگی شده است تا با اولویت تاکسی‌های برقی، این افراد را از درب هتل یا منزل به فروشگاه شهروند منتقل کنند. انتخاب کالاها انجام می‌شود و در هر تاریخی که خانواده‌ها اعلام کنند، وسایل به محل موردنظر ارسال خواهد شد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha