• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۰
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1404042515656
  • خبرنگار : 30057

تداوم اعطای یارانه پردازشی به شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی

تداوم اعطای یارانه پردازشی به شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی

در راستای تقویت زیرساخت‌های پردازشی شرکت‌های فعال در هوش مصنوعی، معاونت علمی ریاست‌جمهوری پرداخت یارانه برای بهره‌برداری از این زیرساخت‌ها را ادامه می‌دهد. رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، هدف از این اقدام را حمایت از بخش خصوصی ارائه‌دهنده خدمات پردازشی و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه هوش مصنوعی عنوان کرد.

به گزارش ایسنا، عبدالحسن بهرامی، رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به اهمیت پردازنده‌های گرافیکی (GPU) در توسعه هوش مصنوعی، گفت: توسعه هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نیازمند پردازش حجم عظیمی از داده‌هاست و پردازنده‌های گرافیکی به دلیل ساختار موازی خود، قابلیت پردازش همزمان تعداد زیادی از داده‌ها را دارند و از شاخص‌های کلیدی در سنجش سطح توسعه هوش مصنوعی در یک کشور محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و مجموعه‌های نوپا در تأمین زیرساخت‌های پردازشی به دلیل هزینه‌های بالا، اظهار کرد: معاونت علمی ریاست‌جمهوری با ایجاد سازوکارهای حمایتی و قانونی، از شرکت‌های دانش‌بنیان برای استفاده از زیرساخت‌های پردازشی موجود در کشور حمایت می‌کند.

رئیس مرکز راهبری ستادهای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با تأکید بر هدفمندسازی ارائه یارانه و تمرکز بر فعالیت‌های پژوهشی و گسترش فناوری‌های نوین هوش مصنوعی، بیان کرد: برای تشویق شرکت‌ها به ارائه گزارش مصرف پردازنده‌های گرافیکی و افزایش بازده مصرف، در صورت ارائه نکردن این گزارش، از مقدار یارانه تخصیص یافته کاسته خواهد شد. این اقدام با هدف افزایش کارایی و بهبود کیفیت خدمات به شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد.

بهرامی همچنین از شفاف‌سازی و نظارت بهینه بر ارائه و دریافت خدمات پردازشی خبر داد و گفت: در دوره جدید تلاش شد با شفاف‌سازی و نظارت بهینه بر ارائه و دریافت خدمات پردازشی، کیفیت و اثربخشی این برنامه حمایتی ارتقاء یابد. شرکت‌های ارائه دهنده خدمات پردازشی مشخص کرده‌اند چه نوع زیرساخت پردازنده گرافیکی در اختیار دارند و به طور دقیق چه شرکت دانش‌بنیانی و در چه حجمی و با چه هدفی خدمت ارائه شده است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی در پایان خاطرنشان کرد: سازوکار و درخواست‌های پشتیبانی همانند گذشته از طریق ستاد هوش مصنوعی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری بررسی و اجرا خواهد شد و از بخش خصوصی نیز که با سرمایه‌گذاری این زیرساخت را ایجاد کرده و خدمات با کیفیت به شرکت‌ها ارائه می‌دهند، قدردانی می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha