• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404042817470
  • خبرنگار : 71415

تهدید دوباره ترامپ علیه بریکس

تهدید دوباره ترامپ علیه بریکس

رئیس جمهور آمریکا بار دیگر زبان به تهدید علیه بریکس گشوده و ادعا کرد این گروه در صورتی که «شکل معناداری پیدا کند، سریعا به پایان می‌رسد.»

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور ایالات متحده که از زمان برگزاری اجلاس اخیر سران بریکس در اواسط تیر ماه به میزبانی برزیل تهدیداتش علیه این بلوک را تشدید کرده، تهدید خود مبنی بر اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات از اعضای بریکس را تکرار و ادعا کرد که این بلوک در صورتی که «به شیوه معناداری شکل پیدا کند، سریعا به پایان می‌رسد.»

ترامپ روز دوشنبه ۱۶ تیر همزمان با برگزاری اجلاس سران گروه بریکس در شهر ریو دو ژانیرو برزیل، در پستی در شبکه «تروث سوشال» گفته بود: هر کشوری که خود را با سیاست‌های ضد آمریکایی بریکس همسو کند، مشمول تعرفه ۱۰ درصدی اضافی خواهد شد. هیچ استثنایی برای این سیاست وجود نخواهد داشت.

ترامپ بارها از این بلوک که اعضای بنیانگذار آن شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی هستند، به دلیل تلاش‌هایش برای توسعه جایگزین‌های تجاری جدید برای آمریکا انتقاد کرده است.

رئیس جمهور آمریکا روز جمعه با تکرار ادعاهای قبلی خود گفت: «وقتی درباره این گروه شش کشوری بریکس شنیدم اساسا به شکلی بسیار سخت به آن ضربه زدم. و چنانچه این بلوک شکل معناداری به خود پیدا کند سریعا به پایان می‌رسد. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که کسی ما را به بازی بگیرد.»

یکی از برنامه‌های اصلی بریکس ایجاد واحد پولی بریکس است تا بتواند به عنوان جایگزینی برای دلار آمریکا عمل کند، اگرچه این بلوک اعلام کرده است که در حال حاضر، چنین برنامه‌ای ندارد.

رئیس جمهور آمریکا اظهار کرد متعهد به حفظ دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی بوده و وعده داد که هرگز اجازه به تشکیل یک ارز دیجیتال بانک مرکزی در آمریکا ندهد.

در حالی که مجامعی مانند گروه هفت و گروه بیست، متشکل از اقتصادهای بزرگ جهان، در نتیجه سیاست تفرقه‌افکنانه و رویکرد مخرب «اول آمریکای» ترامپ آسیب دیده‌اند، بریکس خود را به عنوان بهشتی برای دیپلماسی چندجانبه معرفی می کند.

ترامپ بدون هیچ سند و مدرکی بارها ادعا کرده که گروه بریکس با هدف ضربه زدن به ایالات متحده و نقش دلار به عنوان ارز ذخیره جهانی ایجاد شده است. گروه بریکس سال گذشته فراتر از اعضای اصلی‌اش شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گسترش یافت و کشورهایی مانند ایران و اندونزی را نیز در بر گرفت.

رهبران بریکس ادعاهای ترامپ علیه این گروه و ضدیت آن با آمریکا را رد کرده‌اند. رهبران این گروه در نشست برزیل به طور غیرمستقیم از سیاست‌های تجاری و نظامی ایالات متحده انتقاد کردند.

ترامپ همچنین مشخصا برزیل را که ریاست دوره‌ای بریکس را برای سال جاری میلادی بر عهده دارد، به اعمال تعرفه‌ای ۵۰ درصدی از ماه اوت تهدید کرده و تحقیقاتی درباره آنچه که اقدامات تجاری «ناعادلانه» برزیل خوانده به راه انداخته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha