• شنبه / ۲۸ تیر ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042817549
  • خبرنگار : 71496

یک‌سوم مسیحیان غزه در جنگ رژیم صهیونیستی نابود شدند

یک‌سوم مسیحیان غزه در جنگ رژیم صهیونیستی نابود شدند

حمله به کلیساها و دارایی‌های مسیحیان غزه نشان‌دهنده تلاش رژیم صهیونیستی برای از هم گسستن جامعه فلسطین و تکمیل پروژه کوچاندن با جنگ و گرسنگی را آشکار می‌سازد.

به گزارش ایسنا، جنگنده‌های رژیم صهیونیستی پنج‌شنبه کلیسای خانواده مقدس در مرکز شهر غزه را مستقیما هدف قرار دادند که به شهادت ۲ تن و زخمی شدن ۱۲ تن دیگر از جمله کشیش این کلیسا منجر شده و خسارات گسترده‌ای را به ساختمان آن وارد آورد.

با وجود اینکه این حمله فاجعه‌بار بود اما در طول جنگ نسل‌کشی علیه ساکنان نوار غزه، اتفاق استثنایی نبود. مساجد و کلیساها در این جنگ در امان نبودند و طبق آمارهای دفتر اطلاع‌رسانی دولت غزه، حدود ۱۰ درصد از جمعیت آنها از بین رفت، تاثیرات جنگ بر جامعه مسیحیان غزه نیز شوکه‌کننده بود و حدود ۹۰ درصد از دارایی‌های آنها نابود شدند.

به گفته «الیاس الجلده» عضو شورای نمایندگان کلیسای ارتدوکس عرب در غزه، این جنگ موجب نابودی یک‌سوم جمعیت مسیحیان نوار غزه شد.

الجلده در گفتگویی با روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان اظهار کرد: جمعیت مسیحی غزه در طول جنگ مستمر، تقریبا یک‌سوم خود را از دست داد و مسیحیان باقی مانده کمتر از ۶۰۰ نفر از مجموع حدود ۱۰۰۰ نفر آنها قبل از جنگ هستتند که آنها نیز باقی‌مانده هزاران مسیحی بودند که پیش از جنگ به دلیل محاصره شدید نوار غزه طی ۲ دهه گذشته، کوچ کردند.

این عضو شورای نمایندگان کلیسای ارتدوکس غزه گفت: سه درصد از مسیحیان غزه در این جنگ به شهادت رسیدند، در واقع ۲۵ تن از آنها در حملات مستقیم نیروهای اشغالگر شهید شده و حدود ۵۰ تن دیگر از آنها زخمی شدند، از جمله این شهدا، ۲ خانواده کامل از خاندان الصوری است که به طور کامل از لیست ثبت احوال پاک شدند، علاوه بر این، کلیساهای غزه نیز در کنار مراکز درمانی و آموزشی و فرهنگی متعلق به مسیحیان هدف قرار گرفتند.

او افزود: رژیم اشغالگر کلیسای سنت پرفیریوس در محله الزیتون را در اوایل جنگ هدف قرار داد و مرتکب کشتار هولناکی در آن شد و خسارات بزرگی را به آن وارد آورد، همینطور کلیسای خانواده  مقدس به عنوان تنها کلیسای کاتولیک نوار غزه را ۲ بار هدف قرار داد.

علاوه بر این، رژیم اشغالگر تمامی زیرساخت‌های آموزشی مسیحیان را به طور کامل یا جزئی ویران کرد و بزرگترین مرکز فرهنگی مسیحیان را که مساحت بزرگی در منطقه تل‌الهوا را به خود اختصاص داده بود، تخریب کرد.

در کنار اینها، مناطقی در غزه که مسیحیان حضور دارند، ویران شدند از جمله شهرک قدیمی که در حال حاضر در محدوده عملیات‌های نظامی اسرائیل قرار داشته و ساکنان آن بارها مجبور به کوچ شدند.

به گفته الجلده، رژیم صهیونیستی وجود مسیحیان را دلیل برای تقویت مقاومت شهروندان در منطقه شمال غزه می‌داند به همین دلیل از آنها انتقام شدیدی گرفت.

الجلده افزود: به اینها کشتار بزرگی را اضافه کنید که رژیم صهیونیستی اوایل جنگ در بیمارستان المعمدانی وابسته به کلیسای المعمدانی در غزه مرتکب شد و بارها در طول جنگ آن را هدف قرار داد. بیمارستان المعمدانی بعد از نابودی مجتمع پزشکی ناصر و تعطیل کردن تمامی مراکز درمانی شهر غزه و شمال آن به مرکز درمانی اصلی این شهر بدل شد.  

عضو شورای نمایندگان کلیسای ارتدوکس عرب در غزه در ادامه گفت: این حمله بخشی از ایده اسرائیل برای نابود کردن همه چیز و محو هویت تاریخی فلسطینی‌ها در نوار غزه و وادار کردن تمامی گروه‌های ساکن  نوار غزه به کوچ از سرزمین خود است و در کنار آن جامعه جهانی با این بهانه که آنچه انجام می‌شود، جنگ علیه جنبش حماس است، واقعیت جنایاتی را که اشغالگران مرتکب می‌شوند، نادیده می‌گیرند، هدف از این جنایات، تشویق کنیسه به ترک غزه و محو آنها در چارچوب طرح گرسنگی و کوچاندن است.

به گفته کشیش کلیسای کاتولیک غزه، موضوع در رابطه با کلیسا نبوده بلکه به درگیری با یک ملت کامل مربوط است که می‌خواهد آن را کوچ دهد، فاجعه این است که حمله به مسیحیان غزه، تمایل آشکار به ریشه‌کن‌ کردن این ملت در آنجا است.او افزود: آنها نمی‌خواهند هیچ نشانه‌ای از همویت دینی، انسانی یا شهری در غزه باقی بماند، این حمله هرگز چیزی را تغییر نخواهد داد اما امیدوار هستیم که وجدان‌های جهان را بیدار کرده و به برقراری آتش‌بس در غزه سوق دهد.

کشتارهای خونین اسرائیل با قتل‌عام مستمر با گرسنگی دادن همسو است، به گزارش وزارت بهداشت از زمان ازسرگیری درگیری‌ها در دوم مارس، قحطی به مرگ ۶۷ کودک منجر شده است، همزمان برنامه جهانی غذا به دلیل اینکه فشارهای جدی را برای کمک‌رسانی اعمال نمی‌کند و با صدور بیانیه‌ای همه طرف‌ها را مسوول شرایط موجود دانست، به همدستی با رژیم اشغالگر متهم شده است.

«علاءالدین العکلوک» رئیس انجمن قبایل و اصلاحات غزه در گفتگو با الاخبار اظهار کرد که این انجمن از برنامه جهانی غذا خواست نشست‌های پیاپی را برای اجرای طرح تامین امنیت در مناطق جنوبی نوار غزه مشابه آنچه در شمال نوار غزه انجام شد، برگزار کند اما این سازمان نپذیرفت.

العکلوک گفت: نشانه‌هایی دال بر همدستی برخی نیروهای همراه کاروان‌های برنامه جهانی غذا و آنهایی که مانع عبور کاروان‌ها می‌شوند، وجود دارد و این امر شهروندان را به سرقت کاروان‌ها سوق می‌دهد، علاوه بر این برنامه جهانی غذا بر عبور محموله کمک‌ها از مسیرهای مملو از آوارگان اصرار دارد که این هم به سرقت آنها منجر می‌شود. در کنار آن اسرائیل در چارچوب تلاش برای استمرار هرج‌ومرج و گرسنگی، بارها کمیته‌های تامین امنیت عشایر را که برای تامین امنیت کاروان‌های کمک‌ها تلاش می‌کنند، هدف قرار داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha