سیدمسعود بحق در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه برنج لنجان بهدلیل موانع متعدد، سهم بسیار ناچیزی در بازار استان دارد، اظهار کرد: تولید این نوع برنج در منطقه لنجان بسیار محدود است که دلیل اصلی آن کمبود منابع آبی، خشکسالیهای پیاپی و ساختار خوردهمالکی زمینهای کشاورزی است که موجب میشود، کشت و تولید بهصورت جزئی و غیرمتمرکز انجام شود. به همین دلیل، این برنج بیشتر در مناطق بومی همچون فلاورجان و لنجان مصرف و تنها مقدار بسیار اندکی از آن به شهر اصفهان ارسال میشود.
وی در خصوص برنج شمالی و با اشاره به وضعیت بازار در سال گذشته افزود: سال گذشته با خریدهای عمدهای که بهوسیله برخی شرکتها انجام شد، قیمت برنج شمالی بهطور محسوسی افزایش پیدا کرد. این روند با وقوع برخی اتفاقات از جمله جنگ ۱۲روزه تشدید و بازار را با نوسان زیادی روبهرو کرد.
رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان بیانکرد: با ورود دستگاه قضایی و وزارت جهاد کشاورزی به ماجرا، پروسه افزایش قیمت متوقف و نرخها رو به کاهش هستند؛ این روند کاهشی همچنان ادامه دارد و پیشبینی میشود تا اواخر مرداد، یعنی زمان ورود محصول نو به بازار، شاهد تداوم کاهش قیمت در این حوزه باشیم.
بحق در ادامه به نقش پررنگ واردات در بازار برنج کشور اشاره کرد و گفت: واردات برنج بسیار اثرگذار است، چراکه تولید داخلی حدود یک تا یکونیم میلیون تن در سال برآورد میشود و مابقی نیاز بازار باید از طریق واردات تأمین شود.
وی افزود: بنابراین، واردات سهم بالایی در تأمین نیاز مصرفکننده دارد، البته به شرط آنکه نظارت کافی بر روند واردات انجام شود.
رئیس اتحادیه برنج و خواروبار اصفهان گفت: درحالحاضر، نظارتها بهدرستی انجام میشود و برنج وارداتی بهطور تقریبی با قیمتی متعادل به دست مصرفکنندگان میرسد.
انتهای پیام
نظرات