• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۴۰۴ / ۰۹:۳۹
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1404043119387
  • خبرنگار : 50061

مبارزه با مگس زیتون در ۲۰۰۰ هکتار از باغات قزوین

مبارزه با مگس زیتون در ۲۰۰۰ هکتار از باغات قزوین

ایسنا/قزوین سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین از مبارزه با مگس زیتون در سطح بیش از ۲۰۰۰ هکتار از باغات زیتون استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود این عملیات تا ۸۰۰۰ هکتار ادامه یابد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، رضا شهسواری ۳۱ تیرماه با اشاره به شرایط اقلیمی خاص امسال و افزایش تراکم مگس زیتون، اظهار کرد: از اوایل تیر ماه اطلاعیه‌های مبارزه و کنترل آفت صادر شد.

وی با بیان اینکه در استان قزوین نزدیک به ۱۱ هزار هکتار زیتون‌کاری وجود دارد، افزود: با توجه به افزایش تصاعدی شکار تله‌ها، استراتژی مبارزه از طعمه‌پاشی به سمپاشی پوششی تغییر یافت و تاکنون بیش از ۱۵۰۰ هکتار با استفاده از سموم مناسب، سمپاشی شده است.

شهسواری ادامه داد: در مناطقی با جمعیت پایین آفت، از طعمه‌پاشی با جلب‌کننده‌های غذایی مانند پروتئین هیدرولیزات استفاده می‌شود و ۲۸ هزار عدد کارت زرد حشرات نیز به صورت یارانه‌ای بین باغداران توزیع شده است.

وی در توصیه به باغداران خاطرنشان کرد: در استفاده از سموم شیمیایی با کارشناسان کلینیک‌های گیاهپزشکی، مراکز خدمات کشاورزی و داروخانه‌های گیاهپزشکی مشورت کرده و از مصرف بی‌رویه سموم و سمپاشی‌های مکرر پرهیز کنند.

شهسواری با اشاره به اینکه هر مگس زیتون می‌تواند به ۲۰۰ میوه خسارت بزند، تأکید کرد: در صورت عدم مبارزه، خسارت جبران‌ناپذیری به باغات وارد خواهد شد.

وی توصیه کرد: باغداران از روش‌های مبارزه تلفیقی استفاده کرده و به‌صورت تناوبی از پروتئین هیدرولیزات برای طعمه‌پاشی موضعی بهره ببرند.

شهسواری با اشاره به طغیانی شدن آفت در باغات صنعتی و سنتی، از انجمن زیتون استان، دهیاری‌ها و شوراهای اسلامی درخواست کرد تا با بسیج امکانات در زمینه کنترل این آفت همکاری کنند.

وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی نیز با اعزام ناوگان سمپاشی، تانکرهای آبرسانی، تأمین پروتئین هیدرولیزات، سموم مناسب و کارت زرد و فرومون از باغداران حمایت کرده و اکیپ‌های نظارت بر امور مبارزه در مناطق اجرایی حضور مستمر دارند.

شهسواری مدیریت اصولی باغ‌های زیتون شامل هرس مناسب، مدیریت کف باغ، برداشت دقیق محصول و مبارزه با سایر آفات را در کاهش جمعیت و خسارت آفت مؤثر دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha