به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، رضا شهسواری ۳۱ تیرماه با اشاره به شرایط اقلیمی خاص امسال و افزایش تراکم مگس زیتون، اظهار کرد: از اوایل تیر ماه اطلاعیههای مبارزه و کنترل آفت صادر شد.
وی با بیان اینکه در استان قزوین نزدیک به ۱۱ هزار هکتار زیتونکاری وجود دارد، افزود: با توجه به افزایش تصاعدی شکار تلهها، استراتژی مبارزه از طعمهپاشی به سمپاشی پوششی تغییر یافت و تاکنون بیش از ۱۵۰۰ هکتار با استفاده از سموم مناسب، سمپاشی شده است.
شهسواری ادامه داد: در مناطقی با جمعیت پایین آفت، از طعمهپاشی با جلبکنندههای غذایی مانند پروتئین هیدرولیزات استفاده میشود و ۲۸ هزار عدد کارت زرد حشرات نیز به صورت یارانهای بین باغداران توزیع شده است.
وی در توصیه به باغداران خاطرنشان کرد: در استفاده از سموم شیمیایی با کارشناسان کلینیکهای گیاهپزشکی، مراکز خدمات کشاورزی و داروخانههای گیاهپزشکی مشورت کرده و از مصرف بیرویه سموم و سمپاشیهای مکرر پرهیز کنند.
شهسواری با اشاره به اینکه هر مگس زیتون میتواند به ۲۰۰ میوه خسارت بزند، تأکید کرد: در صورت عدم مبارزه، خسارت جبرانناپذیری به باغات وارد خواهد شد.
وی توصیه کرد: باغداران از روشهای مبارزه تلفیقی استفاده کرده و بهصورت تناوبی از پروتئین هیدرولیزات برای طعمهپاشی موضعی بهره ببرند.
شهسواری با اشاره به طغیانی شدن آفت در باغات صنعتی و سنتی، از انجمن زیتون استان، دهیاریها و شوراهای اسلامی درخواست کرد تا با بسیج امکانات در زمینه کنترل این آفت همکاری کنند.
وی افزود: سازمان جهاد کشاورزی نیز با اعزام ناوگان سمپاشی، تانکرهای آبرسانی، تأمین پروتئین هیدرولیزات، سموم مناسب و کارت زرد و فرومون از باغداران حمایت کرده و اکیپهای نظارت بر امور مبارزه در مناطق اجرایی حضور مستمر دارند.
شهسواری مدیریت اصولی باغهای زیتون شامل هرس مناسب، مدیریت کف باغ، برداشت دقیق محصول و مبارزه با سایر آفات را در کاهش جمعیت و خسارت آفت مؤثر دانست.
انتهای پیام
نظرات