جلال ملکی در گفتوگو با ایسنا درباره اهمیت وجود تجهیزات ایمنی، بهویژه خاموشکنندههای دستی در خودروها گفت: تجهیزات ایمنی آنقدر برای خودروها مهم است که بسیاری از کمپانیهای معتبر دنیا، اقلامی مثل کمربند ایمنی، ایربگ و حتی کپسولهای آتشنشانی را در خودروها بهصورت پیشفرض قرار میدهند. در برخی کشورها مثل آمریکا که ما بررسی کردیم، برای کاهش آمار آتشسوزی در خودروها و کم کردن خطرات ناشی از آن، نصب خاموشکنندهها در خودروها الزامی شده. نتیجهاش هم کاملاً مشخص بوده؛ چیزی حدود ۶۰ درصد از حوادث پس از آتش در تصادفات، کاهش پیدا کرده است.
او در ادامه با اشاره به وضعیت خودروسازان داخلی اظهار کرد: نمیدانیم چرا خودروسازهای داخلی از نصب یک خاموشکننده ساده، که نه هزینه بالایی دارد، نه جاگیر است، امتناع میکنند. بارها با آنها صحبت کردیم و اهمیت موضوع را توضیح دادیم. اما هنوز هم شاهد بیتوجهی هستیم. آتشنشانیهای سراسر کشور مسئول رسیدگی به حوادث شهری هستند. اما وقتی حادثهای بین دو شهر اتفاق میافتد، رسیدن نیروهای آتشنشانی زمانبر است. در این شرایط اگر راننده خودرو خاموشکننده داشته باشد و بلد باشد چطور از آن استفاده کند، میتواند امدادرسانی اولیه را انجام دهد.
ملکی در ادامه گفت: متأسفانه هنوز استقبال خوبی از این موضوع نشده، نه اجباری برای خودروسازها وجود دارد و نه انگیزهای در میانشان دیده میشود. ما جلساتی با آنها گذاشتیم، حتی دستگاه قضایی هم به موضوع ورود کرده، اما تا این لحظه اتفاق خاصی رخ نداده است. حالا که از طرف خودروسازها کاری صورت نمیگیرد، حداقل مردم برای حفظ جان خودشان اقدام کنند.
او ادامه داد: به عنوان یک کارشناس ایمنی و خادم هموطنانم از مردم خواهش میکنم حتی یک کپسول با قیمت کم هم که شده، برای خودرو خود تهیه کنند. یاد گرفتن طرز استفادهاش بسیار ساده است؛ با مراجعه چند دقیقهای به نزدیکترین ایستگاه آتشنشانی یا با یک جستوجوی ساده در فضای مجازی میتوان آن را یاد گرفت.
سخنگوی آتشنشانی تهران با ذکر تجربه شخصی خود بیان کرد: خود من در ماشینم خاموشکننده دارم و تا الان پنج مرتبه برای شهروندان در سطح شهر از آن استفاده کردهام؛ خودروها و موتورها را خاموش کردهام و افتخار میکنم به این کار. همینکه خاموشکننده داشته باشیم، میتوانیم در مسیر به دیگران کمک کنیم.
ملکی در پایان تأکید کرد: هدف ما این است که هر خودرو مجهز به خاموشکننده که در جادهها یا شهرها تردد میکند، نقش یک ایستگاه آتشنشانی سیار را ایفا کند. همه آتشسوزیها از یک شعله کوچک آغاز میشوند؛ اگر در همان لحظه ابتدایی، کسی بلد باشد و وسیله لازم را در اختیار داشته باشد، میتواند آن را خاموش کند. اما اگر نباشد، آتش گسترش پیدا میکند و فاجعه میآفریند.
انتهای پیام
نظرات