علی اسدی روز چهارشنبه یکم مرداد ماه ۱۴۰۴ در نشست خبری با خبرنگاران در یاسوج افزود: در حال حاضر، روزهای سختی را میگذرانیم از ناترازی برق تا وضعیت گرما و کم بارشیها که لازم است همه در مدیریت وضع موجود همکاری کنند.
وی اظهارکرد: طی دیروز سه شنبه ۳۱ تیرماه امسال میزان مصرف روزانه کشور به بیش از ۷۶ هزار و ۶۰۰ مگاوات رسید در حالی که تولید روزانه کشور کمی بیش از ۶۲ هزار مگاوات است و این یعنی بیش از ۱۲ هزار مگاوات ناترازی مصرف نسبت به تولید داریم.
وی بیان این نکته که حدود ۲۰ درصد از تولید، برقآبی است،اظهارکرد: با توجه به خشکسالی چند سال اخیر هماکنون در بالاترین نرخ تولید تنها ۶ هزار مگاوات برق تولیدی برقآبی داریم.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به دلایل بروز شرایط ناترازی، خاطرنشان کرد: افزایش چشمگیر دما که به طور میانگین دو درجه در کل کشور بوده که همین میزان افزایش دما باعث افزایش مصرف ۴ هزار مگاواتی برق شده است.
اسدی تصریح کرد: متاسفانه عدهای با استفاده از ماینرها برق زیادی مصرف میکنند که عملا منافع شخصی خود را بر منافع عمومی ترجیح میدهند.
وی ادامه داد: در چند روزی از دوران جنگ ۱۲ روزه که اینترنت قطع شد بیش از دو هزار مگابایت کاهش مصرف داشتیم این میزان کاهش بدلیل این بود که ماینرها فعال نبودند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه اطلاع رسانی از طریق رسانهها به مردم در خصوص شرایط موجود، لازم است، عنوان کرد: در دو استان کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان بیش از دو میلیون و ۱۵۰ هزار مشترک داریم که اگر هر مشترک دمای آسایش محیط خود را رعایت کند حدود یک هزار مگاوات صرفه جویی خواهیم داشت.
اسدی تاکید کرد: در استان کهگیلویه و بویراحمد با اعمال خاموشیهای زمانبندی شده، ۷۰ مگابایت کاهش مصرف روزانه دارد که نشان دهنده تاثیرگذاری بالای مدیریت مصرف تک تک مشترکین است.
مدیر عامل برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد با هشدار جدی در خصوص بی توجهی به وضعیت موجود، گفت: باید تلاش کنیم در یکی دو هفته اخیر و در کل مردادماه که اوج گرمی هواست را مدیریت کنیم و اگر موازنه برقرار نشود شاهد فروپاشی شبکه برق خواهیم بود که بازگردانی آن به حداقل دو هفته زمان نیاز دارد. مردم و رسانهها برای مدیریت این شرایط بخصوص در مرداد ماه کمک کنند از خانوادهها انتظار داریم که هر خانواده یک لامپ ۱۰۰ ولتی را از مصرف شبانه روزی خود خاموش کند تا از این وضعیت عبور کنیم.
اسدی با بیان اینکه ۹۰ درصد پایداری برق به ۱۰ درصد قطعی برق میارزد، افزود: همه کمک کنند، مرداد ماه را مدیریت کنیم تا از این کوران گرمی و گنبد حرارتی دو هفتهای عبور کنیم.
وی با اشاره به اینکه شدت مصرف انرژی در ایران چند برابر دنیاست، اظهارکرد: انرژی موتور متحرکه تولید است و نباید این منابع را بیهوده هدر دهیم.
وی بیان کرد: ۱۰ تا ۱۵ درصد مشترکین، پر مصرف هستند که باید این افراد کنترل شوند تا حق دیگر مردم را ضایع نکنند که اکنون در خوزستان مشترکین پر مصرف به صورت هوشمند مدیریت میشوند.
مدیرعامل برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد گفت: برای اولین بار به اندازه ۱۰ سال روده برقی در استان کهگیلویه و بهرهبرداری داریم و همچنین ۲۰۰ نفر نیروهای مختلف در این استان مشغول به کار هستند.
اسدی افزود: ۱۲ پروژه برقی برای استان کهگیلویه و بویراحمد تعریف و طراحی کردیم. از شهریور ماه تاکنون ۲۰۰۰ میلیارد تومان در این استان هزینه کردهایم.
وی اظهار کرد: ۱۲ پروژه برقی این استان در آینده نزدیک با حضور مسئولان کشوری و استانی به بهرهبرداری خواهند رسید. ۱۱پروژه در آینده نزدیک افتتاح و به بهرهبرداری میرسند اما پیشرفت فیزیکی یک پروژه پست قلعه رئیسی و دیشموک کند است که قول میدهیم عملیات اجرایی این پروژه تسریع یابد.
مدیرعامل برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: ظرفیت برق استان کهگیلویه بویراحمد را از یک هزار مگاوات به ۱۴۰۰ مگاوات رساندهایم به طوری که ۳۰ درصد این ظرفیت افزایش یافت.
اسدی تصریح کرد: بار مصرف استان کهگیلویه و بویراحمد با کشور هماهنگ است یعنی ۱۰ درصد رشد بار داشتهایم که اگر این رشد در زمینه تولید باشد استقبال میکنیم اما در صورتی که رشد مربوط به بخش غیر مولد باشد، باید بررسی شود.
وی ادامه داد: مصرف برق استان کهگیلویه و بویراحمد ۶۰۰ مگاوات است که در یک سال اخیر در پست مختار ۱۰۰ مگاوات به برق استان اضافه شده است.
مدیرعامل برق منطقهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برای سال آینده استان کهگیلویه و بویراحمد پروژههای به ارزش ۳۵۰۰ میلیارد تومان پیش بینی و برنامهریزی شده است که البته این میزان در آینده افزایش مییابد.
اسدی تصریح کرد: برای پایداری شبکه برق رویکرد و سیاست احداث و ساخت نیروگاههای خورشیدی است که در این زمینه برای واگذاری زمین و سرمایهگذاران از استانداری و منابع طبیعی تقاضای همکاری داریم.
به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان کهگیلویه و بویراحمد در حال ساخت است که برنامه داریم تا تابستان سال آینده بخشی از این نیروگاهها را وارد مدار کنیم.
انتهای پیام
نظرات