• چهارشنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: کهگیلویه و بویراحمد
  • کد خبر: 1404050100355
  • منبع : نمایندگی کهگیلویه و بویراحمد

۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع شد

۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع شد

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد در مراسمی با حضور مسئولان کشوری و استانی ۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال بین خانوارهای عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد توزیع شد.

یدالله رحمانی، استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به بهره‌برداری از ۴۰۰ پنل خورشیدی در منطقه عشایری کاکان شهرستان بویراحمد گفت: این پروژه در راستای سیاست‌های دولت برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهبود خدمات به جوامع عشایری اجرا شده است.

وی با تقدیر از زحمات متولیان، افزود: عشایر در طول تاریخ همواره نقش مهمی در تولید و اقتصاد کشور داشته‌ است اما از حداقل خدمات عمومی بهره‌مند بودند، امروز خوشحالیم که با اجرای این طرح، گامی در جهت رفع نیازهای اساسی این جامعه برداشته‌ شده است.

رحمانی با اشاره به سیاست‌های دولت در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، اظهار کرد: با توجه به ناترازی انرژی در کشور، توسعه پنل‌های خورشیدی در دستور کار جدی دولت قرار دارد، در این راستا، ۲۰ درصد برق دستگاه‌های دولتی، مراکز آموزشی و فرهنگی از طریق انرژی خورشیدی تأمین می‌شود که تاکنون ۲۱ دستگاه اجرایی در استان پنل‌های خورشیدی نصب کردند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در حوزه صنعت نیز برنامه‌ریزی شده تا پنج درصد برق واحدهای صنعتی از انرژی خورشیدی تأمین شود، بیش از ۱۲۰ متقاضی برای احداث مزارع خورشیدی زیر ۷ مگاوات و بالای ۷ مگاوات با مجموع ظرفیت ۲۷۰ مگاوات در استان وجود دارد که نشان‌دهنده استقبال خوب از این طرح‌هاست.

رحمانی با بیان اینکه ۳۰۰ مگاوات دیگر در دستور کار است، یادآور شد: این پروژه شامل ۵۶۰ دستگاه پنل خورشیدی است که ۴۰۰ پنل امروز به بهره‌برداری رسید که با احتساب هزینه هر پنل حدود ۳۰ میلیون تومان، حجم سرمایه‌گذاری این طرح بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان است که ۱۰ درصد آن از طریق مشارکت مردمی و مابقی توسط دولت تأمین شده است.

وی ادامه داد: ۱۶۰ دستگاه پنل خورشیدی در برنامه است که کار آنها در آینده نزدیک برای بهبود کیفیت زندگی عشایری انجام می‌شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با تأکید بر اهمیت حمایت از عشایر، عنوان کرد: ارائه چنین خدماتی نه‌تنها نیازهای اولیه آنان مانند روشنایی و شارژ تلفن همراه را برطرف می‌کند، بلکه با کمترین آسیب به محیط‌زیست همراه است.

۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع شد

وی از برنامه‌ریزی‌های آینده برای توسعه بیشتر این طرح‌ها خبر داد و تصریح کرد: امیدواریم این اقدام که امروز ۴۰۰ خانوار عشایری را بهره‌مند کرده، گامی مؤثر در جهت بهبود کیفیت زندگی این جامعه باشد و با همکاری دستگاه‌های مربوطه، برنامه‌های گسترده‌تری نیز در آینده اجرایی شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: ۱۳ هزار خانوار جمعیت عشایری است که ۲ هزار و ۴۰۰ خانوار از پنل‌های خورشیدی بهره‌مند شدند که ۹۰ درصد کمک‌ها به صورت بلاعوض است که تلاش داریم مابقی جمعیت عشایری در کمترین زمان ممکن از پنل‌های خورشیدی بهره‌مند شوند.

رحمانی در خصوص آبرسانی به عشایر استان اظهارکرد: سال گذشته اعتباری از محل مسئولیت‌های اجتماعی برای خرید ۳۰ تانکر آبرسانی اختصاص داده شد که بخش عمده‌ای از کار انجام شده است تا در سالی که با خشکسالی مواجه هستیم مشکلات را کاهش دهیم.

وی در خصوص توزیع نهاده‌های دامی عنوان کرد: جهاد کشاورزی و امور عشایر در حال پیگیری تأمین نهاده‌های دامی هستند و در صورت کمبود، برنامه‌ریزی برای رفع نیازها انجام خواهد شد.

همچنین «مجید برنگی»، مجری برق روستایی توانیر نیز گفت: تاکنون ۳۵ هزار دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر کشور توزیع شده است.

وی افزود: برای سال جاری توزیع ۱۰ هزار دستگاه را در برنامه داریم.

«رسول روستایی»، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این آیین با بیان اینکه هر دستگاه پنل خورشیدی برای توزیع در مناطق عشایری کهگیلویه و بویراحمد ۳۰۰میلیون ریال خریداری شده  گفت: از این مبلغ، ۳۲ میلیون ریال آن از سوی عشایر و بقیه از سوی توانیر تامین شده است.

وی افزود: این پنل ها با هماهنگی اداره امور عشایر استان به عشایر واگذار شده است.

به گزارش ایسنا، رسولی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون۵۶۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر استان توزیع شده و تا پایان سال نیز ۲۰۰ دستگاه دیگر تامین و در اختیار عشایر قرار می‌گیرد.

اداره کل امور عشایر استان اسامی عشایری را که درخواست پنل می کنند به شرکت توزیع نیروی برق ارسال تا اقدامات لازم برای واگذاری آن به عشایر صورت گیرد.

گفتنی است که از سال ۱۳۹۹ تاکنون ۲هزار و ۱۱۲ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر استان توزیع شده است. وزن کم، قابل حمل بودن و نصب آسان از مهمترین مزایای این پنل هاست و این مزیت به مصرف کننده کمک می کند تا بدون نیاز به متخصص، به راحتی خود بتواند این سیستم خورشیدی را نصب و از آن استفاده کند. هر پنل خورشیدی  ۴ لامپ را روشن و امکان شارژ گوشی و چراغ دستی را به استفاده کننده می دهد و تا ۴۸ ساعت ذخیره انرژی نگهداری می کند.

۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی بین عشایر کهگیلویه و بویراحمد توزیع شد

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha