یداله رحمانی امروز چهارشنبه یکم مرداد ماه در دیدار با ابراهیم شیخ معاون صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت به بررسی چالشها و فرصتهای توسعه صنعتی و معدنی استان پرداخت و افزود: از ظرفیتهای خوبی در حوزههای نفت و گاز، شیلات، گیاهان دارویی، منابع طبیعی، معادن و گردشگری برخورداریم، اما با وجود تلاشهای گذشته و حمایتهای دولت، به دلیل شرایط جغرافیایی خاص و عمق محرومیتها، شاخصهای توسعه هنوز در سطح مطلوبی قرار ندارند.
وی با اشاره به مشکلات زیرساختی، اظهار کرد: حملونقل یکی از اصلیترین چالشهای استان است، با وجود داشتن ۶۵۰۰ کیلومتر جاده، تنها ۲۴۵ کیلومتر آن بزرگراه و ۵۰۰ کیلومتر راه اصلی است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه راههای استان به لحاظ کمیت خوب اما کیفیت رضایتبخش نیست، تصریح کرد: این وضعیت باعث افزایش هزینههای تولید و کاهش رقابتپذیری سرمایهگذاران شده است که اولویت کاری را در این حوزه قرار دادیم.
رحمانی تصریح کرد: خوشبختانه با پیگیریهای اخیر، اقدامات خوبی در این حوزه از جمله پروژههای راهسازی و توسعه زیرساختهای ارتباطی انجام گرفت و در سفر وزیر ارتباطات به تصویب رسید.
وی از آمادهسازی ۶۵ طرح بزرگ سرمایهگذاری با حجم ۸.۵ میلیارد دلار سرمایه ارزی و حداقل ۲۳ هزار میلیارد تومان سرمایه ریالی خبر داد و عنوان کرد: این طرحها در بخشهای صنعت، کشاورزی، گردشگری و معدن تعریف شدهاند و پیشبینی میشود ۱۵ هزار شغل مستقیم و ۳۰ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد کند که از جمله این پروژهها، پتروشیمی، خودروهای هیبریدی و فرآوری فسفات هستند که عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: تنها راه نجات اقتصاد استان، تکمیل این طرحهاست، چرا که دولت به تنهایی قادر به تأمین منابع تمام پروژههای نیمهتمام نیست، در همین راستا، پیگیریهای مستمری با شرکت شهرکهای صنعتی و بخش خصوصی انجام شده است.
رحمانی با اشاره به مشکلات بانکی، تصریح کرد: بانک صنعت و معدن از جمله نهادهای مهم در توسعه صنعتی است، اما با کمبود منابع مواجه است، افزایش سرمایه این بانک و اصلاح سیاستهای انقباضی نظام بانکی از ضروریات است.
وی با اشاره به تسهیل فرآیندهای اداری، حمایت از صنایع کوچک و توسعه زنجیرههای تولید، افزود: پیگیر ایجاد زنجیرههای صنعتی مانند نان، بلوط، دارو و نفت خواهیم بود تا ارزش افزوده بیشتری در استان ایجاد شود.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به صادرات ۳۰ میلیون دلاری صادرات سال گذشته و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، گفت: راهاندازی نمایشگاه بینالمللی در استان میتواند به رونق صادرات کمک کند، اما نیازمند حل مسئله مالکیت زمین برای سرمایهگذاری شرکا هستیم.
رحمانی با اشاره به مصرف ۴۶۰ مگاواتی برق اظهار کرد: مصرف برق استان تنها ۰.۶ درصد کل کشور است، اما با محدودیتهای تأمین مواجه هستیم در همین راستا، پیگیریهایی برای بهبود وضعیت سوخت و برق صنایع انجام شده است.
وی با تأکید بر لزوم افزایش اختیارات استانها، تصریح کرد: در راستای سرعت بخشیدن به پروژهها، پیشنهاداتی برای تفویض اختیارات بیشتر به استان ارائه کردیم، تجربه نشان داده هرجا اختیارات مدیریت محلی افزایش یافته، رشد اقتصادی قابل توجهی حاصل شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: در دوران اصلاحات، با افزایش سهم استانها از اعتبارات، رشد سالانه ۷ درصدی محقق شد، اما متأسفانه در سالهای بعد این روند معکوس شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری کهگیلویه و بویراحمد امروز یکم مرداد ۱۴۰۴، ابراهیم شیخ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز قول داد گزارش جامعی از مصوبات این نشست را به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارائه کند تا پیگیریهای لازم در سطح ملی انجام شود.
انتهای پیام
نظرات