• جمعه / ۳ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404050300996
  • خبرنگار : 71263

آمریکا به حیاط خلوت اوپک نفت فرستاد

آمریکا به حیاط خلوت اوپک نفت فرستاد

به دلیل کاهش تقاضای پالایشگاه‌های داخلی، صادرات نفت آمریکا به نیجریه در فوریه و مارس سال ۲۰۲۵ نسبت به واردات از این کشور آفریقایی، افزایش یافت.

به گزارش ایسنا، اداره اطلاعات انرژی آمریکا، هفته جاری، در گزارشی اعلام کرد آمریکا در فوریه و مارس، نفت خام بیشتری نسبت به واردات از نیجریه، به این کشور آفریقایی صادر کرده است. تمرکز ویژه بر نیجریه، به دلیل پالایشگاه جدید دانگوت است که اخیرا به بهره‌برداری رسیده است. این پالایشگاه که یک مرکز پالایش نفت بسیار مورد نیاز در این کشور غرب آفریقا است، بلافاصله با کمبود داخلی نفت خام  مواجه شد که واردات بیشتری را به ویژه از آمریکا، به دنبال داشت.

در نتیجه، صادرات آمریکا به نیجریه در فوریه، به ۱۱۱ هزار بشکه در روز افزایش یافت و یک ماه بعد، به ۱۶۹ هزار بشکه در روز رسید. در همین حال، واردات نفت آمریکا از نیجریه در فوریه، به ۵۴ هزار بشکه در روز کاهش یافت و ماه بعد کمی افزایش یافت و به ۷۲ هزار بشکه در روز رسید. برای درک بهتر، میانگین واردات نفت آمریکا از نیجریه در ژانویه، ۱۳۳ هزار بشکه در روز بود.

دلیل کاهش موقت تقاضا برای نفت خام در آمریکا، تعمیر و نگهداری در پالایشگاه شرکت فیلیپس ۶۶ در نیوجرسی بود. این تاسیسات در سه ماهه اول سال تحت تعمیر و نگهداری قرار گرفت و در آوریل، به فعالیت عادی خود بازگشت و در نتیجه تجارت نفت میان آمریکا و نیجریه روند عادی یافت.

تقاضا برای نفت آمریکا در آسیا در اوایل سال میلادی جاری، در بحبوحه جنگ تجاری میان دولت ترامپ و چین، کاهش یافت و حجم نفت خام بیشتری را برای سایر خریداران، به ویژه آنهایی که به دلیل عدم افزایش عرضه داخلی به مواد اولیه نیاز فوری داشتند، دسترس پذیر کرد. این دقیقا همان اتفاقی است که در نیجریه افتاد. بزرگترین عضو آفریقایی اوپک برای افزایش قابل توجه تولید داخلی نفت تلاش می‌کند.

بنابراین، پالایشگاه ۶۵۰ هزار بشکه‌ در روز که توسط آلیکو دانگوت، ثروتمندترین مرد آفریقا، ساخته شده است، با افزایش ظرفیت تولید، نفت وست تگزاس اینترمدیت بیشتری را خریداری می‌کند.

خرید نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا تا ژوئن، یک سوم نفت خام مورد نیاز پالایشگاه دانگوت را تشکیل می‌داد. این پالایشگاه در مقطعی باید بتواند ۱۰۰ درصد تقاضای نیجریه برای تمام فرآورده‌های نفتی پالایش شده را پوشش دهد و همچنین مازادی از هر یک از این محصولات برای صادرات خواهد داشت. نیجریه با وجود اینکه بزرگترین تولیدکننده نفت خام در آفریقا است، تاکنون، تمام سوخت‌های مصرفی خود را وارد می کرده است.

اما نیجریه برای افزایش تولید نفت خام، با مشکل مواجه بوده است و تولیدش در حال حاضر حدود ۱.۴ میلیون بشکه در روز است که کمتر از سهمیه این کشور تحت توافق اوپک پلاس است.

با این حال، دولت نیجریه خواستار تجدیدنظر در این سهمیه‌ها شده است و به دنبال نرخ تولید بالاتر، به میزان دو میلیون بشکه در روز طی دو سال آینده است که از این میزان، ۱.۷ میلیون بشکه در روز نفت خام و ۳۰۰ هزار بشکه در روز میعانات گازی است. این بخشی از جاه‌طلبی برای افزایش ظرفیت تولید صنعت نفت نیجریه به ۲.۴ میلیون بشکه در روز در میان‌مدت است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در همین حال، در آمریکا قرار است دو پالایشگاه در کالیفرنیا، یکی تحت مدیریت شرکت والرو و دیگری تحت مدیریت شرکت فیلیپس ۶۶، با مجموع ظرفیت حدود ۳۰۰ هزار بشکه در روز، تعطیل شوند. این امر احتمالا تاثیر دائمی بر تقاضای داخلی برای نفت خام خواهد داشت و احتمالا در آینده نزدیک، میزان عرضه نفت وست تگزاس اینترمدیت برای صادرات به نیجریه را ثابت نگه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha