اصغر کوهسرخی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه با پیگیریهای متعددی که از طریق اداره کل راه و شهرسازی و مجموعه استان صورت گرفته، وزارت راه و شهرسازی طرح جامع و تفصیلی شهر کاشمر را مصوب کرد و بهزودی ابلاغ میشود، افزود: بعد از تهیه طرحهای جامع شهر، به صورت پلاک جزئیات در سطح شهر و داخل محدوده مشخص میشود.
وی با اشاره به اینکه با این طرح به تراکم اضافه میشود، اظهار کرد: همچنین با این طرح جمعیتپذیری در داخل محدودهای که قبلاً مصوب شده، اضافه میشود یعنی به مناطقی که سرانه عمومی و خدماتی ما است، تراکم اضافه میشود.
شهردار کاشمر بیان کرد: با توجه به اینکه در داخل بافت همه خدمات از جمله آب، برق، گاز، تلفن و... وجود دارد، لذا برای جلوگیری از تحمیل هزینههای بیشتر به شهرداری و دولت بهجای توسعه افقی شهر، توسعه عمودی مدنظر است.
وی در خصوص برنامههای شهرداری برای تمرکززدایی از هسته مرکزی شهر کاشمر بیان کرد: با توجه به متمرکز بودن تمامی مجتمعهای تجاری و پزشکان در مرکز شهر، همواره با مشکل کمبود پارکینگ مواجه بودهایم؛ به همین دلیل نیاز بود تا به منظور توسعه عادلانه و متوازن امکانات و خدمات، مجتمعهای تجاری و خدماتی را به مناطقی منتقل کنیم که ظرفیت این کار وجود داشته باشد؛ در این راستا یک مجتمع تجاری با ویژگیهایی مشابه با آنچه که در حال حاضر دارد مصوب شده است؛ علاوه بر این، حدود ۳۰۰۰ مترمربع زمین دیگر نیز در آنجا در نظر گرفته شده که قرار است به همین شکل اجرا شود.
کوهسرخی با اشاره به اینکه شهرداری به دنبال راهکارهای جامعتری برای بهبود وضعیت پارکینگ و ساماندهی ترافیک در مرکز شهر است، خاطرنشان کرد: با انتقال مجتمعهای تجاری و خدماتی به نقاط دیگر، انتظار داریم بار ترافیکی مرکز شهر کاهش یابد و شهروندان بتوانند با آرامش بیشتری از امکانات و خدمات شهری بهرهمند شوند.
بررسی مطالبات معوقه از دهه۹۰
وی در ادامه با بیان اینکه شهرداریها حدود ۵۰۰ وظیفه بر عهده دارند و انجام این حجم از فعالیتها کار آسانی نیست، گفت: برای انجام بهموقع و درست این وظایف، نیاز به راهکارهایی برای ایجاد درآمد داریم؛ در این راستا، چندین اقدام مثبت صورت گرفته است که یکی از این اقدامات، فعالسازی کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری است که به بررسی مطالبات معوقه از دهه۹۰ پرداخته است.
شهردار کاشمر گفت: اکنون عمده فعالیتهای شهرداری در مناطق حاشیه شهر که کمتر مورد رسیدگی قرار گرفتهاند است، سعی کردیم بهسازی معابر را در این مناطق در اولویت قرار دهیم، زیرا حق همه شهروندان است که از آسفالت مناسب و سیستم دفع آبهای سطحی بهرهمند شوند. خوشبختانه ما از مرز یکمیلیون مترمربع بهسازی معابر در این دوره عبور کردهایم.
ورودیهای شهر کاشمر، در شأن این شهر نیستند
وی با اشاره به اینکه بخش قابلتوجهی از منابع درآمدی شهرداری به وصول مطالبات در کمیسیونها مربوط میشود، افزود: همچنین به سمت درآمدهای پایدار و کاهش هزینهها حرکت کردهایم؛ بهطوریکه در گذشته برای انجام برخی عملیات عمرانی در شهر نیاز به اجاره ماشینآلات بود، اما در این دوره برای هر مجموعه یک بسته و راهکار خاص در نظر گرفتهایم.
کوهسرخی افزود: گرچه درآمد شهرداری از محل اداره دارایی در سالهای گذشته وضعیت بهتری داشت، اما امسال به دلیل شرایط خاص، این روند کندتر شده است اما با این حال پروژهها را اولویتبندی کردهایم و امیدواریم در آینده این وضعیت بهتر شود.
وی با بیان اینکه شهرداری کاشمر با اتخاذ تدابیر مؤثر در زمینه مدیریت منابع مالی و بهینهسازی هزینهها، به سمت ایجاد درآمد پایدار و توسعه پروژههای عمرانی در شهر حرکت کرده است، اظهار کرد: این رویکرد میتواند به بهبود کیفیت زندگی شهروندان و ارتقای سطح خدمات شهری کمک کند.
کوهسرخی در ادامه با اظهار تأسف از اینکه ورودیهای شهر کاشمر از سه طرف، در شأن این شهر نیستند و نیاز به ساماندهی دارند، گفت: در حال حاضر، به ساماندهی ورودی از سمت مشهد و شادمهر پرداختهایم و در حال مذاکره با مالکینی هستیم که در این مسیر قرار دارند.
وی بیان کرد: اگر مالکان همکاری و مشارکت داشته باشند و توافق انجام شود، مشکل این مسیر حل خواهد شد؛ همچنین میدان شهیدان عاصمی تغییراتی خواهد داشت، زیرا معتقدیم ورودی شهر باید نمایانگر زیبایی آن باشد.
شهردار کاشمر تصریح کرد: یک ورودی دیگر از سمت خلیلآباد داریم که این اقدامات در برنامههای میانمدت و بلندمدت پیشبینی شده است؛ در کوتاهمدت نیز اگر بتوانیم ورودی از سمت خلیلآباد را از میدان شهید مطهری به امامزاده سید محمد(ع) وصل کنیم، ساماندهی ورودی شهر محقق خواهد شد.
ضرورت پلهای عابر پیاده در نقاط خطرناک بزرگترین پارک خطی شرق کشور
وی در خصوص وضعیت بزرگترین پارک خطی شرق کشور گفت: مردم از بلوار امامزاده سید مرتضی به عنوان بزرگترین پارک خطی شرق کشور برای پیادهروی و زیارت استفاده میکنند؛ در حال حاضر برای اجرای پلهای عابر پیاده در نقاط خطرناک، جلساتی در حال برگزاری است تا ایمنی رفتوآمد مردم افزایش یابد.
کوهسرخی بیان کرد: همچنین برای کاهش بار ترافیکی بلوار سید مرتضی، طرح ایجاد بلواری موازی با آن مصوب شده که به میدان طبیعت متصل خواهد شد؛ این طرح میتواند حدود ۴۰ درصد از بار ترافیکی این بلوار را کاهش دهد.
وی برای تسریع در اجرای این طرحها از اداره راه و شهرسازی درخواست کرد تا اگر زمینی در این مسیر وجود دارد، آن را رایگان به شهرداری تحویل دهند تا بتوان سریعتر طرح را اجرا کرد؛ همچنین مالکین میتوانند با اسناد مالکیت خود مراجعه کرده تا توافقهای لازم صورت گیرد و حقی از کسی ضایع نشود.
آبیاری ۸۰ درصد از فضای سبز در شهر کاشمر قطرهای است
شهردار کاشمر با بیان اینکه در اجرای پروژههای عمرانی توجه جدی به موضوع گردشگری داریم، افزود: بامشار یکی از پروژههایی است که با هدف توسعه گردشگری توسط شهرداری آغاز شده است؛ اکنون مجموعهای به سبک سنتی و بومگردی در پاییندست بامشار در حال ساخت است و در بالادست نیز پروژههای مختلفی در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه شهروندان و مسافران هماکنون میتوانند از این مجموعهها استفاده کنند، گفت: در کنار این مجموعه، به عنوان پایلوت باغ عناب از نوع اصلاح شده که کمآبطلب و مقاوم هست کاشته شده است.
کوهسرخی بر ضرورت توجه به بحران کمآبی برای حفظ و توسعه فضای سبز شهری تأکید و اظهار کرد: بدون شک خشکسالی به منطقه ما آسیب رسانده و ما سالهاست در بحران کمآبی و تابستانهای گرم قرار داریم؛ این موضوع باعث شده یکی از دغدغههای اصلی مردم و مدیریت شهری، حفظ و نگهداری فضای سبز در شرایط محدودیت آب باشد، از اینرو به دنبال راهکارهایی هستیم تا بتوانیم فضای سبز را حفظ کنیم و آن را با وضعیت موجود آبی ارتقا دهیم.
وی خاطرنشان کرد: با بررسیهای صورت گرفته بهترین راهحل این بود که آبیاری سنتی فضای سبز شهری را که بهصورت غرقابی انجام میشد، حذف کنیم و به سمت آبیاری قطرهای و تحتفشار برویم؛ در این راستا بیش از ۴۰ کیلومتر لولهگذاری آبیاری تحتفشار انجام شده است.
شهردار کاشمر در خصوص وضعیت اجرای سیستم آبیاری در تمامی نقاط شهر بیان کرد: اکنون هر بلوار یا بوستان و پارکی که احداث میشود، آبیاری آن بهصورت قطرهای است؛ ضمن اینکه چاه آبی پارک بانوان که تقریباً از مدار خارج شده بود با انتقال آن به ضلع غربی بلوار جانبازان، اکنون این چاه وارد مدار شده و آبیاری فضای سبز را تسهیل و به بهبود وضعیت آبیاری کمک کرده است.
وی با تأکید بر اینکه استفاده از تکنولوژیهای نوین آبیاری و برنامهریزیهای دقیق میتواند به حفظ این منابع ارزشمند کمک کند و کیفیت زندگی شهروندان را بهبود بخشد، گفت: هدف ما این است هرجا بتوانیم آب ذخیره کنیم، تا از آن برای آبیاری فضای سبز استفاده شود.
کوهسرخی در همین خصوص توصیه کرد تا بسیاری از ادارات و مدارس مخازنی ایجاد و از آنها برای آبیاری فضای سبز خود بهرهبرداری کنند.
وی با بیان اینکه آبیاری تقریباً ۸۰ درصد از فضای سبز در شهر کاشمر قطرهای است، گفت: حتی در فضای سبز برخی از نقاط شهر، از آب غیرشرب برای آبیاری استفاده میشود؛ در حال حاضر در بیشتر نقاط از جمله تأسیسات سید مرتضی از آب غیرشرب استفاده میشود، این اقدامات همگی در راستای مدیریت بحران آب در حال اجرا هستند.
انتهای پیام
نظرات