• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404050401568
  • خبرنگار : 71592

تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه

تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه

مردم در شهرهای مختلف اروپایی و عربی در اعتراض به سیاست گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه در طول جنگ نسل‌کشی این رژیم که ۲۱ ماه است ادامه دارد، تظاهرات کردند.

به گزارش ایسنا، برلین، پایتخت آلمان روز جمعه شاهد تظاهرات حامیان فلسطین در مخالفت با سیاست گرسنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان در نوار غزه بود.

صدها نفر از حامیان فلسطین در خیابان سیگیسموند، نزدیک سفارت مصر در برلین و وزارت دفاع آلمان تجمع کردند. آنها در طول تظاهرات بشقاب، قابلمه و قاشق آوردند و آنها را به هم کوبیدند تا جلوگیری رژیم صهیونیستی از ورود کمک‌های غذایی به غزه و سیاست گرسنگی آن علیه فلسطینیان در نوار غزه را محکوم کنند.

تظاهرکنندگان پرچم‌ها و پلاکاردهای فلسطین را با شعارهایی مانند «نسل‌کشی را متوقف کنید»، «سکوت، همدستی در جرم است»، «گذرگاه رفح را باز کنید و غیرنظامیان را نجات دهید» و «بله به نان، نه به بمب» حمل کردند.

شرکت‌کنندگان هم‌چنین شعارهای ضد صهیونیستی سر دادند و از آلمان و جامعه بین‌المللی خواستند تا علیه قحطی در غزه که به سطوح غیرقابل تحمل رسیده است، اقدام کنند.

تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه
تظاهرات در آلمان علیه سیاست گرسنگی رژیم صهیونیستی 


در پایتخت انگلیس، لندن، به ویژه در مقابل دفتر مرکزی دولت در داونینگ استریت، ده‌ها هزار نفر عصر جمعه در پاسخ به فراخوان «اتحاد طرفدار فلسطین در بریتانیا»، تظاهرات کردند و سیاست گرسنگی دادن به فلسطینیان در غزه را رد کردند و خواستار پایان فوری محاصره و نسل‌کشی مداوم علیه غیرنظامیان شدند.

معترضان قابلمه و ماهیتابه‌های آشپزی را حمل می‌کردند و در طول این رویداد با صدای بلند خشم خود را با به هم کوبیدن این ظروف نشان دادند.

این رویداد که با حضور فعالان همبستگی از قومیت‌ها و پیشینه‌های مختلف برگزار شد، شامل سخنرانی‌های تعدادی از فعالان و چهره‌های تأثیرگذار بود. آنها تأکید کردند که آنچه در غزه اتفاق می‌افتد، یک «جنایت جنگی آشکار» و جنایت علیه بشریت است که نیاز به اقدام فوری دارد. آنها از دولت بریتانیا خواستند که از تکیه بر اظهارات رسانه‌ها دست بردارد و به ویژه توسط وزرا و مقامات مسلمان، سخنان را به اقدامات ملموس تبدیل کند.

در یک حرکت نمادین تأثیرگذار، بسیاری از شرکت‌کنندگان ظروف خالی خود را جلوی دفتر «کر استارمر» نخست وزیر انگلیس گذاشتند، پیامی اعتراضی که منعکس‌کننده گرسنگی است که غیرنظامیان در غزه را ویران می‌کند و دولت انگلیس را از نظر سیاسی و اخلاقی مسئول حمایت از تجاوز رژیم صهیونیستی و عدم انجام اقدام قاطع برای پایان دادن به محاصره می‌داند.

تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه
تظاهرات لندن
تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه
تظاهرات لندن
تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه
تظاهرات لندن


در کشورهای عربی نیز از جمله‌ مراکش، هزاران نفر برای هشتاد و ششمین هفته متوالی در اعتراضات همبستگی با غزه شرکت کردند که با شعار «نه به گرسنگی، نه به محاصره، نه به عادی‌سازی روابط» سازماندهی شده بود.

این اعتراضات در ۶۰ شهر مراکش برگزار شد و شرکت‌کنندگان تصاویری از قحطی ویرانگری در نوار غزه را به همراه بنرهایی با عنوان «نسل‌کشی در غزه را متوقف کنید» و «فلسطین امانت است و عادی‌سازی خیانت است» در دست داشتند. آنها شعارهایی از جمله «درود مراکشی به غزه سربلند» و «از مراکش تا فلسطین، یک ملت، نه دو ملت» سر دادند.

تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه
تظاهرات در مراکش


در موریتانی هم هزاران شهروند در پایتخت، نوآکشوت، در راهپیمایی‌هایی با شعار «قحطی را متوقف کنید و محاصره را بردارید» شرکت کردند.

معترضان پرچم‌های موریتانی و فلسطین و تصاویر چندین رهبر حماس، به ویژه رهبران برجسته فقید، «اسماعیل هنیه» و «یحیی سنوار» را در دست داشتند. آنها شعارهایی از جمله «گرسنگی دادن به غزه جنایت جنگی است» و «جنگ نابودی را متوقف کنید» سر دادند.

در طول تظاهرات، شرکت‌کنندگان، ایالات متحده را مسئول ادامه جنگ نسل‌کشی و گرسنگی در نوار غزه دانستند.

معترضان همچنین از مردم عرب و اسلامی خواستند تا در قیام مردمی برای اجرای آتش‌بس و اجازه ورود کمک به غزه شرکت کنند.


در یمن، ده‌ها هزار یمنی در تظاهراتی در ۱۴ استان در حمایت از غزه و رد سیاست گرسنگی رژیم صهیونیستی شرکت کردند.

این تظاهرات که به دعوت «عبدالملک الحوثی»، رهبر انصارالله، برگزار شد، بی‌سابقه بود و در میدان السبعین در صنعا، پایتخت یمن، برگزار شد و به صدها میدان در شهرهای مختلف یمن گسترش یافت.

شرکت‌کنندگان پرچم‌ها و بنرهای یمن و فلسطین را که همبستگی خود را با غزه ابراز می‌کردند، برافراشتند و شعارهایی علیه رژیم صهیونیستی و ایالات متحده سر دادند.

در سودان، علیرغم جنگ و شرایط دشوار انسانی، چندین شهر پس از نماز جمعه شاهد تظاهرات بودند. تظاهرکنندگان تصاویری از مردم غزه و بنرهایی با مضمون حمایت و همبستگی با مردم نوار غزه حمل می‌کردند.

تظاهرات در شهرهای مختلف جهان در محکومیت سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه
تظاهرات در سودان 


آنها خواستار ابراز همبستگی خود با مردم غزه شدند که از قحطی و وضعیت فاجعه‌بار انسانی رنج می‌برند. «مظفر الدقیل»، رئیس ائتلاف سودانی‌های مخالف عادی‌سازی روابط، به شبکه خبری الجزیره گفت: «مسئله سودان و مسئله فلسطین جدایی‌ناپذیرند. همه ما از تلاش‌های استعماری رنج می‌بریم. همه ما در سایه رهاشدگی بزرگ اعراب و جامعه بین‌المللی زندگی می‌کنیم.»

تظاهرات گسترده‌ای نیز در رد سیاست گرسنگی رژیم صهیونیستی در اردوگاه‌های فلسطینی در سوریه از جمله اردوگاه یرموک و جرمانا برگزار شد. تظاهرکنندگان پرچم‌های فلسطین و سوریه را برافراشتند و شعارهایی علیه گرسنگی سر دادند و خواستار باز شدن گذرگاه‌های مرزی، ورود کمک‌ها و پایان دادن به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی شدند.

در اردن هم پس از نماز جمعه، تظاهراتی در چندین منطقه از امان، پایتخت اردن، برگزار شد. نیروهای امنیتی اردن تعدادی از تظاهرکنندگان حامی غزه را دستگیر کردند.

همچنین معترضان در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک خواستار پایان دادن به گرسنگی مردم نوار غزه و اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه شدند. تظاهرکنندگان موضع ایالات متحده را محکوم و آن را حمایت از اسرائیل توصیف کردند.

روز جمعه، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ در هفت اکتبر ۲۰۲۳، تعداد شهدا بر اثر گرسنگی و سوءتغذیه به ۱۲۲ فلسطینی، از جمله ۸۳ کودک، افزایش یافته است.

در همین حال، برنامه جهانی غذا روز سه‌شنبه هشدار داد که یک سوم فلسطینی‌های غزه به دلیل محاصره مداوم نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، چندین روز است که چیزی نخورده‌اند.

با حمایت کامل آمریکا، رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر ۲۰۲۳ به نسل‌کشی خود در غزه ادامه داده و بیش از ۲۰۳ هزار فلسطینی را شهید یا زخمی کرده است که بیشتر آنها کودک و زن هستند و بیش از ۱۱ هزار نفر مفقود شده‌اند. صدها هزار نفر نیز آواره و بسیاری دیگر بر اثر قحطی به شهادت رسیده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha