• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۴۰۴ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1404042917906
  • خبرنگار : 71588

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

با تداوم جنگ نسل‌کشی رژیم اشغالگر علیه نوار غزه، صدها تن از شهروندان اردنی، سوئدی، مراکشی و آلمانی در محکومیت جنایات جنگی و محاصره غزه توسط صهیونیست‌ها راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش ایسنا، صدها تن از ساکنان محله «الطفایله» واقع در امان، پایتخت اردن پس از اقامه نماز عشاء شنبه از مقابل مسجد «جعفر الطیار»، در حمایت از غزه و در اعتراض به کشتار و محاصره مردم فلسطین و گرسنگی دادن عامدانه در خیابان‌های این محله منطقه راهپیمایی برپا کردند.

بر اساس گزارش العربی الجدید، این راهپیمایی در پی ممانعت از یاسر العدوان، استاندار امان برای برگزاری چندین تجمع اعتراضی توسط گروه‌های حزبی و کمیته‌های مردمی در چارچوب برپایی خیزش‌ها و تظاهرات حامی غزه برگزار شد.

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

شرکت‌کنندگان در این تجمع اعتراضی با شعار «سکوت نکنید»، سکوت رسمی کشورهای عربی در برابر جنایات نسل‌کشی علیه مردم غزه را محکوم کردند و خواستار اتخاذ اقدامی جدی از سوی کشورهای عربی برای توقف جنگ و جنایات رژیم صهیونیستی شدند.

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

معترضان از کشورهای عربی و اسلامی خواستند تا در راستای حمایت از برادران فلسطینی خود در غزه اقدام جدی اتخاذ کنند؛ آنها همچنین قهرمانی‌ها و شجاعت گروه‌های مقاومت فلسطین در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی را ارج نهادند. آنها همچنین بر حمایت خود از نیروهای مقاومت به عنوان «تنها راه بازدارندگی دشمن صهیونیستی» تأکید کردند.

شرکت‌کنندگان در این اعتراضات همچنین از تلاش‌های رسمی اردن برای ارسال کمک‌ها به غزه تشکر و قدردانی کردند و نقش هیئت خیریه الهاشمیه اردن در امدادرسانی به مردم غزه را ستودند.

راهپیمایی اعتراضی در آمریکا

در ایالات متحده، بروکلین شاهد یک راهپیمایی مسالمت‌آمیز بزرگ با شعار «آتش‌بس همین حالا» بود. صدها فعال و مدافع حقوق بشر از اقشار مختلف مذهبی و جامعه مدنی در این راهپیمایی شرکت کردند و خواستار پایان حمایت ایالات متحده از جنگ علیه غزه شدند.

این اعتراضات همچنین به چندین شهر دیگر ایالات متحده، مانند نیوجرسی و ماساچوست، گسترش یافت، جایی که تظاهرکنندگان بر حمایت از طرح‌های تحریم و توقف ارسال سلاح به اسرائیل تمرکز کردند.

برپایی تظاهرات اعتراضی در سوئد علیه جنایات رژیم اشغالگر در غزه

در روز شنبه، استکهلم، پایتخت سوئد، شاهد برگزاری تظاهرات اعتراضی گسترده در محکومیت حملات مداوم به مدارس و بیمارستان‌ها در غزه بود.

در همین رابطه، خبرگزاری آناتولی گزارش داد که صدها معترض در منطقه «اودن پلان» استکهلم تجمع کرده و سپس به سمت ساختمان پارلمان سوئد حرکت کردند.

معترضان پرچم‌های فلسطین و پلاکاردهایی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، از جمله «اسرائیل کودکان غزه را می‌کشد» و «نسل‌کشی ملت فلسطین را متوقف کنید» را در دست داشتند.

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

در همین رابطه، لاسی اریکسون، فعال سوئدی، با اشاره به نسل‌کشی بی‌سابقه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان، گفت: «طبق نظرسنجی اخیر یک شرکت سوئدی، ۷۵ درصد مردم کشور مخالف اقدامات اسرائیل در غزه هستند، اما هیچ حزب سیاسی در پارلمان سوئد به‌طور جدی با این جنایات مخالفت نمی‌کند.»

وی همچنین خواستار تحریم رژیم صهیونیستی و اخراج سفیر این رژیم از استکهلم شد.

ده‌ها تونسی در اعتراض به کشتار و گرسنگی فلسطینی‌ها در غزه به خیابان‌ها آمدند

ده‌ها تونسی عصر شنبه در اعتراضی در مقابل تئاتر شهرداری در مرکز شهر تونس، در همبستگی با فلسطینی‌های نوار غزه که ۲۱ ماه است در معرض نسل‌کشی قرار دارند، شرکت کردند.

این اعتراض به دعوت انجمن «انصار فلسطین» برگزار شد. شرکت‌کنندگان شعارهایی مبنی بر پایان دادن به کشتار و گرسنگی و پایان دادن به محاصره غزه توسط اسرائیل سر دادند.

مراد الیعقوبی، عضو انجمن «انصار فلسطین»، گفت: «وضعیت غزه با توجه به قحطی رو به وخامت، محاصره خفه‌کننده و کشتار آهسته‌ای که با همدستی قدرت‌های بزرگ (او از آنها نام نبرد) انجام می‌شود، بسیار دشوار است.»

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

یعقوبی افزود: «قحطی در غزه به طور پیوسته و سریع در حال گسترش است و مردم در آستانه مرگ هستند. این اغراق نیست. بسیاری از مردم از گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند.»

او خاطرنشان کرد که «این اعتراض به یک سنت هفتگی تاسف‌بار تبدیل شده است، زیرا ما را به یاد بی‌عدالتی مداومی که به غزه تحمیل می‌شود، به ویژه با توجه به موج عظیم رها کردن [مردم غزه]، می‌اندازد.»

او با اشاره به اینکه این انجمن به سازماندهی این راهپیمایی در حمایت از غزه ادامه خواهد داد، تاکید کرد که شاهد حمایت گسترده تونسی‌ها، از جمله کودکان، بوده‌اند.

برپایی تظاهرات در مراکش در حمایت از ملت فلسطین

هزاران نفر از مردم مراکش، شامگاه شنبه، در راهپیمایی گسترده در شهر طنجه واقع در شمال این کشور شرکت کردند تا همبستگی خود را با ملت فلسطین در غزه اعلام و کشتار جمعی رژیم صهیونیستی را که از ۲۱ ماه پیش آغاز شده است، محکوم کنند.

این راهپیمایی در پاسخ به فراخوان «ابتکارعمل مراکش برای یاری و حمایت» (یک سازمان غیردولتی) برگزار شد و معترضان در خیابان‌های اصلی شهر طنجه تظاهراتی برپا کرده و سپس در مرکز شهر تجمع کردند.

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

معترضان با شعارهایی، طرح‌های کوچ اجباری فلسطینیان از غزه را محکوم کردند و مخالفت خود را با حمله رژیم صهیونیستی و شهرک‌نشینان صهیونیست به کرانه باختری اعلام نمودند. آنها از جامعه بین‌المللی خواستند تا برای اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی به منظور توقف جنگ علیه مردم فلسطین فورا وارد عمل شوند.

معترضان مراکشی با در دست داشتن پلاکاردهایی حمایت خود را از مسأله فلسطین و همچنین همبستگی خود را با غزه در برابر قحطی و بمباران‌های مداوم رژیم اشغالگر اعلام کردند.

از ابتدای عملیات طوفان الاقصی مقاومت فلسطین، شهرهای مختلف مراکش از جمله شهر رباط صحنه راهپیمایی متعددی در همبستگی با مردم فلسطین، رد نسل‌کشی اسرائیل در غزه و درخواست برای لغو محاصره این باریکه و ورود کمک‌های بشردوستانه بوده است.

این خیزش مردمی در حالی برگزار شد که غزه با قحطی شدید ناشی از محاصره رژیم صهیونیستی مواجه است. این محاصره از ۲ مارس ۲۰۲۵ تشدید شده و با بستن گذرگاه‌ها و جلوگیری از ورود کمک‌های غذایی و پزشکی، باعث وخامت شدید اوضاع بهداشتی و معیشتی شده است.

تظاهرات در برلین و بازداشت معترضان

در برلین نیز، پلیس آلمان روز شنبه تعدادی از معترضان را در جریان راهپیمایی در حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت کرد.

راهپیمایی در کشورهای غربی و عربی در حمایت از غزه و رد قحطی، محاصره و گرسنگی

صدها معترض آلمانی با در دست داشتن پرچم فلسطین در تجمعی اعتراضی در میدان «برایت‌شاید» واقع در مرکز برلین شرکت کردند.

آنها همچنین پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها شعارهایی همانند «قحطی در غزه را متوقف کنید»، «کشتارجمعی توجیه‌ناپذیر است»، «سکوت شما، می‌کُشد» و «رژیم صهیونیستی بزرگترین کشتار کودکان را در تاریخ مرتکب شده است» نوشته شده بود.

معترضان آلمانی با سر دادن شعارهایی همچون «آزادی برای فلسطین»، «رژیم صهیونیستی تروریست است»، «رژیم صهیونیستی کودکان را می‌کُشد» و «دست‌ از سوریه و غزه بردارید»، سیاست‌های رژیم صهیونیستی و حمایت دولت آلمان از تل‌آویو را محکوم کردند.

برخی از معترضان با حمل نان، کیسه‌های آرد و ظروف خالی، توجه‌ها را به بروز قحطی در غزه جلب کردند؛ این اقدام نمادی از کمبود مواد غذایی اساسی در غزه بوده است.

نیروهای امنیتی آلمان محوطه برپایی اعتراضات را محاصره و تعدادی از معترضان را بازداشت کردند. در مقابل، گروهی از حامیان رژیم صهیونیستی تلاش کردند با حمل پرچم‌های این رژیم در نزدیکی محل تجمع، معترضان فلسطینی را تحریک کنند.

روز جمعه، دفتر رسانه‌ای دولتی غزه اعلام کرد که تعداد فوت‌شدگان فلسطینی به دلیل کمبود غذا و دارو از هفت اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۶۲۰ نفر رسیده است.

این دفتر همچنین هشدار داد که ۶۵۰ هزار کودک در معرض مرگ به دلیل سوءتغذیه، گرسنگی و کمبود غذا هستند. همچنین، حدود ۶۰ هزار زن باردار به دلیل کمبود غذا و مراقبت‌های بهداشتی لازم در معرض خطر جدی قرار دارند.

این اعتراضات در حالی برگزار می‌شود از هفتم اکتبر ۲۰۲۳، رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا، جنگ کشتار جمعی در غزه را آغاز کرده است که شامل قتل، گرسنگی، تخریب و آوارگی اجباری می‌شود. این رژیم همه فراخوان‌های بین‌المللی و دستورات دیوان بین‌المللی دادگستری برای توقف این جنایات را نادیده گرفته است.

رژیم یاغی از زمان فروپاشی آتش‌بس شکننده در ماه مارس، جنگ خود علیه غزه را از سر گرفته است. نیروهای ارتش به بسیاری از مناطق نوار غزه، به ویژه در جنوب، پیشروی کرده‌اند و خواستار تخلیه مناطق وسیعی در شمال شده‌اند. ارتش اشغالگر تهدید کرده است که در غزه می‌ماند و از مناطق جدیدی که از مارس تصرف کرده و محاصره‌ای خفقان‌آور بر کمک‌های غذایی و پزشکی اعمال کرده است، عقب‌نشینی نمی‌کند.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در تازه‌ترین گزارش خود اعلام کرد، تداد شهدای جنگ نسل‌کشی  رژیم صهیونیستی علیه غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۵۸ هزار و ۷۶۵ نفر و شمار مجروحان به ۱۴۰ هزار و ۴۸۵ نفر رسید.

وزارت بهداشت غزه همچنین تاکید کرد که همچنان تعدادی از اجساد زیر آوار و در خیابان‌ها باقی مانده‌اند و تیم‌های امدادی به دلیل شدت حملات قادر به رسیدگی نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha