• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1404050401813
  • منبع : نمایندگی فارس

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

هپاتیت C در بسیاری موارد بدون علامت است

هپاتیت C در بسیاری موارد بدون علامت است

ایسنا/فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه هپاتیت C در بسیاری موارد بدون علامت است، بر اهمیت هم پیمان شدن بخش‌های مرتبط برای دستیابی به حذف هپاتیت C تا سال ۲۰۳۰ میلادی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در روز شنبه چهارم مرداد، اورنگ ایلامی با اعلام آغاز پویش ملی «پیش به‌سوی حذف هپاتیت C » از چهارم تا یازدهم مرداد، شعار این پویش را هم‌راستا با شعار روز جهانی هپاتیت سال ۲۰۲۵ میلاد، با عنوان «Let’s Break it Down» دانست.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هپاتیت‌های ویروسی به‌ویژه هپاتیت‌های نوع B و C از چالش‌های مهم حوزه بهداشت عمومی در جهان و کشور ما محسوب می‌شود و بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، مهم‌ترین عامل اصلی سیروز و سرطان کبد در جهان هستند.

وی با بیان اهمیت هپاتیت‌های خونی افزود: برنامه‌ریزی‌های سازمان بهداشت جهانی، حذف آن‌ها تا سال ۲۰۳۰ میلادی را به عنوان یک هدف استراتژیک، در نظام سلامت ۱۹۲ کشور دنیا دنبال می کند که این مهم تنها با همیاری و همکاری تمام افراد مرتبط با برنامه، به نتیجه می‌رسد.

ایلامی با تأکید بر نقش محوری نظام مراقبت و شبکه بهداشت کشور در کنترل بیماری‌های واگیر، یکی از گام‌های مهم در مسیر حذف هپاتیت C را دسترسی رایگان و بسیار اثربخش مبتلایان به درمان برشمرد که هم‌اکنون در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری و مراکز بهداشت شهرستان‌ها در دسترس است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: با درمان‌های دو ترکیبی موجود، مدت درمان به حدود سه ماه کاهش یافته و اثربخشی آن بیش از ۹۵ درصد گزارش شده است.

ایلامی در ادامه ضمن تاکید بر اهمیت شناسایی زودهنگام مبتلایان به هپاتیت C برای جلوگیری از توسعه این بیماری در جامعه گفت: بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت C ممکن است بدون علامت باشند، اما در صورت درمان نشدن، بیماری می‌تواند منجر به عوارضی مانند سیروز و سرطان کبد شود.

وی از عموم مردم به‌ویژه افرادی که پیش از سال ۱۳۷۵ دریافت خون داشته‌اند، سابقه اعتیاد تزریقی، تماس جنسی محافظت‌نشده، خالکوبی یا دریافت خدمات درمانی در شرایط غیربهداشتی داشته‌اند؛ دعوت کرد تا با مراجعه به مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در شهرستان‌های شیراز و مرودشت و واحد بیماری‌های واگیر مراکز بهداشت شهرستان‌ها، از مشاوره رایگان و محرمانه بهره‌مند شوند.

ایلامی ضمن تاکید بر این موضوع که با توجه به روش‌های تشخیص و درمان موجود، دستیابی به هدف حذف هپاتیت C تا سال ۲۰۳۰ میلادی امکان‌پذیر است، بیان کرد: در صورت شناسایی ۹۰ درصد بیماران و درمان ۸۰ درصد از بیماران شناسایی شده، به شاخص‌های حذف هپاتیت C دست پیدا کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha