• یکشنبه / ۵ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۲:۰۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1404050401910
  • خبرنگار : 30057

آذرگوی‌های تماشایی پِرساووشی ۱۴۰۴ زیر نور ماه رنگ می‌بازند

آذرگوی‌های تماشایی پِرساووشی ۱۴۰۴ زیر نور ماه رنگ می‌بازند

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران اعلام کرد: اوج بارش شهابی پِرساووشی، شبانگاه سه‌شنبه‌ ۲۱ امرداد ۱۴۰۴ است و در حالی این بارش شهابی رخ می‌دهد که درخشش ۸۴ درصدی ماه در آسمان شب، مشاهده کامل این پدیده زیبا را برای رصدگران دشوار خواهد کرد. 

مهندس مسعود عتیقی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به رخداد نجومی بارش شهابی پِرساووشی، گفت: یکی از مشهورترین بارش‌های شهابی سالانه، بارش شهابی پِرساووشی است که سه‌شنبه ۲۱ امرداد ۱۴۰۴ به اوج می‌رسد.

وی تاکید کرد: ZHR بارش امسال ۹۰ شهاب در ساعت است. 

مدیر انجمن نجوم آماتوری، دنباله‌دار سوئیف تاتل/۱۰۹P را عامل این بارش جذاب عنوان کرد و گفت: نور کوژ ماه کاهنده تا حدود زیادی مزاحم رصد شهاب‌های این بارش بویژه شهاب‌های کم نور است. 

آذرگوی‌های تماشایی پِرساووشی ۱۴۰۴ زیر نور ماه رنگ می‌بازند

عتیقی ادامه داد: زمان اوج این بارش ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه سه‌شنبه‌، ۲۱ امرداد پیش‌بینی شده است.

وی افزود: همچنین در بامداد چهارشنبه، ۲۲ امرداد نیز شهاب‌های پرتعداد آن در آسمان حضور دارند، اما متأسفانه نور ماه پس از وضعیت ماه کامل، با درخشندگی ۸۴ درصد در طول شب، امکان مشاهده تعداد زیادی از شهاب‌های این بارش را برای رصدگران دشوار خواهد کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به منشأ این بارش شهابی، گفت: دنباله‌دار منشأ این بارش به نام ۱۰۹P/Swift-Tuttle دارای دوره تناوب ۱۳۳ ساله است. این دنباله‌دار برای نخستین بار، چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۲۴۱ خورشیدی توسط لوئیس سوئیفت با استفاده از تلسکوپ ۴.۳ اینچی در نیویورک شناسایی شد.

وی ادامه داد: لوئیس سوئیفت این کشف را بلافاصله گزارش نکرد تا اینکه ۳ شب بعد، فرد دیگری به نام هوراس تاتل این دنباله‌دار را در رصدخانه هاروارد مشاهده و گزارش کرد و به همین دلیل، نام هر دو رصدگر در نامگذاری این دنباله‌دار استفاده شده است.

عتیقی در توضیح بازه زمانی این پدیده، گفت: بازه فعالیت بارش شهابی پِرساووشی از ۲۶ تیر تا ۲ شهریور هر سال است و شهاب‌های این بارش با سرعت حدود ۵۹ کیلومتر بر ثانیه به جو زمین برخورد می‌کنند.

آذرگوی‌های تماشایی پِرساووشی ۱۴۰۴ زیر نور ماه رنگ می‌بازند
یک آذرگوی بارش پِرساووشی سال ۱۳۹۸ در میان رد ستارگان دور قطبی - عکاس هادی مصطفوی، آذربایجان غربی، شهرستان بوکان

وی خاطرنشان کرد: آذرگوی‌های بسیار درخشان (Fireball) و تنوع رنگی شهاب‌ها از جمله ویژگی‌هایی شاخص است که بارش پِرساووشی را از بسیاری دیگر از بارش‌های شهابی سالانه متمایز می‌کند و باعث جذابیت این رویداد نجومی برای علاقه‌مندان می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha