به گزارش ایسنا، دکتر جعفر میعادفر در نشست خبری که صبح امروز در ستاد اورژانس کشور برگزار شد درباره عملیاتهای جنگ ۱۲ روزه گفت: در ایام جنگ ۱۲ روزه، ۲۶ استان شامل ۳۷ دانشگاه علوم پزشکی و ۱۰۰ شهر درگیر بودند، نزدیک به ۶۰۰۰ مصدوم داشتیم و یکهزار و ۴۴ عمل جراحی در بیمارستان ها انجام شد. در این مدت تمام کادر ما در حالت آماده باش بودند و حتی نیروهای بازنشسته نیز به ما اعلام آمادگی کردند.
وی افزود: در این ایام، ۱۰ هزار و ۵۰۰ مأموریت جنگی انجام شد، در حالیکه ۲۶ هزار مأموریت معمولی خود را نیز انجام دادیم؛ اما از مردم تشکر میکنیم که در این ایام کمتر با ۱۱۵ تماس گرفتند تا فقط برای موارد ضروری آمبولانس اعزام شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: با وجو اینکه اعلام شده بود به مردم عادی حمله نمیشود، اما ۳۰۲ خانم در این مدت مصدوم شدند که ۱۰۲ خانم و ۴۲ کودک نیز شهید شدند، همچنین ۲۱۵ مصدوم نیز از جوانان و نوجوان بودند.
میعادفر گفت: ۱۶ نفر از کادر ما در اورژانس نیز آسیب دیدند که متأسفانه هنوز یکی از پرسنل ما در بیمارستان بستری است و شرایط روحی بدی دارد.
میعادفر با اشاره به درس آموختههای جنگ گفت: ما از این جنگ یاد گرفتیم که مرکز ۱۱۵ اورژانس نباید یک مرکز باشد، در ایام جنگ وقتی مرکز ۱۱۰ مورد حمله قرار گرفت ما سریعا مرکز را تخلیه کردیم چون تمام این دخترانی که جواب تماسها را می دهند، دختران ما هستند و ما نمی خواهیم به آنها آسیبی وارد شود.
وی افزود: اما حتی با تخلیه مرکز نیز هیچ یک از تماس های ۱۱۵ بی پاسخ نماند چون ما سازوکاری را ایجاد کردیم که کارکنان مرکز ارتباطات ما از منزل دورکاری انجام می دادند و در امان نیز بودند. تلاش کردیم مرکز دیگری نیز ایجاد کنیم تا در شرایط حساس، مرکز دومی برای خدمترسانی وجود داشته باشد.
پیشبینی حضور ۴ میلیون نفر در مراسم اربعین
وی درباره عملیات پیاده روی اربعین افزود: وزارت بهداشت جز یکی از کمیته های این مراسم است و نقش هماهنگ کننده از شهرها تا مرزها را دارد. البته پزشکان و پرستاران ما به داخل خاک عراق نیز می روند و به مردم کمک می کنند اما امدادرسانی در خاک عراق با هلال احمر است.
رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: با اینکه نیروهای ما در خارج از کشور مسئولیتی ندارند، سال گذشته ۷۰ موکب درمانی در مسیر نجف کربلا راه اندازی کردند و خدمات درمانی ارایه کردند.
میعادفر گفت: هر سال مراسم اربعین در روزهای گرم سال برگزار می شود، ما برای مقابله با این اتفاق، در نقاط صفر مرزی، مراکز درمانی ایجاد کردیم که تنها در یک مرز ۱۵۰ تخت بستری موجود کرده ایم.
وی افزود: علاوه براین، اتاق سرد در این مراکز ایجاد شده تا افرادی که دچار گرمای شدید شده اند در این مرکز استراحت کرده و بعد به مسیر ادامه می دهند.
به گفته میعادفر، سال گذشته ۱۰ هزار نفر سرم درمانی و ۶۰۰۰ نفر به مرکز درمانی منتقل شدند. اکثر زائران کوفتگی دارند یا عرق سوز شده اند که با دارو حل مشکل می شوند.
رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: پیش بینی میکنیم چهار میلیون نفر در این مراسم شرکت کنند که حدود ۵۰ درصد از آنها از مرز ایلام گذر می کنند که این استان جمعیت کمی دارد اما هرساله در این زمان میزبان تعداد زیادی از زائران است.
میعادفر با اشاره به اینکه توقف در مرزها نباید وجود داشته باشد، گفت: امیدواریم مثل سال گذشته، پلیس هماهنگ های لازم را با عراق انجام دهد تا هیچ توقفی در گیت ها وجود نداشته باشد زیرا هوا بسیار گرم و طاقت فرساست.
وی افزود: بر اساس آمار، یک میلیون نفر با ناوگان عمومی جابجا می شوند و سایرین با خودروی شخصی سفر می کنند که این افراد باید استراحت کنند تا تصادف نکنند.
رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: بیماری های گوارشی نیز در این ایام زیاد می شود که زائران باید نسبت به خوراکی های موجود نکات بهداشتی را رعایت کنند.
میعادفر گفت: در این ایام، ۱۱۸ بیمارستان در حالت آماده باش هستند و تا استان های مرزی آمادگی کامل وجود دارد. در این ایام ۶۷۱ آمبولانس، ۱۶ اتوبوس آمبولانس، ۲۶ موتورلانس و ۶ بالگرد در مرزها مستقر هستند، درصورت نیاز ۱۷۰ آمبولانس، ۱۴ موتورلانس، ۲۸ اتوبوس آمبولانس، ۸ فروند بالگرد و دو فروند هواپیما دیگر نیز اعزام می شوند.
وی افزود: همچنین ۱۰ بیمارستان سیار نیز ایجاد شده تا کمک مراکز درمانی باشند.
میعادفر گفت که در بحث دارو و غذا نیز بخشی از سرمها توسط دانشگاهها تهیه میشود، همچنین شرکتهای دارویی با کامیونهای خود به مرزها میآیند و داروها را در کامیون های یخچالدار نگهداری میکنند تا در صورت نیاز از این داروها استفاده کنند.
رییس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: امسال نیز نظارت بر موکب ها در داخل و خارج کشور وجود دارد. سال گذشته ۵۰۰ تن مواد غذایی را امحا کردیم و این هماهنگی ها وجود دارد و از موکب داران خواهش میکنیم نکات بهداشتی را رعایت کنند و مراقب باشند مواد خوراکی در ان گرما خراب نشوند.
میعادفر گفت: امسال حدود ۴۰۰ هزار نفر دریایی، ۴۰۰ هزار نفر با قطار و ۴۰۰ هزار نفر از طریق هوایی به زیارت می روند که برای تمام این افراد غربالگری ها را انجام می شود. در همین راستا ۲۴۰ بیماریاب و ۴۵۰ نیروهای بهداشت محیط در مرزها خواهند بود و کار نظارت را انجام خواهند داد.
انتهای پیام
نظرات