• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۰۳:۵۴
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1404050502744
  • خبرنگار : 90069

سواحل اسپانیا در تصرف مهاجمان آسیایی

سواحل اسپانیا در تصرف مهاجمان آسیایی

هزاران تُن جلبک دریایی مهاجم که یک گونه‌ بومیِ جنوب‌شرق آسیاست در سواحل تنگه جبل‌الطارق و جنوب اسپانیا انباشته شده‌اند؛ پدیده‌ای که به‌ گفته فعالان محلیِ محیط زیست، تهدیدی جدی برای تنوع‌زیستی این منطقه به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، از ماه مه سال جاری (۲۰۲۵) تاکنون کارشناسان محلی در شهر «کادیس» ۱۲۰۰ تُن از این گونه جلبک دریایی با نام علمی Rugulopteryx okamurae را از ساحل «لا کالتا»، محبوب‌ترین ساحل این شهر، جمع‌آوری کرده‌اند که ۷۸ تُن از آن تنها در یک روز از سواحل جمع شده است.

«خوزه کارلوس تروئل»، مسئول سواحل شورای شهر کادیس در واکنش به این پدیده گفته است: کاملاً درگیر و ناتوان شده‌ایم و این یک فاجعه زیست‌محیطی است. هر وقت باد از غرب می‌وزد، می‌دانیم که با موج دیگری از هجوم جلبک‌های دریایی مواجه خواهیم شد.

مانند بسیاری دیگر از گونه‌های مهاجم دریایی، گمان می‌رود که این جلبک از طریق مخازن تعادل کشتی‌هایی وارد شده باشد که از کانال سوئز عبور کرده و سپس مخازن خود را در دریای مدیترانه تخلیه می‌کنند.

در مدت کمی بیش از یک دهه، این گونه توانسته بخش‌هایی از تنگه جبل‌الطارق، بخش بزرگی از سواحل جنوبی اسپانیا، جزایر قناری، مجمع‌الجزایر آزور و در مناطق شمالی‌تر، دریای کانتابریا و منطقه باسک را تحت تصرف خود درآورده است.

«خوان خوزه ورگارا»، استاد زیست‌شناسی در دانشگاه کادیس می‌گوید: این گونه مهاجم نخستین‌بار ۱۰ سال پیش در «سئوتا»، منطقه تحت حاکمیت اسپانیا در شمال آفریقا، توسط یک پژوهشگر از دانشگاه مالاگا مشاهده شد اما موضوع اینجاست که مقام‌ها همیشه با تأخیر واکنش نشان می‌دهند.

ورگارا گفت: در مراحل اولیه، چنین تهاجمی را می‌توان مهار کرد؛ درست مانند تشخیص زودهنگام سرطان پیش از آن‌که گسترش پیدا کند. او افزود: در واقع آنچه به ساحل می‌رسد، تنها بخش کوچکی از حجم واقعی جلبک‌ها در زیر آب است.

او ادامه داد: اما اکنون وسعت این مشکل، کنترل آن را غیرممکن کرده است. در سایر موارد تهاجم جلبکی، پس از ۱۰ تا ۱۵ سال وضعیت به حالت عادی بازگشته است اما بسیاری از دانشمندان زیست‌محیطی می‌گویند هرگز چنین تهاجمی با این وسعت را پیش از این مشاهده نکرده‌اند.

به گزارش گاردین، این جلبک تأثیر عمده‌ای بر اقتصاد محلی گذاشته است؛ نخست بر گردشگری در کادیس و شهر نزدیک آن، «تریفا» که از مناطق محبوب توریست‌ها و ورزشکاران است و سپس بر صنعت ماهیگیری زیرا این جلبک، تورها و نخ‌های ماهیگیران را به دام می‌اندازد و همچنین اکسیژن آب را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، هزینه‌های دفع آن نیز به عهده مالیات‌دهندگان است.

با این حال نگران‌کننده‌ترین موضوع، تأثیر این جلبک بر تنوع زیستی منطقه است. در ساحل لا کالتا، این جلبک بسیاری از گیاهان بومی را از بین برده است. به علاوه هنوز مشخص نیست که این آسیب موقتی است یا به‌طور برگشت‌ناپذیری رخ داده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha