• دوشنبه / ۶ مرداد ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1404050603057
  • منبع : مطبوعات

موشک‌های سانسورشکن

موشک‌های سانسورشکن

رژیم صهیونیستی که همواره خود را برتر و شکست‌ناپذیر در برابر ایران معرفی می‌کرد، این ‌بار با افشاگری‌های تازه‌، تصویر واقعی‌تری از ضعف‌های پدافندی‌اش نمایان شد. سامانه‌های دفاعی این رژیم بارها ناکارآمدی خود را در مقابل حملات دقیق ایران نشان داده و مناطق راهبردی در قلب اراضی اشغالی به‌شدت مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، جام جم نوشت: این شکست‌ها شکاف بزرگی در ادعاهای تبلیغاتی صهیونیست‌ها ایجاد کرده و معادلات منطقه‌ای را به نفع ایران تغییر داده است.  درهمین خصوص، مؤسسه یهودی مطالعات امنیتی ملی آمریکا (جینسا) در گزارشی تکان‌دهنده فاش کرد که سامانه‌های تاد و آرو۲ و آرو۳ اسرائیل تنها توانسته‌اند ۲۰۱موشک از مجموع ۵۷۴موشک شلیک‌شده ایران رارهگیری کنند. درهمین حال، ارتش آمریکا در جریان جنگ ۱۲روزه علیه ایران، نزدیک به ۱۴درصد ازذخایر سامانه موشکی تاد خود در جهان را مصرف کرده است. جالب‌تر این‌که واشنگتن تنهادرمدت کوتاهی برای دفاع از اسرائیل، ۹۲موشک رهگیر از مجموع ۶۳۲ موشک موجود خود را به‌کار گرفت؛ اقدامی که نشان‌دهنده ظرفیت محدود پشتیبانی آمریکا از متحدانش است. این مسأله ضعف و شکنندگی ذخایر دفاعی این کشور را به وضوح نمایان می‌کند. بایستی توجه داشت که شکست‌های رژیم صهیونیستی تنها به عبور گسترده موشک‌های جمهوری اسلامی از سامانه‌های پدافندی محدود نمی‌شود بلکه اظهارات صریح مقامات این رژیم مبنی بر اقتدار روزافزون موشکی ایران، افسانه برتری تسلیحاتی اسرائیل را به‌طور کامل زیر سوال برده و واقعیت‌های میدان را بیش از پیش در غرب ‎آسیا آشکار ساخته است. 
 
رژیم صهیونیستی در بن‌بست 
در روزهایی که رژیم صهیونیستی به نبرد با ایران می‌پرداخت، واقعیت‌های میدانی تلخ یکی پس از دیگری افشا شدند. ادعاهای بزرگ درباره تضعیف برنامه موشکی ایران و توقف حمایت از مقاومت، حالا به چالشی جدی برای این رژیم تبدیل شده است. رسانه عبری هاآرتص به‌صراحت تأکید کرد:«تنها چندروز پس ازپایان جنگ، ادعای نابودی ظرفیت تولید موشک‌های بالستیک ایران به ‌کلی کنار گذاشته شد.» در راستای همین روند، یک مقام ارشد نظامی اسرائیل با اعترافی قابل توجه گفت: «هیچ مبنای اطلاعاتی‌ای مبنی بر از بین رفتن قدرت تولید موشک‌های بالستیک ایران وجود ندارد.» نه ارتش اسرائیل و نه خود نتانیاهو نتوانستند ادعا کنند که برنامه موشکی ایران متوقف شده است.  این رسانه صهیونیستی همچنین افزود: «هدف دیگر اسرائیل در این جنگ، مجبور کردن ایران به قطع حمایت از جنبش‌های مقاومت در منطقه بود. در روزهای ابتدایی جنگ و در اوج موج خوشبینی نتانیاهو، او اعلام کرد که توقف حمایت ایران از این جنبش‌ها نیز به اهداف جنگی اسرائیل اضافه شده اما واقعیت میدانی نشان داد که این هدف نیز تحقق نیافته است.» 
 
اعتراف فرماندهان صهیونیستی 
در حالی که رژیم صهیونیستی همچنان دنبال راهی برای مقابله با قدرت فزاینده ایران است، شکاف‌های عمیق داخلی این رژیم درباره نحوه مواجهه با تهران روزبه‌روز بیشتر نمایان می‌شود. این اختلافات نه‌تنها نشان‌دهنده تردیدهای جدی صهیونیست‌ها نسبت به توان نظامی خود است بلکه امیدها را برای محور مقاومت پررنگ‌تر می‌کند. به تبعیت از مسائل ذکر شده، شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی گزارش داد که ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل از هرگونه تعرض بدون هماهنگی با آمریکا به‌دلیل قدرت موشکی ایران واهمه دارد. این گزارش حاکی از آن است که تل‎آویو با محدودیت‎های جدی ساختاری و عملیاتی در برابر اقتدار کشورمان مواجه شده که اکنون ابتکار عمل در دستان محور مقاومت علیه موجودیت صهیون قرار دارد.  پیشتر نیز ایهود باراک، نخست‌وزیر پیشین اسرائیل که شکست در جنگ ۳۳روزه را در کارنامه خود دارد، تصریح کرد: «اسرائیلی‎ها از قدرت موشک‎های ایرانی وحشت دارند.» وی افزود: «قدرت موشکی ایران در ابعاد وسیعی بر زیرساخت‌های حیاتی رژیم صهیونیستی ضربه وارد کرده است. برنامه هسته‎ای ایران را نمی‎توان از بین برد.» 

فروپاشی گنبد آهنین 
به ‎گزارش وال‌استریت ژورنال، در جریان جنگ ۱۲روزه، ارتش آمریکا برای دفاع از رژیم صهیونیستی ناچار شد ۹۲فروند موشک رهگیرتاد شلیک کند؛اقدامی که بخش قابل ‌توجهی ازذخایر راهبردی این سامانه رامصرف کرد.با توجه به آمار موجود، آمریکا مجموعا ۶۳۲موشک تاد در اختیار دارد و هزینه هر موشک به‌طور میانگین حدود ۱۲.۷میلیون دلار برآورد می‌شود. این موشک‌ها توسط شرکت لاکهید مارتین تولید می‌شوند و طبق برنامه اعلام ‌شده، ارتش آمریکا در سال ۲۰۲۴ فقط ۱۱فروند از آنها را تحویل گرفته و تا پایان سال نیز تنها ۱۲فروند دیگر دریافت خواهد کرد. این ارقام به‌روشنی نشان می‌دهد که فشار وارده از سوی محور مقاومت نه‌تنها سامانه‌های پدافندی را فرسوده کرده بلکه واشنگتن را با بحران واقعی در تأمین تجهیزات راهبردی مواجه ساخته است. این روزنامه ادامه داد: «درطول جنگ۱۲روزه با ایران تقریبا موشک‌های رهگیر تاد تمام شده بودند.»  یک مقام ارشد آمریکایی به وال‌استریت ژورنال گفت: «اگر ایران چند رگبار دیگرموشک شلیک می‌کرد،تمام ذخایر سامانه پیکان-۳ اسرائیل به اتمام می‌رسید.»نشریه آمریکایی استارز اند استرایپس نیزدرتحلیلی قابل ‌تأمل، ازهزینه سنگین نظامی آمریکادرحمایت ازرژیم صهیونیستی پرده برداشت.این رسانه نوشت:«ارتش آمریکا درجریان درگیری اخیر با جمهوری اسلامی ایران، حدود ۱۴درصد از ذخایرسامانه موشکی تاد خود راصرف دفاع از اسرائیل کرده است.»  براساس این گزارش، بازسازی کامل این ذخایر به زمانی بین سه تا هشت سال نیاز دارد؛ موضوعی که نه‌تنها توانمندی نظامی آمریکا را تحت فشار قرار می‌دهد بلکه عمق فرسایش ایجادشده توسط محور مقاومت در پیکره امنیتی صهیونی_آمریکایی را نیز آشکار می‌سازد. 
 
زیان مادی و جانی ماشین جنگی نتانیاهو 
به ‎نقل از فارن‌پالیسی، در اسرائیل حملات موشکی و پهپادی ایران دست ‌کم ۲۸کشته و بیش از ۳۲۰۰زخمی بر جای گذاشت. بیش از ۹۰۰۰اسرائیلی آواره شدند و ده‌ها خانه و ساختمان عمومی تخریب یا آسیب دید. هرچند باید توجه داشت که سانسور شدید شین‎بت مانع دسترسی به آمار حقیقی (به اعتراف برخی مقامات نظامی بازنشسته اسرائیلی حدود ۲۰۰کشته) می‎شود. به گفته کارشناسان نظامی نسبت بین زخمی‌ها و کشته‌های رژیم صهیونی در این آمار غیرمنطقی است و به ازای هر ۳۰۰۰زخمی تلفات ۵۰۰نفری قابل تخمین است.  در همین راستا فارن‌پالیسی فاش کرده است هزینه‌های مادی و اقتصادی جنگ بسیار سنگین بود. فعالیت اقتصادی فرودگاه بن‌گوریون به علت تعطیلی به‌شدت کند شد و خروج سرمایه افزایش یافت. استیو بنن، مشاور سابق ترامپ صریحا گفت آتش‌بس برای ‌نجات اسرائیل‌ ضروری بود چون اسرائیل ‌ضربه‌های شدیدی‌ دریافت کرده و منابع دفاعی‌اش رو به پایان بود. خود ترامپ نیز اعتراف کرد که اسرائیل ‌بسیار سخت‌ ضربه خورده است. این نشریه در انتها تصریح کرد که حملات موشکی ایران به‌نظر می‌رسید با دقت و هدفمند انجام شده باشد. پس از حمله پهپادی اسرائیل به یک پالایشگاه در میدان گازی پارس جنوبی، ایران در پاسخ پالایشگاهی در حیفا را هدف قرار داد و بعد از حملات هوایی اسرائیل به مراکز تحقیقاتی ایران، مؤسسه علمی وایزمن در نزدیکی تل‌آویو هدف قرار گرفت؛ مؤسسه‌ای که در برنامه هسته‌ای مخفی رژیم صهیونیستی نقش جدی دارد. از طریق این حملات متقابل، ایران توانمندی‌اش برای پاسخگویی سنجیده را نشان داد و موضع بازدارندگی خود را تقویت کرده است. 

ضربه کوبنده ایران به قلب نیروی هوایی رژیم صهیونیستی 
همزمان با انتشار لیست بلندپایه آسیب‎های گسترده ارتش اشغالگر قدس در جنگ ۱۲روزه، تصاویر هوایی جدید تتمه افسانه قوای قدرتمند اسرائیلی را نقش بر آب کرد. براساس اطلاعات ماهواره‎ای پایگاه هوایی تل‌نوف یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی است که به‌دلیل موقعیت استراتژیک، امکانات پیشرفته و نقش کلیدی در عملیات‌های نظامی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که در حملات موشکی ایران مورد اصابت قرارگرفت.با وجود سانسورهای گسترده‌ای که در سرزمین‌های اشغالی دررابطه با حملات موشکی ایران وخسارات گسترده‌ای که به آن واردشده اعمال می‌شود،رسانه‌ عبری‌زبان تایمزآف اسرائیل با اشاره‌ای گذرابه حمله موشکی ایران به پایگاه تل‌نوف وهمچنین آسیب به آن اعتراف کرد. تل‌نوف نه‌تنها مرکز عملیاتی درجبهه شمالی علیه لبنان است بلکه قلب نبض هوایی اسرائیل درهر نوع درگیری فراگیر محسوب می‌شود. هدف قرار دادن آن، پیام هشدارآمیزی برای سناریوهای جنگ آینده بود.

وال استریت ژورنال 
در جریان جنگ ۱۲روزه، ارتش آمریکا برای دفاع از اسرائیل ناچار شد ۹۲فروند موشک رهگیر تاد شلیک کند؛ اقدامی که بخش قابل ‌توجهی از ذخایر راهبردی این سامانه را مصرف کرد.   با توجه به آمار موجود، آمریکا مجموعا ۶۳۲موشک تاد در اختیار دارد و هر موشک به‌طور میانگین حدود ۱۲.۷میلیون دلار هزینه دارد.

استارز اند استرایپس
ارتش آمریکا در جریان درگیری اخیر با جمهوری اسلامی ایران حدود ۱۴درصد از ذخایر سامانه موشکی تاد خود را صرف دفاع از اسرائیل کرده است

فارین پالیسی
حملات موشکی وپهپادی ایران دراسرائیل ده‌ها کشته و بیش از۳۲۰۰زخمی بر جای گذاشت. بیش از۹۰۰۰اسرائیلی آواره شدند و ده‌ها خانه و ساختمان عمومی تخریب شد یا آسیب دید. 

مؤسسه یهودی مطالعات امنیتی آمریکا
سامانه‌های تاد و آرو-۲ و آرو-۳ اسرائیل تنهاتوانسته‌اند۲۰۱موشک ازمجموع ۵۷۴موشک شلیک‌شده ایران رارهگیری کنند.درهمین حال، ارتش آمریکا در جریان جنگ ۱۲روزه با ایران، نزدیک به ۱۴درصد از ذخایر سامانه موشکی تاد خود در جهان را مصرف کرده است.

هاآرتص
یک مقام ارشد نظامی اسرائیل با اعترافی قابل توجه گفت:«هیچ مبنای اطلاعاتی‌ای مبنی بر ازبین رفتن قدرت تولید موشک‌های بالستیک ایران وجود ندارد.» نه ارتش اسرائیل و نه خود نتانیاهو نتوانستند ادعا کنند که برنامه موشکی ایران متوقف شده است.

شبکه ۱۳ رژیم‌صهیونیستی
رئیس ستاد ارتش اسرائیل می‌گوید تل‌آویو ازهرگونه تعرض بدون هماهنگی با آمریکا به‌دلیل قدرت موشکی ایران واهمه دارد. این گزارش حاکی از آن است که تل‎آویو بامحدودیت‎های جدی ساختاری وعملیاتی دربرابر اقتدارکشورمان مواجه شده است. شبکه ۱۳ رژیم‌صهیونی اعتراف کرد«قدرت موشکی ایران درابعاد وسیعی برزیرساخت‌های حیاتی اسرائیل ضربه وارد کرده است.»

تایمز اسرائیل
براساس اطلاعات ماهواره‎ای پایگاه هوایی تل‌نوف که یکی ازمهم‌ترین پایگاه‌های نظامی نیروی هوایی اسرائیل است در حملات موشکی ایران مورد اصابت قرار گرفت.رسانه‌ عبری‌زبان تایمزآف اسرائیل با اشاره‌ به حمله موشکی ایران به این پایگاه، به آسیب گسترده آن اعتراف کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha