دکتر افشین محمدی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت هفته حمایت از بیماران هموفیلی، اظهار کرد: بیماران هموفیلی به طور کلی با کمبود یکی از فاکتورهای انعقادی خون مواجه هستند و درمان آنها معمولاً به صورت دارویی انجام میشود اما در شرایطی که دچار خونریزی شوند یا به هر دلیلی دارو در دسترس نباشد، میتوانند از فرآوردههای خونی جایگزین، مانند پلاسمای تازه منجمد یا کرایوپرسیپیتات استفاده کنند.
محمدی تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون کمبود جدی در زمینه تأمین این فرآوردهها در کشور و بهویژه در استان همدان نداشتهایم. همیشه تلاش شده است که ذخیره کافی از پلاسما و سایر فرآوردههای خونی حیاتی برای این بیماران فراهم باشد تا در صورت نیاز، بهسرعت در اختیار مراکز درمانی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه برخلاف برخی بیماران که ممکن است به صورت رندوم یا موردی به خون نیاز داشته باشند، بیماران هموفیلی بیشتر به فرآوردههایی مانند کرایو نیاز دارند، اظهار کرد: کرایو عمدتاً برای بیمارانی که دچار خونریزیهای شدید یا گسترده هستند مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان عاملی برای کمک به پایداری انعقاد خون (هموستاز) عمل میکند.
مدیرکل انتقال خون استان همدان خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون کمبود جدی در زمینه تأمین این فرآوردهها در کشور و بهویژه در استان همدان نداشتهایم. همیشه تلاش کردهایم که پلاسما و سایر فرآوردههای مورد نیاز بیماران هموفیلی به اندازه کافی ذخیره و تأمین شود تا در مواقع ضروری پاسخگوی نیاز مراکز درمانی باشیم.
محمدی با اشاره به اینکه این بیماران برخلاف برخی بیماران دیگر، بهصورت روتین نیاز به خون ندارند، بیان کرد: در مواقع خاص و هنگام بروز خونریزی، ممکن است درخواست فرآوردههای خونی مانند کرایوپرسیپیتات (کرایو) داشته باشند. کرایو معمولاً در موارد خونریزیهای شدید یا وسیع و همچنین بهعنوان یک عامل کمککننده برای حفظ هموستاز و پایداری انعقاد خون مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به شرایط نگهداری این فرآورده خونی، گفت: یکی از مزایای کرایو این است که قابلیت نگهداری طولانیمدت دارد. در صورت نگهداری در دمای منفی ۲۵ درجه سانتیگراد، این فرآورده میتواند تا دو یا حتی سه سال قابل استفاده باقی بماند. از همین رو ما همواره سعی کردهایم ذخایر مناسبی از کرایو در اختیار داشته باشیم تا در صورت نیاز بیماران، بدون وقفه آن را تأمین کنیم.
مدیرکل انتقال خون استان همدان تأکید کرد: در مجموع نگرانی خاصی بابت تأمین نیازهای بیماران هموفیلی وجود ندارد و سیستم انتقال خون کشور به گونهای طراحی شده که در مواقع اضطراری، پاسخگوی نیازهای درمانی این گروه از بیماران باشد.
انتهای پیام
نظرات