به گزارش ایسنا، آخرین وضع طرح گسترش هنرستانهای مهارتی جوار صنایع در کشور منطبق با سند تقاضای مهارتی با حضور مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزیر کشور، مصطفی آذرکیش معاون وزیر آموزش و پرورش و غلامحسین محمدی معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور بررسی شد.
در این جلسه مهدی دوستی هدف و مسئله اصلی این طرح را اتصال تمام عیار هنرستان های فنی و حرفه ای و نظام آموزش در کشور دانست و گفت: مهمترین اولویت ما اتصال هنرستانها به صنعت و اقتصاد است. انجمن های تخصصی و اتاق های اقتصادی می توانند کمک بزرگی در این زمینه باشند.
دوستی با توجه به جامعه هدف این طرح که نوجوانان و جوانان کشور هستند، اظهار کرد: خوشبختانه کار در حال پیشرفت است و امیدوارم این مدل کار تیمی بین وزارتخانه ها در استان ها نیز گسترش پیدا کند.
معاون وزیر کشور تمرکز بر فرآیندها و بی توجهی به نتایج را یکی از ضعف های طرح ها و برنامه های توسعه دانست و گفت: آنچه فراوان است تفاهم نامه ها و طرح های همکاری به نتیجه نرسیده است؛ باید بر روی نتیجه تمرکز کنیم و با همین هدف در پایان مرداد ارزیابی عملیاتی خواهیم داشت.
دوستی در رابطه با کیفیت و کمیت نیروی کار مهارتی و ارتباط نظام آموزشی با آن در کشور گفت: بی ارتباطی نظام آموزشی با مهارت های مورد نیاز بازار کار کشور نه تنها بارها در طول سالیان گذشته مورد اشاره قرار گرفته بلکه مورد انتقاد خود ما نیز بوده؛ این فرصت که برای اصلاح این موضوع در اختیار ما قرار گرفته است باید غنیمت شمرده شود.
معاون وزیر کشور افزود: بخش مهمی از کسانی که می توانند به این موضوع کمک کنند اعم از معاونین اقتصادی، مدیران کل آموزش و پرورش و مدیران کل فنی و حرفه ای در استان های کشور در این جلسه حضور دارند؛ بنابراین این فرصت ایجاد شده که یک عارضه و ضعف دیرین نظام اقتصادی و آموزشی کشور حل شود.
وی افزود: ما پس از عید نوروز هر هفته تقریبا چهار جلسه برگزار کردیم تا این طرح راه اندازی شود؛ الان ما در آستانه ثبت نام دانش آموزان هستیم و فرصت چندانی نداریم و باید کارها سرعت بیشتری بگیرد.
معاون وزیر کشور انطباق کم خروجی نظام آموزشی با برنامه های توسعه اقتصادی را نیازمند برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت دانست و گفت: برخی از استانها از کمبود نیروی کار مهارتی ضرر بیشتری می بینند؛ به عنوان مثال شهرک های صنعتی استان تهران شاید تاثیر را از این موضوع پذیرفته باشند.
دوستی امید آفرینی و افزایش انگیزه در نسل جوان را از اهداف این طرح دانست و با اشاره به جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی گفت: این اتفاقات در طول تاریخ درخشان این سرزمین یک لحظه و آنی بیشتر نیست؛ این افراد مهاجم در طول تاریخ نام های مختلفی داشتند، روزی هلاکوخان، روزی صدام و روزی نتانیاهو؛ آنچه که برای ما مهم هست این است که این کشور انشالله همیشه هست و پایدار خواهد ماند؛ تکلیف ما این است که کشور برای نسل های آینده مهیا باشد.
در ابتدای این جلسه آذرکیش معاون وزیر آموزش و پرورش به ارائه "اطلس تقاضای مهارتی، راهنمای انطباق آموزش های فنی و حرفه ای با نیازهای بازار کار" پرداخت.
وی با تاکید بر ماهیت مشارکتی آموزش های فنی و حرفه ای بر اهمیت همکاری بیشتر سازمان فنی و حرفه ای و وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد.
محمدی معاون وزیر تعاون نیز با ارائه طرح "همنوا: هنرستان، مرکز، نوآوری" گفت: مسئله مهارت باید به دستور کار ملی تبدیل شود.
براساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، وی همچنین اهمیت همکاریهای بین وزارتخانهای را در بهره مندی دانش آموزان از آموزش مهارتهای کاربردی یادآور شد.
انتهای پیام
نظرات