شیبک در گفت وگو با ایسنا، ادامه داد: روزانه نوشیدن حداقل هشت لیوان آب سالم و بهداشتی از دیگر نکات مهم است. زائران باید تا حد امکان از آبهای بستهبندی شده، شیر و دوغ پاستوریزه استفاده کرده و از مصرف دوغ شور، عرقیات سنتی و شربتهای شیرین خودداری کنند.
وی تاکید کرد: تنها شیرهای بستهبندیشده با ماندگاری بالا برای مصرف در مسیر اربعین مناسب هستند. همچنین مصرف ماست کمچرب، لیموترش یا آبلیمو همراه غذا برای پیشگیری از مسمومیت توصیه می شود
وی افزود: زائران باید از مصرف غذاهای چرب، شور، کنسروی، فستفودهایی مانند سوسیس و کالباس و نوشابههای انرژیزا خودداری کنند. استفاده از میوههای خشک، مغزها و آجیلهای خام بدون نمک بهعنوان میانوعدههای مغذی پیشنهاد میشود.
شیبک عنوان کرد: غذاهای پختهشده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند و بیشتر از یکبار نباید گرم شوند. زائران باید از همراه داشتن غذاهای فاسدشدنی مانند سالاد الویه، کشکبادمجان، ماهی، کباب و غذاهای حاوی سس مایونز پرهیز کنند.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: برای پیشگیری از یبوست، استفاده از نان سبوسدار، مصرف میوههایی چون انجیر و آلو و نوشیدن مایعات کافی توصیه شده است. همچنین، استفاده از تخممرغ آبپز به جای نیمرو و پرهیز از نوشیدن چای داغ در لیوانهای شفاف پلاستیکی مورد تاکید قرار گرفته است.
وی ادامه داد: توصیههای ویژه برای موکبداران نیز شامل استفاده از روغن مخصوص سرخ کردنی، پرهیز از استفاده مجدد از روغن سوخته، جداسازی پوست و چربی گوشت و مرغ پیش از پخت و تهیه غذا با مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه است.
انتهای پیام
نظرات