خداداد شیخ زاده در گفت وگو با ایسنا، افزود: شیر مادر بهترین منبع غذایی برای نوزادان در شش ماه نخست زندگی است که نهتنها تمامی مواد مغذی موردنیاز شیرخوار را به صورت طبیعی و متناسب فراهم میکند، بلکه دارای آنتیبادیهایی است که از کودک در برابر بیماریهای عفونی، آلرژیها، و اختلالات گوارشی محافظت میکند.
وی ادامه داد: شیر مادر نمونهای از ارتباطات عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم بهشمار میآید، زیرا غذایی طبیعی و تجدیدپذیر بوده و از لحاظ زیستمحیطی ایمن و بیضرر است. تولید و عرضه آن به مواد اولیه، بستهبندی، حملونقل و انرژی زیاد نیاز نداشته، عاری از آلودگی و تولید زباله است.
شیخ زاده افزود: در مقابل، تغذیه با شیرخشک اثرات منفی زیادی بر محیطزیست دارد که موجب آسیب جدی به طبیعت، تهی کردن منابع طبیعی و انتشار گازهای گلخانهای میشود. شیرخشکها در کارخانههای لبنی تولید میشوند. علاوه بر این، تولید، ذخیرهسازی و آمادهسازی فرمولای شیرخواران شامل مصرف قابل توجه سوختهای فسیلی و مقادیر زیادی آب میشود و آلودگی محیط را بیشتر تشدید میکند.
وی گفت: هفته جهانی تغذیه با شیر مادر از ۱۰ تا ۱۶ مردادماه با شعار "تغذیه با شیر مادر، اولویت امروز، سلامت فردا" برگزار می شود. هدف از این هفته، افزایش آگاهی عمومی، حمایت از مادران شیرده و تأکید بر سیاستهای ملی در راستای تغذیه مطلوب نوزادان است.
انتهای پیام
نظرات