قهوه به دلیل طعم و حس خوبی که دارد، مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است و در حال حاضر، نتایج آزمایش محققان دانمارکی نشان میدهد که این نوشیدنی ممکن است به دلیل یک مولکول کمتر شناخته شده باعث کوچک شدن چربیهای شکم نیز شود.
محققان «کافستول»، دیترپن محلول در چربی که به وفور در اسپرسو، فرنچ پرس و قهوه ترک یافت میشود را مورد بررسی قرار دادند زیرا قصد داشتند، دریابند که آیا «کافستول» تصفیه شده میتواند نشانگرهای مرتبط با چاقی و دیابت را تغییر دهد یا خیر.
شرکتکنندگانی که «کافستول» دریافت کردند، بهطور متوسط، ۱.۹۴ پوند وزن طی ۱۲ هفته از دست دادند. در این بررسی ۱۲ هفتهای و کنترلشده با دارونما، ۴۰ بزرگسال با دور کمر بزرگ، روزانه دو بار ۶ میلیگرم «کافستول» مصرف کردند.
در حال حاضر، قهوه بدون فیلتر محققان متابولیک را مجذوب خود کرده است زیرا افرادی که بهطور مداوم قهوه مینوشند، کمتر به دیابت نوع ۲ مبتلا میشوند. جداسازی «کافستول» به دانشمندان دانمارکی این امکان را داد تا آزمایش کنند که آیا تغییرات وزن و چربی ممکن است بدون دم کردن کامل قهوه رخ دهد یا خیر.
داوطلبان رژیم غذایی معمول خود را حفظ کردند اما برای جلوگیری از مصرف اضافی «کافستول»، مصرف روزانه آنان به یک فنجان قهوه فیلتر نشده محدود شد.
نتایج این تحقیق که در سایت ارث منتشر شده است، نشان داد، چربی احشایی به میزان ۵ درصد، وزن به میزان ۲ درصد کاهش ثبت کرد و سلامت کبد نیز بهبود یافت. گلوکز ناشتا، فشار خون و چربی زیر جلدی به سختی تغییر کردند که نشان میدهد این مولکول ابتدا چربی عمیق شکمی را هدف قرار میدهد.
محققان همچنین قصد دارند تا دریابند که چگونه «کافستول»، متابولیسم چربی را بدون تغییر پاسخ انسولین تغییر میدهد. یک نظریه این است که این ترکیب فعالیت میتوکندری در آدیپوسیتها را تنظیم میکند و تریگلیسیریدهای ذخیره شده را به سمت احتراق به جای ذخیره شدن سوق میدهد و در نهایت، دوز و نحوه مصرف نیز مهم است.
نتایج این تحقیق در مجله «موادغذایی» (Nutrients ) منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات