• دوشنبه / ۷ مهر ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404070704501
  • خبرنگار : 50240

 معاون گردشگری استان همدان:

غذاهای سنتی سالمندان؛ از سفره‌خانه‌ها تا رستوران‌ها 

غذاهای سنتی سالمندان؛ از سفره‌خانه‌ها تا رستوران‌ها 

ایسنا/همدان معاون گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان همدان با بیان اسنکه معرفی و احیای غذاهای سنتی سالمندان از اهداف برگزاری جشنواره غذای سالمندان بود، گفت: بسیاری از غذاهایی که در گذشته توسط سالمندان پخته می‌شد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حالی که همه این غذاها ارزش دارویی و غذایی دارند و متناسب با فصول سال تعریف شده‌اند، بنابراین باید این غذاها دوباره وارد سفره خانواده‌ها و حتی در سفره‌خانه‌ها و رستوران‌ها نیز ارائه شوند.

علی خاکسار در جشنواره غذای سنتی ویژه سالمندان، اظهار کرد: شهر همدان چهارمین شهر سالمند کشور است و نیازمند تحول در فضاهای عمومی همچون رستوران‌ها، هتل‌ها و مراکز گردشگری هستیم تا هم شهروندان همدانی و هم مسافرانی که از قشر سالمند هستند بتوانند از این فضاها استفاده کنند.
معاون گردشگری استان همدان با بیان اینکه در این راستا، کارگاه آموزشی غذای سنتی برای سالمندان و کارگاه آموزشی گردشگری دسترس‌پذیر برای آژانس‌ها، هتل‌ها، بوم‌گردی‌ها، سفرخانه‌ها و مراکز گردشگری روز پنجشنبه برگزار می‌شود، اضافه کرد: روز گذشته کارگاه پاراتور ویژه نابینایان برگزار شد و امروز نیز تور عملی در موزه تاریخ پزشکی همدان برای گردشگران نابینا برگزار شد که با استقبال راهنمایان گردشگری همراه بود.

خاکسار در توضیح جشنواره غذای سالمندان، گفت: این جشنواره با حضور ۴۳ شرکت‌کننده سالمند یا افراد بالای ۵۵ سال برگزار شد و فراخوان آن توسط اداره‌کل بهزیستی منتشر شد، موضوع مسابقه آزاد بود تا هر شرکت‌کننده غذای دلخواه خود را آماده کند، در داوری، نحوه پخت، مواد اولیه و ارزش غذایی بررسی شد و به برترین‌ها جوایزی اهدا شد. 

او هدف از برگزاری این جشنواره را معرفی و احیای غذاهای سنتی سالمندان دانست و اظهار کرد: بسیاری از غذاهایی که در گذشته توسط سالمندان پخته می‌شد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، در حالی که همه این غذاها ارزش دارویی و غذایی دارند و متناسب با فصول سال تعریف شده‌اند، بنابراین باید این غذاها دوباره وارد سفره خانواده‌ها و حتی در رستوران‌ها نیز ارائه شوند. 

خاکسار با اشاره به اقدامات حوزه گردشگری دوستدار سالمند افزود: اولین رستوران دوستدار سالمند استان با عنوان رستوران اسپیاس همدان در روز پنجشنبه ۱۰ مهر افتتاح خواهد شد، این رستوران به عنوان الگویی برای دیگر مراکز پذیرایی، هتل‌ها و بوم‌گردی‌ها معرفی می‌شود تا با برگزاری دوره‌های آموزشی و رعایت چک‌لیست‌های استاندارد، زمینه بهره‌مندی سالمندان و افراد توان‌یاب از فضاهای گردشگری فراهم شود.

نشاط اجتماعی محور برنامه‌های فرهنگی و گردشگری همدان است

اسدالله ربانی‌مهر، مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان نیز در این مراسم با بیان اینکه برنامه‌های هفته گردشگری و تکریم سالمندان با تاکید بر نشاط اجتماعی و مردمی بودن برنامه‌ریزی شده است، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های محوری که مورد تأکید استاندار همدان نیز قرار دارد، موضوع نشاط اجتماعی است که خوشبختانه با انسجام و هماهنگی دستگاه‌های مختلف، برنامه‌های بسیار خوبی در هفته گردشگری و هفته سالمندان تدارک دیده شده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری همدان اضافه کرد: جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های متنوعی با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، اداره بهزیستی، شهرداری همدان و تشکل‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه گردشگری و سالمندی پیش‌بینی شده است و نکته قابل توجه اینکه این برنامه‌ها فقط در مرکز استان برگزار نمی‌شود، بلکه در اکثر شهرستان‌های استان نیز جشنواره‌ها و برنامه‌های مختلفی در حوزه گردشگری و سالمندی در حال برگزاری است.

او با اشاره به تفاوت برنامه‌های امسال نسبت به سال گذشته، خاطرنشان کرد: تأکید بر این بوده که برنامه‌های امسال فراگیرتر و متفاوت‌تر از گذشته باشد و از همه مهم‌تر، وجه مردمی بودن برنامه‌ها مورد توجه ویژه قرار گرفته است و خوشبختانه برنامه‌هایی که امسال اجرا شد هم کیفیت بهتری داشت و هم با استقبال بیشتری همراه بود.

ربانی‌مهر گفت: هماهنگی و انسجام بین دستگاه‌ها می‌تواند در راستای اجرای بهتر برنامه‌ها در مناسبت‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی تأثیرگذار باشد و این روند، دستاوردهای ارزشمندی برای استان خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، همزمان با هفته گردشگری و هفته بزرگداشت مقام سالمند جشنواره غذ ای سنتی ویژه افراد بالای 55 سال در همدان برگزار شد. در این برنامه بیش از ۴۰ نفر از افراد بالای ۵۵ سال شرکت کردند و پس از داوری به ۱۰ نفر از آن‌ها جوایزی اهدا شد. 

این برنامه در راستای حفظ کرامت و ارتقا سالمندان برگزار شد و معرفی و احیای غذاهای سنتی و ایجاد شور و نشاط میان این قشر از اهداف اصلی برنامه بود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha