• دوشنبه / ۱۰ آذر ۱۴۰۴ / ۰۷:۵۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404091005920
  • خبرنگار : 50181

هنگام ابتلا به آنفلوآنزا آبمیوه طبیعی نخورید

هنگام ابتلا به آنفلوآنزا آبمیوه طبیعی نخورید

ایسنا/کرمانشاه یک کارشناس تغذیه مصرف ویتامین‌های C ، E، D و A را برای کمک به تقویت سیستم ایمنی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های تنفسی این فصل از جمله آنفلوآنزا مفید دانست و گفت: بر خلاف تصور عموم مردم، مصرف آبمیوه طبیعی از جمله آب مرکبات توصیه نمی‌شود.

محمد سعید غلامی با اشاره به شیوع بیماری‌های تنفسی از جمله آنفلوآنزا در روزهای سرد سال، گفت: تقویت سیستم ایمنی و مصرف برخی مواد غذایی و مایعات سالم هم کمک بسزایی به پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها می‌کند و هم در صورت ابتلا، روند درمان و بهبود را تسریع می‌کند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه تغذیه متعادل و متشکل از همه گروه‌های غذایی را برای حفظ سلامت بدن ضروری برشمرد و تاکید کرد: مصرف مایعات کافی نیز بسیار ضروری است و به حفظ رطوبت دستگاه تنفسی و به تبع آن پیشگیری از بیماری‌های دستگاه تنفسی کمک می‌کند.

غلامی مصرف آب کافی خصوصا آب ولرم را از راهکارهای تقویت بدن در برابر بیماری‌های تنفسی شایع این روزها دانست و یادآوری کرد: به جز آب می‌توان از شیر کم چرب، دوغ کم نمک، برخی دمنوش‌های طبیعی و تایید شده و چای کمرنگ نیز استفاده کرد.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف آبمیوه‌های طبیعی که در باور مردم برای تقویت سیستم ایمنی مصرف می‌شود، خاطرنشان کرد: آبمیوه طبیعی قند بالایی دارد و از همین رو برای پیشگیری و درمان بیماری توصیه نمی‌شود. به علاوه وقتی که فرد آبمیوه را جایگزین میوه طبیعی کند بسیاری از مواد موجود در میوه خصوصا فیبر میوه را از دست می‌دهد.

این کارشناس تغذیه بر اهمیت مصرف ویتامین C در کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن و همچنین کمک به بهبود بیماری‌های ویروسی این فصل تاکید کرد و ادامه داد: مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیمو شیرین و خصوصا کیوی از منابع غنی ویتامین C هستند. به علاوه انواع سبزیجات خصوصا فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی نیز منابع غنی ویتامین C به شمار می‌روند.

غلامی با بیان اینکه مصرف میوه و سبزیجات هم برای پیشگیری و هم کمک به بهبود بیماری بسیار مفید است، افزود: میوه‌ها حاوی آنتی‌اکسیدان هستند که این آنتی اکسیدان نقش بسزایی در کنترل التهاب موجود در بدن دارد. در زمان بیماری این التهاب به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد و بخش عمده علائم بدن در بیماری‌ها نیز حاصل همین التهاب است.

وی با بیان اینکه سبزیجات و میوه را می‌توان به صورت خام و یا پخته مصرف کرد، گفت: مصرف سبزیجات به شکل سوپ ساده خصوصاً در دو، سه روز اول ابتلا به بیماری مخصوصا برای افرادی که بیماری در آنها همراه با علائم گوارشی است، بسیار مفید می‌باشد.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان کرمانشاه اظهار کرد: حتما لازم است سبزیجات هنگام طبخ، در ۱۰ دقیقه پایانی به سوپ اضافه شود تا ویتامین‌های موجود در آن حفظ شود.

غلامی یکی دیگر منابع مهم ضد التهاب در بدن را امگا۳ عنوان کرد و افزود: امگا ۳ نیز معمولا در ماهیان آب سرد وجود دارد و مصرف یک یا دو وعده از این نوع ماهی در دوره بیماری می‌تواند روند بهبود را تسریع کند.

وی با اشاره به لزوم تامین ویتامین E کافی مورد نیاز بدن در دوران بیماری و همچنین قبل از بیماری برای تقویت سیستم ایمنی، خاطرنشان کرد: تخمه آفتابگردان، مغزها، دانه چیا، بذر کتان، روغن‌های سالم مانند زیتون و کانولا از منابع خوب ویتامین E و برخی نیز از منابع امگا ۳ به شمار می‌روند.

این کارشناس تغذیه مصرف پروتئین با کیفیت را نیز هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن و هم برای کمک به درمان بیماری‌های شایع این فصل مفید برشمرد و اظهار کرد: انواع گوشت کم چرب، تخم مرغ و اگر فرد مشکل گوارشی نداشته باشد انواع حبوبات، از منابع غنی پروتئین به شمار می‌روند.

غلامی درباره مصرف لبنیات نیز عنوان کرد: مصرف ماست کم‌چرب حتی در دوران بیماری نیز بر خلاف تصور عامه مردم مفید است و به شیر ارجعیت دارد.

وی از اهمیت مصرف ویتامین D به شکل مکمل در افراد نیز یاد کرد و با بیان اینکه ویتامین D تنظیم‌کننده سیستم ایمنی بوده و از شدت واکنش بدن به بیماری‌ها می‌کاهد، گفت: مصرف ویتامین D در بزرگسالان و نوجوانان به میزان ۵۰ هزار واحد در ماه و در کودکان نیز به صورت قطره توصیه می‌شود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت کرمانشاه با اشاره به لزوم مصرف ویتامین A برای کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن، افزود: میوه و سبزیجات زرد و نارنجی منابع غنی از بتاکاروتن به عنوان پیش‌ساز ویتامین A هستند. از جمله این میوه و سبزیجات می‌توان به کدو تنبل، خرمالو، چغندر و هویج اشاره کرد که البته توصیه می‌شود میوه هویج به جای آب هویج استفاده شود.

غلامی لبنیات، جگر و گوشت را نیز از دیگر منابع ویتامین A برشمرد.

وی با بیان اینکه افراد هنگام ابتلا به بیماری‌های تنفسی این فصل از جمله آنفلوآنزا باید از مصرف قندهای ساده از جمله شیرینی، شکلات، کیک و کلوچه و نوشابه خودداری کنند، افزود: لازم است غذای افراد بیمار حتما ساده و ترجیحاً سوپ باشد و افراد از غذاهای چرب، سنگین و سرخ شده مانند کوکو، ماکارونی، لازانیا، پیتزا، کله پاچه و .... و همچنین غذای شور پرهیز کنند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha