• دوشنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۴ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1404121810944

امام جمعه صائین‌قلعه: فضائل امام علی (ع) قابل شمارش نیست

امام جمعه صائین‌قلعه: فضائل امام علی (ع) قابل شمارش نیست
عکس تزئینی است

ایسنا/زنجان امام جمعه صائین‌قلعه گفت: فضائل امام علی (ع) قابل شمارش نیست تا جایی که بنابر تعبیر پیامبر (ص) اگر درختان قلم شوند، نمی‌توانند عظمت علی (ع) را ثبت کنند.

حجت‌الاسم احمد اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به ایام شهادت حضرت علی (ع)، اظهار کرد: ابن عباس می‌گوید: پیامبر اکرم(ص) در بیان عظمت حضرت علی (ع) فرمود: اگر انبوه درختان و باغ‌ها قلم و دریا مرکب، و تمام جنیان حساب‌گر و تمام انسان‌ها نویسنده باشند قادر به شمارش فضائل علی بن ابی طالب نخواهند بود.

او ادامه داد: بیهقی یکی از دانشمندان نامی اهل سنت نیز چنین روایت کرده که پیامبر اکرم (ص) فرمود: هر کسی دوست دارد به علم و دانش آدم بنگرد و مقام تقوا و خودنگهداری نوح، بردباری ابراهیم را مشاهده و به عبادت موسی (ع) پی ببرد باید به علی‌بن ابی‌طالب (ع) نظر بیندازد.

امام جمعه صائین‌قلعه با یادآوری اینکه کسی که جامع کمالات باشد محبوب دل‌ها نیز هست، اضافه کرد: پیامبر اکرم (ص) که خود محبوب عالمیان است عاشق و شیدای حضرت علی (ع) است؛ چرا که به تصریح آیه مباهله علی جان پیامبر است و جان هر کس شیرین و دوست داشتنی است به همین سبب بارها پیامبر(ص) فرمودند: مَن اَحبَّ علِیاً فَقد اَحَبَّنی؛هر کس علی را دوست بدارد به من محبت ورزیده است.

وی با توضیح اینکه حضرت علی (ع) ویژگی‌های برجسته‌ای چون عدالت، شجاعت، علم و زهد داشت، گفت: او نقشی بی‌بدیل در تاریخ اسلام ایفا کرد و همچنان الگوی اخلاقی و معنوی برای ما مسلمانان است. حضرت علی(ع) به عنوان یکی از عالمان بزرگ اسلام دانش وسیعی در زمینه‌های مختلف دینی و علمی داشت.

اصلانی ادامه داد: سخنان و خطبه‌های او در نهج‌البلاغه همچنان منبعی غنی برای معرفت و حکمت اسلامی است. امام علی(ع) همواره به دنبال گسترش علم و دانش بود. ایشان از هر فرصتی برای آموزش و تربیت شاگردان استفاده می‌کردند.

وی در ادامه با اشاره به در پیش رو بودن شب‌های قدر، اظهار کرد: شب قدر شب سرنوشت است و همه مسائل این شب عزیز زیر نظر خداست.

امام جمعه صائین‌قلعه عنوان کرد: امام باقر(ع) فرمودند: هر کس شب قدر را احیا بگیرد گناهش آمرزیده می‌شود اگر چه گناهش به اندازه ستارگان آسمان، سنگینی کوه‌ها و پیمانه‌های دریا باشد.

او ادامه داد: امام صادق (ع) بیماری سختی گرفت وقتی شب و سوم ماه رمضان شد به غلامانش دستور داد او را از مسجد ببرند غلامان حضرت چنین‌کردند و حضرت تا صبح در آن شب در آن مسجد ماند.

وی با توضیح اینکه خداوند متعال مقرر فرموده است در یک شب بیش از هزار ماه به بنده‌اش اجر و پاداش بدهد، خاطرنشان کرد: پیامبر خدا (ص) می‌فرمایند: در ماه مبارک رمضان درهای بهشت باز می‌شود و شیاطین در غل و زنجیرند.در این ماه شب قدر قرار دارد شبی که فضیلت آن از هزار شب بیشتر است و در حقیقت محروم کسی است که از برکات آن محروم باشد

انتهای پیام